Image
Top
Navigatie

Unilogic b.v.

Website ontwerp voor ICT-bedrijf in eigen huisstijl

Over het bedrijf

Unilogic is ooit begonnen als een computerwinkel in Sittard, maar inmiddels uitgegroeid naar een IT bedrijf met meer dan 55 professionals. Zij leveren Cloud-oplossingen voor zorginstellingen, overheden en scholen. Daarnaast ondersteunen zij hun klanten met professioneel advies voor automatiseringsvraagstukken.

De uitdaging van het bedrijf​

Het ICT-bedrijf had in 2019 een rebranding ondergaan, omdat zij onderdeel werden van de Vincere Group. Een nieuw logo, nieuwe kleuren, nieuwe insteek, maar op de website kwam dit niet goed tot zijn recht. De informatie die op de site stond was gedateerd en ook de merkbeleving was nagenoeg niet aanwezig. 

Uit de website analyse bleek dat de website van het ICT-bedrijf niet goed vindbaar was op Google, waardoor zij potentiële klanten misliepen. Daarnaast moest de structuur aangepast worden zodat er meer overzicht kwam in hetgeen ze voor de website bezoeker kunnen betekenen. Alsook het herschrijven van de teksten, welke enorm statisch en technisch jargon bevatten, waardoor de bezoeker zich niet aangesproken voelt. Terwijl ze juist heel erg klant gedreven zijn en deze altijd op nummer één zetten.

Als laatste moest er rekening gehouden worden met niet alleen hun eigen visie en missie, maar ook die van de overkoepelende organisatie. Een project met verschillende uitdagingen dat ik graag samen met Lynn en haar team ben aangegaan.

unl-website-ict-bedrijf-consultancy-huisstijl-rebranding-zakelijke-dienstverlening-min.png

Hoe hebben we de website voor dit ICT-bedrijf aangepakt?

De bedoeling van de website voor dit ICT-bedrijf was om een professionele en fijne ervaring te bieden die vertrouwen uitstraalt en aanzet tot actie (leads) zonder drammerig te worden. 

Daarom zijn we als eerste gestart met het verzamelen van gegevens. Zowel van de drie grote verschillende doelgroepen en hoe we deze het beste samen konden aanspreken. Maar ook hebben we de Google Analytics data van de bestaande website en het resultaat van het zoekwoordenonderzoek onder de loep genomen..

Vervolgens hebben we twee pijlers vastgelegd waarop hun zakelijke dienstverlening rust en deze uitgewerkt in een overzichtelijke structuur. Voor de belangrijkste onderwerpen is er een aparte landingspagina opgezet zodat ze hier goed op gevonden konden worden.

Naast de cases, is er daarnaast gekozen om een blog te integreren op de website. Deze zorgt niet alleen voor een betere vindbaarheid, maar ook kan het ICT-bedrijf op deze manier hun kennis delen. 

De cases worden verteld vanuit het perspectief van de klanten, waardoor een bezoeker zich kan vereenzelvigen / herkennen met het beschreven probleem. Dit werkt in deze branche veel beter dan een “gewone review“,  omdat ervaringen uit het echte zakenleven worden beschreven. 

Voor de huisstijl integratie hebben we gebruik kunnen maken van het huisstijl handboek. Met deze duidelijke richtlijnen hebben eenvoudig het soort foto’s de kleuren en lettertypen kunnen doorvoeren, alsook de sfeer voor een optimale merkbeleving.

Review nog aanleveren
logo-lk-unilogic-ict-bedrijf-website-webdesign-zakelijke-dienstverlening-consultancy-min.jpg
Lynn Koppei
Marketing & communicatie bij Unilogic B.V.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account