Meer verkopen of leads met een salespagina

Een salespagina of verkooppagina is een speciaal ingerichte landingspagina op je website met één specifiek doel: verkopen van je dienst of product.

Wat is een verkoop- of salespagina?

Een verkooppagina is een op zichzelf staande pagina binnen je website waar een bezoeker ‘landt’ nadat hij op een link heeft geklikt in een e-mail, Google Ads advertentie of een van je social media posts.

Maar in tegenstelling tot je standaard webpagina’s – die doorgaans veel verschillende doelen hebben en een bezoeker aanmoedigen om de rest van de site te verkennen. Zijn dit soort landingspagina’s specifiek ontworpen met slechts één doel.

Door de focus op precies dat doel te leggen, kan je de conversieratio verhogen van je marketingcampagne en de kosten verlagen (alsook energie) die je normaliter steekt bij het werven van een lead of verkoop. En als extra bonus ga je de organische vindbaarheid vergroten van een bepaald product of dienst op je website.

Waarom heb ik een salespagina nodig?

Dat is steevast de vraag die ik hoor als ik aangeef om specifieke landingspagina’s op te zetten. “Want ik heb toch een homepagina? Is dat dan niet genoeg?”.

Nou nee. Laat ik het anders uitleggen aan de hand van een voorbeeld: Stel je hebt een e-book dat je gratis wilt weggeven in ruil voor een emailadres. Maar op je homepagina nodig je websitebezoekers ook uit om je blog te bezoeken, je diensten te bekijken, vertel je over je bedrijf, bied je aan om een product te kopen en vraag je deze om jou te volgen op social media.

Doordat je zoveel verschillende mogelijkheden aanbiedt krijgen mensen keuzestress. Ofwel hoe meer opties je iemand geeft, hoe meer kans je hebt dat er getwijfeld wordt. Twijfel staat gelijk aan “moeite doen”. En dat kan resulteren in niets doen.

Omdat je de aandacht afleid van jouw primaire doel, wordt met elke vraag die je stelt (call-to-action) de kans steeds kleiner dat iemand jouw nieuwe e-book ook gaat downloaden. Daarom heb je dus een salespagina nodig.

De voordelen van een succesvolle salespagina

Minder mensen die afhaken

Want de bezoekers vinden jouw verkooppagina, omdat ze naar een oplossing zoeken voor hun probleem. Een probleem dat jij specifiek aankaart op die landingspagina (met alle informatie die ze nodig hebben). Daardoor vinden ze exact wat ze zoeken. En haken ze minder snel af.

Bereidheid om te kopen

Wat veel ondernemers soms vergeten is dat iemand die op je salespagina uitkomt al besloten heeft om tot kopen over te gaan. Het enige dat je dan nog moet doen is alle twijfels en bezwaren wegnemen. Zodat ze ook bij JOU gaan kopen. En niet bij je collega-ondernemer. Bovendien, hoe geweldig is het als je product of dienst zichzelf verkoopt – zonder dat je persoonlijk contact hoeft te hebben met je klant. Of ze constant moet overtuigen?

Je hoeft niet zelf te verkopen

Want dat doet die verkooppagina voor jou. Dus al die mensen die jouw verkooppagina zien hoef je niet allemaal persoonlijk te woord te staan. Stel je eens voor dat er 800 mensen per maand op de salespagina komen. Dan scheelt je dat al snel 20 telefoontjes of mails per dag. En hoef je zelf ook geen koude belletjes meer te doen. Of te netwerken…

Een goede salespagina kan je meermaals hergebruiken

In principe zet je een goede verkooppagina slechts één keer op. Vervolgens hoef je hem alleen te monitoren en misschien af en toe wat dingen bijstellen. Wanneer je weet dat hij perfect werkt kan je dezelfde opzet ook voor andere doelen gebruiken.

Je kan 24/7/365 emailadressen verzamelen via je landingspagina

En niet zomaar e-mailadressen. Maar een e-maillijst vol aan potentiële klanten die zich vrijwillig ingeschreven hebben om informatie van jou te ontvangen – en dus heel erg ontvankelijk zijn.

Meer conversies; hetzij in de vorm van leads of meer verkopen

Omdat je minder 'lekken' ofwel links op je salespagina hebt, verhoog je het aantal conversies. Simpelweg doordat er minder verleidelijke klikbare items (ruis) zijn die bezoekers wegleiden van jouw uiteindelijke doel. Zoals dit wel het geval is op gewone pagina's; links naar andere pagina's, diverse call-to-actions e.d..

Welk soort salespagina heb je nodig?

De opzet van dit soort landingspagina’s is in principe altijd hetzelfde; er wordt een vraag of probleem gesteld, er wordt een oplossing geboden en de bezoeker kan direct actie ondernemen. Maar het doel van die actie kan verschillen: leads genereren of directe verkoop.

Opzet van een verkooppagina voor het genereren van leads of als doorklik salespagina

Landingspagina voor het genereren van leads

Dit type verkooppagina richt zich niet op de echte verkoop, maar op het verzamelen van leadgegevens. Ofwel het verzamelt informatie over potentieel geïnteresseerden. Waarmee je op een later moment je verkoop kan realiseren.

Deze landingspagina bevat altijd een formulier dat dient als de call-to-action. In ruil voor een mailadres geef jij een laagdrempelig product of dienst weg – zoals een gratis e-book, webinar, template e.d. Vervolgens neem je contact op of start een e-mail marketing automation. Op die manier kan iemand al kennismaken met jou, je product of dienst en zijn het geen koude leads meer.

Ook kan je met deze gegevens je andere marketinginspanningen beter richten op mensen die de meeste kans hebben om te converteren. Hierdoor kan je het rendement op je investering (ROI) van een betaalde AdWords of Facebook campagne aanzienlijk verhogen. En maakt het je marketingstrategie beter en meer efficiënt.

Als lead nurturing voor jou belangrijk is zodat je meer inzicht in je publiek krijgt en wat jouw doelgroep belangrijk vindt, dan is dit de beste optie.

Doorklik salespagina om te verkopen

In tegenstelling tot landingspagina’s die formulieren gebruiken, is het focuspunt van een doorklik salespagina de CTA-button. Wanneer iemand op de button klikt, wordt de bezoeker naar een bepaalde pagina geleid waar ze jouw gewenste actie kunnen voltooien.

Zo kan een button met de tekst “Plan een demo” iemand naar een planningspagina brengen, “bestel X nu” kan doorverwijzen naar een afrekenpagina, enzovoort.

Dit soort landingspagina’s zijn meer gericht op de directe verkoop zelf dan het verzamelen van gebruikersinformatie. Bovendien bevatten deze salespagina’s veel meer informatie. Omdat je een bezoeker wilt overtuigen dat dit product of die dienst DE oplossing is voor hun probleem.

Dus naast dat je het desbetreffende probleem aankaart en een ideale situatie beschrijft (die ze alleen bereiken na aankoop), bevat het ook klant reviews, details van een product (of dienst) en andere aanvullende informatie om iemand met elke zin verder te overtuigen. En duidelijke uitleg om bezwaren of twijfels weg te nemen.

Wil jij een landingspagina laten maken voor jouw website?

Een salespagina waarbij bezoekers heel natuurlijk het proces doorlopen om over te gaan naar een aankoop? Waarbij ze op het juiste moment de juiste informatie aangeboden krijgen, waar ze op dat moment behoefte aan hebben? Boek dan een vrijblijvende afspraak in mijn online agenda. Samen bekijken we wat jij nodig hebt voor een effectieve verkooppagina die informeert en overtuigd.

Salespagina specifiek geoptimaliseerd voor verkopen van een product of dienst
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet