Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Social Media Marketing Strategie & Advies

Social media is een onmisbaar element van je marketingmix om goed zichtbaar te zijn. Want er zijn honderden miljoenen mensen die gebruik maken van Social Media en jouw klant zit daar ook tussen.
Social media marketing strategie om je doelen te bereiken

Social Media wordt een steeds groter onderdeel van ons leven

Dit betekent automatisch dat het commercieel gezien zeer interessant is om social media in te zetten als bedrijf. Zeker als je bedenkt dat het helpt om je merk vorm te geven, bekendheid voor jouw bedrijf te werven en je doelgroep te vergroten. Daarom zou Social Media Marketing ook een vast onderdeel moeten zijn van je marketingstrategie.

Echter, dit vraagt om een structurele aanpak en een goed plan van aanpak. Het is namelijk meer dan af en toe iets posten op je Facebooktijdlijn of een leuke Instapost. Ik denk met je mee over de juiste Social Media strategie, het maken en plaatsen van aansprekende content en om de regelmaat erin te houden. Volledig gericht op jouw doelgroep en je doelstellingen voor het beste resultaat.

Met Social Media kan je jouw naamsbekendheid organisch vergroten

Ook kan je op een laagdrempelige manier de connectie aangaan met potentiële klanten en heeft Social Media Marketing een positief effect op je imago. Toch bestaat er vaak nog onduidelijkheid over het nut en de enorme kracht van Social Media. Wist je bijvoorbeeld dat twee op de tien ondernemers geen Social Media account heeft voor zakelijke doeleinden? Dat is bijna ondenkbaar in deze huidige tijd.

Dat komt doordat deze ondernemers een vertekent beeld hebben van deze kanalen; namelijk dat klachten zichtbaar zijn (met stip op nummer 1 van nadelen), dat het extreem veel tijd kost en het resultaat niet zichtbaar is. Dit komt doordat er vaak wordt gedacht dat je het “er even bij kunt doen” en binnen een mum van tijd de orders als zoete broodjes over de toonbank gaan. Maar dan heb je het mis.

Social Media Marketing vergt niet alleen je tijd en aandacht, maar er zal ook een solide basis gelegd moeten worden in de vorm van een Social Media plan. Zodat je stap voor stap relaties kunt opbouwen en doelgericht bezig bent. Een boer heeft ook niet binnen een week zijn tomaten gekweekt, daar gaat een periode overheen.

Social Media Marketing heeft veel voordelen

Dit hoeft echter geen drempel te zijn om niet met Social Media Marketing te beginnen. Want er zijn enorm veel voordelen die online marketing jouw bedrijf kan bieden om succesvol te zijn:

En het laatste grote voordeel: er zijn honderden miljoenen mensen die gebruik maken van Social Media en jouw klant zit daar ook tussen.

Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van Ill Graff Design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
Website ontwerp en marketing advies voor social media voor eetcafe-restaurant
Marianne Horsmans
Mareveld Eetcafé & Partycentrum - Illegal Steakhouse
Ik ben als bedrijf erg tevreden over Ill Graf Design. We werken inmiddels al zo'n 5/6 jaar samen. Begonnen met een fotoshoot en daarna een nieuwe website. Ik wilde iemand die voor mij denkt op gebied van webdesign, online marketing etc. Want ik heb er gewoon geen verstand van. Ik wilde graag een product van mij, meer in de belangstelling zetten en zijn een we social media campagne begonnen van 3 maanden, samen met Margot van Marigoy. Ik wilde er zelf geen werk aan hebben en heb het compleet uit handen gegeven. Was wel even een investering, maar deze heeft zich zeker terug verdiend. Ik ben na al die jaren nog steeds tevreden over Ill Graf Design en we gaan gewoon lekker verder met onze samenwerking.
Social media marketing strategie en campagne
Ilona van der Sande
Cosmetic Xpert - PMU expert

Social Media optimaal inzetten voor je bedrijf

Social Media is meer belangrijk dan ooit wil je online goed zichtbaar zijn. Alsook de extra voordelen die het brengt klinken aanlokkelijk. Genoeg redenen voor veel ondernemers om een zakelijk profiel aan te maken voor Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en LinkedIn. 

Een account voor je bedrijf heb je al snel aangemaakt, maar dan wat? 

Je hebt geen idee wat je moet plaatsen op Social Media en er is geen duidelijke strategie. Het gevolg: het gewenste effect blijft uit. Dus gooi je maar de handdoek in de ring. Zonde van je tijd.

Een goed plan van aanpak is in dit geval de sleutel tot succes. Hier help ik jou graag mee. Zodat jij de juiste stappen kunt nemen op het pad naar jouw online succes!

Mede dankzij mijn jaren aan ervaring als brand coach weet ik wat wel en niet werkt op Social Media, alsook waar jouw gouden kansen liggen. 

Daarom werk ik volgens een bewezen 5-stappen Social Media plan, dat zorgt voor een betere naamsbekendheid, meer leads en behoud van klanten voor een lange tijd.

Het 5-stappen Social Media plan voor meer succes

Waar wil je Social Media voor inzetten; voor commercie? Voor communicatie? Wil je er je klantrelaties onderhouden of het juist als servicekanaal inzetten? Er zijn namelijk veel manieren om met Social Media Marketing te starten.

Door het 5-stappen plan te doorlopen kunnen we jouw marketingdoelstellingen perfect vertalen naar Social Media. Zo kunnen we exact bepalen wat dat kan betekenen in jouw huidige marketingmix (en wat niet)? Want wat voor het ene bedrijf werkt, hoeft niet zo zijn voor het andere bedrijf.

 • bul-plus

  Doelstellingen formuleren en doelgroep bepalen

  Door concrete en meetbare doelstellingen op te stellen, wordt helder wat het doel is en kun je na verloop van tijd toetsen of je vooruitgang boekt. Maar ook word er gekeken naar je doelgroep; wat vindt jouw doelgroep interessant? Wat zijn hun vragen, pijnpunten en behoeftes?

 • bul-plus

  Het juiste kanaal voor je product, doel en doelgroep

  Op elk kanaal bevindt zich een ander soort doelgroep en type gebruiker. En niet ieder kanaal is even geschikt voor jouw bedrijf. Om Social Media optimaal in te zetten is het daarom belangrijk om een weloverwogen keuze hierin te maken. Een zakelijke dienstverlener heeft bijvoorbeeld meer baat bij het formele LinkedIn dan een informeel medium als Facebook. Maar verkoop je sneakers, dan zijn Instagram en Pinterest beter geschikt.

 • bul-plus

  Een stevige basis met een contentplan

  Een belangrijk onderdeel van een social media strategie is het contentplan. Hierin staat wat je gaat delen, op welke kanalen je dit gaat doen en wanneer. Zo hoef je niet ad hoc te bedenken wat je kunt posten, maar weet je welke berichten je gaat posten en kun je vooraf alles goed voorbereiden. Dat geeft meer rust en bespaart je veel tijd en ergernis.

 • bul-plus

  Contentcreatie – het opzetten van waardevolle content

  Goede content is key voor social media marketing. Interessante content wordt namelijk vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid. Aan de hand van het contentplan worden sprekende posts opgezet die volledig op jouw merk, boodschap en doelgroep zijn afgestemd.

 • bul-plus

  Meten is weten

  Het belangrijkste is om altijd te blijven meten, leren en optimaliseren. Door je berichten te analyseren zien we wat wel en niet werkt. Zo kan de Social Media strategie bijgestuurd worden waar nodig om tot het beste resultaat te komen.

Met onze campagne Eerste Optie Adoptie slaagde Muriel van Ill Graff Design er bijzonder goed in om een vrij moeilijke boodschap op een positieve, frisse en toegankelijke manier te brengen aan een heterogeen publiek. Zowel professioneel als vlot in omgang, kortom fijn om samen te werken: Muriel is een straffe madam!
Social media Marketing strategie en campagne voor dierenasiel Belgie
Benjamin Loisin
Bite Back - Dierenbescherming
Samenwerken met ill graff-design is top. Naast een positieve en behulpzame houding, is er snelheid in het uitvoeren van projecten. Het enthousiasme, de zorgvuldigheid en creativiteit zorgen er voor dat ik altijd kan terugvallen op ill graff design!
Social media marketing en promotiecampagne voor Muziekfestival
Michelle Pieters
Festival Pop on Top, Valkenburg

Social Media Marketing - advies, strategie of zelf doen?

01

Workshop

Je wilt meer zichtbaar worden met je bedrijf en het liefst doe je dit in een workshop vorm.

Tijdens deze zichtbaarheid workshop leer je in 3 stappen hoe jij jezelf goed in de online markt zet. We duiken in wie jij bent en hoe je het onderscheid kan maken, maar ook in wie je klant is en de klantreis die hierbij hoort. Als laatste draait het om de boodschap die je wilt vertellen en op welke kanalen deze het meeste effect zal hebben. Meer info & boeken

02

Sparringsessie

Je bent al een tijdje bezig met social media maar je wil weten of je nog goed bezig bent.  

Tijdens deze sessie gaan wij 90 minuten samen je belangrijkste communicatiekanalen onder de loep nemen. Hierdoor  ontdek je welke dingen je kan verbeteren  om jouw online aantrekkingskracht te verbeteren. Om van volgers klanten te maken.  Meer info & boeken

03

Strategie en contentplan

Wil je weten hoe je meer omzet, leads en naamsbekendheid kunt genereren uit Social Media Marketing? Of wil je een compleet nieuwe Social Media strategie laten opzetten waarmee je jouw droomklant aantrekt?

Samen kijken we naar waar je hulp bij nodig hebt en brengen we je doelstellingen in kaart. En heb je al bestaande kanalen?  Dan maak ik een analyse van je Social Media accounts, hoe ze nu presteren en hoe het beter kan. We lopen kritisch door je huidige strategie en kijken hoe je onderscheid kan maken t.o.v.  je concurrenten.

Als bonus zet ik een contentplan op met waardevolle content ideeën die jouw droomklant aanspreekt waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

04

Social Media templates

Niet iedereen heeft een eigen design afdeling of de tijd om zelf visuals op te maken. Daarom ontwerp ik kant-en-klare branding templates in jouw unieke huisstijl die je direct kunt gebruiken in Canva. Op die manier zorg je voor meer rust, herkenbaarheid en zichtbaarheid van je merk.
Denk aan visuals, Instagram templates voor je posts, multi-posts of Stories, highlight icoontjes of banners voor o.a. jouw website, Youtube, Facebook of LinkedIn.

Tijd om je Social Media Strategie onder de loep te nemen?

Denk niet langer “dit doe ik er wel een beetje bij” maar ga voor een goed doordachte Social Media Marketingstrategie om leads te genereren, klanten aan te trekken en klantrelaties te onderhouden. Maak een vrijblijvende afspraak in mijn online agenda om te kijken of het klikt!

Social Media Marketing – Strategie en advies Social Media Marketing – Strategie en advies
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet