Image
Top
Navigatie

Responsive design

Een website of shop met een optimale smartphone- of tabletbeleving

Responsive design zorgt dat je de website of webshop altijd en overal optimaal kan bekijken.

Bij een responsive website wordt de lay-out automatisch aangepast naargelang hij via een PC, tablet of smartphone wordt geopend. Een website is met deze techniek is meer gebruiksvriendelijk voor mobiel en tablet gebruikers. De pagina’s zijn ook op een kleiner scherm gemakkelijk te bekijken.

De meeste websites en webshops worden nog steeds ontworpen voor de “standaard pc-gebruiker”. Maar het surfgedrag van de consument heeft zich inmiddels al verplaatst richting mobiele toestellen (smartphone, tablet). Als we de websites openen op een tablet of smartphone zijn de pagina’s niet optimaal voor deze schermen. Je moet de pagina steeds in- en uitzoomen of van links naar rechts schuiven.

Kortom, je kan de website niet op een aangename manier lezen. Sommige bedrijven hebben daarom een aparte mobiele website of app laten ontwikkelen. Maar het ontwerpen van deze extra website of app vergt tijd en geld. Naast het dubbele beheer dat erbij komt. Gelukkig is er een betere oplossing, namelijk responsive webdesign.

Responsive webdesign techniek

Wat zijn de voordelen van responsive design?

Er worden steeds meer aankopen via de tablet en mobiel gedaan: Op tablets en mobiele telefoons heb je tegenwoordig een goede wi-fi verbinding en vandaar dat het aantrekkelijk is om ook jouw website hiervoor klaar te maken. Volgens onderzoeken (zie thuiswinkel.org voor recente feiten) wordt er steeds meer online gekocht via de tablet & mobiel. Vooral voor webwinkels wordt het steeds belangrijker dat er wordt gekozen voor een responsive webdesign.

Dubbele content wordt vermeden: Met een responsive website wordt alleen de opmaak verandert voor een apparaat. Eerder werden er speciale aparte mobiele websites of apps gebouwd. Deze mobiele websites stonden niet gekoppeld aan de originele website en zorgden dat er dubbele content gegenereerd werd. Dubbele content is slecht voor de zoekresultaten / pageranking bij Google.

Betere leesbaarheid: Op elk apparaat wordt de breedte van de website aangepast waardoor de zoomfunctie niet meer gebruikt hoeft te worden om de hele tekst te lezen. Ook afbeeldingen passen zich automatisch aan.

Meer gebruiksvriendelijk: Er zijn websites die het menu laten uitklappen op het moment dat er een muis over het menu heen gaat, maar een tablet en mobiel deze mogelijkheid niet. Een responsive website bestaat uit speciale uitklapbare navigatie menu’s waarvan de grootte van buttons, invulvelden, maar ook de laadtijd automatisch wordt aangepast.

Straalt professionaliteit uit: Een website die meeschaalt met de resolutie straalt meer zakelijkheid uit. Een teken dat er extra aandacht is gegeven aan een website die je bedrijf weergeeft.

Bekijk de voorbeelden in het portfolio

Tijd voor actie, let's meet!

Bel nu +31 (0) 6 173 50 824. Of vul onderstaand formulier in en ik neem vaak nog dezelfde werkdag contact met je op om een afspraak te maken.

  • Liever even bellen? Vul dan je telefoonnummer in.
  • Ik neem je privacy serieus en gebruik jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je opvraagt. Door op onderstaande button te klikken geef je toestemming dat ill graff design je gegevens opslaat. Lees hier mijn volledige cookie- en privacy beleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand