Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Portretfoto voor een optimale merkbeleving

Waarom je een sprekende profielfoto nodig hebt

Mensen doen zaken met mensen. Een bezoeker van jouw website of nieuwe LinkedIn connectie wil graag weten met wie hij zaken doet. Een goed portretfoto of profielfoto mag daarom niet ontbreken.

De kijker wil graag weten met wie hij of zij te maken heeft. Niet voor niets is de pagina “over ons” op een website vrijwel altijd het meest bekeken.

Goede portret fotografie op die plek is daarbij van groot belang.

Een goede profielfoto maken is lang niet altijd eenvoudig

Vaak zijn deze foto’s afwezig of van matige kwaliteit. Dat is heel vervelend. Omdat een bezoeker binnen een seconde (vaak onbewust) een emotionele reactie krijgt bij het zien van een portret. Daarom is het belangrijk om op een profielfoto oogcontact te maken, bij voorkeur met een vriendelijke, toegankelijke uitstraling. Een oprechte lach geeft vertrouwen.

Een ander belangrijk criterium bij de beoordeling van een zakelijk portret is het antwoord op de vraag: “zou ik deze persoon willen bellen, als ik op zoek ben naar een…..”?

Natuurlijk hoeft niet elke zakelijke portretfoto per definitie met een lach te zijn.

Op LinkedIn heeft dit echter wel de voorkeur omdat je daar snel contact wil maken. Op jouw website heb je meer ruimte voor goede foto’s en dan zou je juist meer van jezelf kunnen laten zien dan alleen met die vrolijke, toegankelijke lach. Denk ook aan een smoelenboek om je team voor te stellen.
Zakelijke fotografie voor modezaak

Een zakelijk portret versterkt je imago

“NEEEEEE! Ik wil écht niet op de foto”, is iets dat ik vaak hoor wanneer ik met andere ondernemers spreek over hun zichtbaarheid.

Ze willen niet met hun gezicht op de website, LinkedIn of andere communicatiemiddelen. Ze vinden dat dit niet hoeft. Een zakelijk portret zou de klant alleen maar afschrikken, zeggen ze dan. Terwijl het tegenovergestelde juist waar is.

Vaak weet ik ze te overtuigen. Zij zijn namelijk het gezicht van het bedrijf. Dat is wat potentiële klanten willen zien. De meeste mensen worden nu eenmaal meer aangesproken door beelden. Daarom is visuele communicatie ook zo belangrijk. 

5 Redenen waarom je het juist wél moet doen:

Foto’s trekken nu eenmaal aandacht in onze maatschappij. Wedden dat jij ook vaak als eerste naar afbeeldingen kijkt?

Mensen willen weten wie jij bent. Welk gezicht er achter een bedrijf zit. Daarom hoor je dit te tonen, liefst met een oprechte en pure portretfoto.

En wanneer je bedrijfskleding of de bedrijfskleuren draagt tijdens een fotoreportage kun je de merkidentiteit van je bedrijf extra benadrukken. Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van accessoires in de bedrijfskleuren, zoals een kussen, een vaas met bloemen, een stoel e.d. als dat beter past bij de reportage.
Waarom je een sprekende profielfoto nodig hebt

Laat mij jouw sprekende profielfoto maken

Portret fotografie wordt als geslaagd beschouwd, als de persoonlijkheid van degene die je fotografeert op de foto tot uitdrukking komt. Wanneer ik een foto maak (of iemand van mijn team aan personal branding fotografen), wil ik daarom ook geen geforceerde beelden maken of 80% van de foto in Photoshop gaan bewerken. Want dat ben jij niet. Je bent een mens. Uniek en mooi zoals je bent.

Dat wilt niet zeggen dat ik je niet ga helpen. 😉 Door mijn persoonlijke aanpak haal ik jouw beste kwaliteiten naar voren en zorg dat jij je op je gemak voelt. Ik geef je tips en tricks over houding en gezichtsuitdrukkingen. Hierdoor kom je natuurlijk en precies zoals je bent op de foto te staan.
Ik kan eventueel een professionele visagiste meenemen, zodat je je heerlijk kunt laten poederen voordat je op de foto gaat. Een glimmend voorhoofd, die vervelende muggenbult of de rode reus van een verkoudheid zullen dan geen belemmering meer vormen en het maakt zo’n “voor veel mensen vervelende” fotoshoot toch een stuk leuker!
Iemand die zegt; “Ik sta nooit mooi op foto’s”, wil ik graag het tegendeel bewijzen.
Waarom je een sprekende profielfoto nodig hebt Waarom je een sprekende profielfoto nodig hebt
Waarom je een sprekende profielfoto nodig hebt bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet