Image
Top
Navigatie
Blog update op 01-03-2021 Leestijd: 2 minuten

Hoe verloopt een rebranding proces? (1)

Een kijkje achter de schermen bij ill graff design

Een kijkje achter de schermen bij mijn rebranding proces

Achter de schermen ben ik al een tijdje bezig met het rebranden van ill graff design (IGD). Als web- en grafisch ontwerpbureau, merkte ik dat mij meer richtte op de websites, advies en ontwerpen voor mijn klanten, waardoor mijn eigen online en offline activiteiten ietwat op de achtergrond kwamen te staan. En dat is uiteraard niet de bedoeling. Wanneer je namelijk een advies geeft, of spreekt over de laatste nieuwe technieken op het gebied van webdesign of social media, moet je dit ook kunnen onderbouwen en laten zien.

Practice what you preach

Daarnaast heb ik gemerkt dat mijn klanten steeds meer behoefte hebben aan ondersteuning of het ontzorgen van website onderhoud, bloggen, social media of diverse marketingwerkzaamheden… Zodat zij zich bezig kunnen houden met dat waar ze goed in zijn, namelijk het eigen bedrijf!

Ook de aanwezige sterkten, competenties en diensten werden enigszins beperkt door de merkbelofte waarmee ik ben gestart in 2011. Voor mij het ideale moment om stil te staan bij wie je wilt zijn als persoon en organisatie. Om te kijken wat ik te bieden heb en hoe ik dit ga vertalen naar diensten die ik kan aanbieden.

Het oude jasje dat zo heerlijk zat, was na al die jaren een beetje te krap en flets geworden. De look, de feel, het paste niet meer bij de strategie en visie van IGD. Tijd om een nieuwe jas aan te trekken die beter past bij de energie, richting, merkwaarden en klantbehoefte.

Tevens een geweldige kans om stapsgewijs een kijkje achter de schermen te geven over hoe ik dit rebranding proces aanpak.

Brainstormen

Voordat ik begon aan het proces, ben ik terug naar de basis gegaan.

 • Wat hebben mijn klanten nodig?
 • Wat wil ik aanbieden?
 • Aan wie wil ik dit aanbieden en waarom?
 • Welke kansen liggen er?
 • Welke kleuren vind ik leuk?
 • Welk onderscheid kan ik maken?
 • Welke impact gaat het rebranding proces hebben?
 • Wat zijn de voordelen en wat de nadelen?

Een ding stond vast, het moest allemaal eenvoudiger worden. Enkele weken lang heb ik alle ideeën opgeschreven, lange gesprekken gevoerd, kritisch gekeken naar mijn strategie, missie, visie en kernwaarden om te komen tot 3 pijlers:

Brands + Design + Social Media

Vervolgens heb ik een bord gemaakt op Pinterest met de stijlen die mij aanspraken en IGD zeg maar “esthetisch” weerspiegelen. Het is een collage van afbeeldingen die een bepaald gevoel weergeven: patronen of kleuren die mij aanspreken, quotes die bij de filosofie van mijn bedrijf of klantprofiel passen. Items die er uiteindelijk toch niet helemaal bij passen heb ik vervolgens weer verwijderd om tot dit Pinterest-bord te komen.

Wat de volgende stappen in mijn rebranding proces zijn, vertel ik je in het volgende blog. 😉

pinterest-stijl-moodboard

Delen is lief
 • 1
  Delen

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account