Social media marketing

Een onmisbaar element van je marketingmix

Social Media wordt een steeds groter onderdeel van ons leven. Dit betekent automatisch dat het commercieel gezien zeer interessant is om social media in te zetten als bedrijf. Zeker als je bedenkt dat het helpt om je merk vorm te geven, bekendheid voor jouw bedrijf te werven en je doelgroep te vergroten.

Daarom zou Social Media Marketing ook een vast onderdeel moeten zijn van je marketingstrategie.

Echter, dit vraagt om een structurele aanpak en een goed plan van aanpak. Het is namelijk meer dan af en toe iets posten op je Facebooktijdlijn of een leuke Instapost. Ik denk met je mee over de juiste Social Media strategie, het maken en plaatsen van aansprekende content en om de regelmaat erin te houden. Volledig gericht op jouw doelgroep en je doelstellingen voor het beste resultaat.

Social media marketing strategie om je doelen te bereiken

Social Media Marketing heeft veel voordelen

Social Media Marketing verhoogt de naamsbekendheid en het imago. Toch bestaat er vaak nog onduidelijkheid over het nut en de enorme kracht van Social Media. Wist je bijvoorbeeld dat twee op de tien ondernemers geen Social Media account heeft voor zakelijke doeleinden? Dat is bijna ondenkbaar in deze huidige tijd.

Dat komt doordat deze ondernemers een vertekent beeld hebben van deze kanalen; namelijk dat klachten zichtbaar zijn (met stip op nummer 1 van nadelen), dat het extreem veel tijd kost en het resultaat niet zichtbaar is. Dit komt doordat er vaak wordt gedacht dat je het “er even bij kunt doen” en binnen een mum van tijd de orders als zoete broodjes over de toonbank gaan. Maar dan heb je het mis.

Social Media Marketing vergt niet alleen je tijd en aandacht, maar er zal ook een solide basis gelegd moeten worden in de vorm van een Social Media plan. Zodat je stap voor stap relaties kunt opbouwen en doelgericht bezig bent. Een boer heeft ook niet binnen een week zijn tomaten gekweekt, daar gaat een periode overheen.

Dit hoeft echter geen drempel te zijn om niet met Social Media Marketing te beginnen. Want er zijn enorm veel voordelen die online marketing jouw bedrijf kan bieden om succesvol te zijn:

En het laatste grote voordeel: er zijn honderden miljoenen die mensen gebruik maken van Social Media en jouw klant zit daar ook tussen.

Social Media optimaal inzetten voor je bedrijf

Social Media is meer belangrijk dan ooit wil je online goed zichtbaar zijn. Alsook de extra voordelen die het brengt klinken aanlokkelijk. Genoeg redenen voor veel ondernemers om een zakelijk profiel aan te maken voor Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en LinkedIn. 

Een account voor je bedrijf heb je al snel aangemaakt, maar dan wat? 

Je hebt geen idee wat je moet plaatsen op Social Media en er is geen duidelijke strategie. Het gevolg: het gewenste effect blijft uit. Dus gooi je maar de handdoek in de ring. Zonde van je tijd.

Een goed plan van aanpak is in dit geval de sleutel tot succes. Hier help ik jou graag mee. Zodat jij de juiste stappen kunt nemen op het pad naar jouw online succes!

Mede dankzij mijn jaren aan ervaring als brand coach weet ik wat wel en niet werkt op Social Media, alsook waar jouw gouden kansen liggen. 

Daarom werk ik volgens een bewezen 5-stappen Social Media plan, dat zorgt voor een betere naamsbekendheid, meer leads en behoud van klanten voor een lange tijd.

Het 5-stappen Social Media plan voor meer succes

Waar wil je Social Media voor inzetten; voor commercie? Voor communicatie? Wil je er je klantrelaties onderhouden of het juist als servicekanaal inzetten? Er zijn namelijk veel manieren om met Social Media Marketing te starten.

Door het 5-stappen plan te doorlopen kunnen we jouw marketingdoelstellingen perfect vertalen naar Social Media. Zo kunnen we exact bepalen wat dat kan betekenen in jouw huidige marketingmix (en wat niet)? Want wat voor het ene bedrijf werkt, hoeft niet zo zijn voor het andere bedrijf.

 • bul-plus

  Doelstellingen formuleren en doelgroep bepalen

  Door concrete en meetbare doelstellingen op te stellen, wordt helder wat het doel is en kun je na verloop van tijd toetsen of je vooruitgang boekt. Maar ook word er gekeken naar je doelgroep; wat vindt jouw doelgroep interessant? Wat zijn hun vragen, pijnpunten en behoeftes?

 • bul-plus

  Het juiste kanaal voor je product, doel en doelgroep

  Op elk kanaal bevindt zich een ander soort doelgroep en type gebruiker. En niet ieder kanaal is even geschikt voor jouw bedrijf. Om Social Media optimaal in te zetten is het daarom belangrijk om een weloverwogen keuze hierin te maken. Een zakelijke dienstverlener heeft bijvoorbeeld meer baat bij het formele LinkedIn dan een informeel medium als Facebook. Maar verkoop je sneakers, dan zijn Instagram en Pinterest beter geschikt.

 • bul-plus

  Een stevige basis met een contentplan

  Een belangrijk onderdeel van een social media strategie is het contentplan. Hierin staat wat je gaat delen, op welke kanalen je dit gaat doen en wanneer. Zo hoef je niet ad hoc te bedenken wat je kunt posten, maar weet je welke berichten je gaat posten en kun je vooraf alles goed voorbereiden. Dat geeft meer rust en bespaart je veel tijd en ergernis.

 • bul-plus

  Contentcreatie – het opzetten van waardevolle content

  Goede content is key voor social media marketing. Interessante content wordt namelijk vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid. Aan de hand van het contentplan worden sprekende posts opgezet die volledig op jouw merk, boodschap en doelgroep zijn afgestemd.

 • bul-plus

  Meten is weten

  Het belangrijkste is om altijd te blijven meten, leren en optimaliseren. Door je berichten te analyseren zien we wat wel en niet werkt. Zo kan de Social Media strategie bijgestuurd worden waar nodig om tot het beste resultaat te komen.

Social Media Marketing - advies, contentplan of uitbesteden?

Wil je weten hoe je meer omzet, leads en naamsbekendheid kunt genereren uit Social Media Marketing? Of ben je benieuwd of jouw huidige strategie wel goed genoeg werkt of een compleet nieuwe strategie laten opzetten?

Samen kijken we naar waar je hulp bij nodig hebt en brengen we je doelstellingen in kaart. En heb je al bestaande kanalen?  Dan maak ik een analyse van je Social Media accounts, hoe ze nu presteren en hoe het beter kan. Alsook dat we kritisch kijken naar de strategie en het succes van je concurrenten.

01

Strategie en advies

Met een analyse breng ik de wensen en kenmerken van je doelgroep en de mogelijkheden die je op Social Media hebt in kaart in een adviesrapport. Hierin staat een solide basis voor je Social Media strategie welke wij samen stap voor stap doornemen. En je krijgt er direct de luxe Spark it up contentplanner bij zodat je direct met je nieuwe strategie aan de slag kunt gaan.

02

Contentplan

Natuurlijk kunnen we ook een stap verder gaan en zet ik een uitgebreid contentplan voor jou op met ideeën voor waardevolle content, waarvoor je volgers graag terugkomen. De basis hiervoor is het adviesrapport voor een ijzersterke Social Media content strategie.

03

Social Media beheer

Maar wil je liever je Social Media beheer deels of geheel uitbesteden, dan kan dat natuurlijk ook! Het is maar net waar jij de meeste behoefte aan hebt. Met behulp van de strategie en het contentplan, maak ik de content voor je op en plan het in volgens de afgesproken frequentie. De statistieken worden voor je bijgehouden en op gezette momenten spreken we de resultaten samen door.

Don't just take my word for it...

Tijd voor een strategiesessie?

Denk niet langer “dit doe ik er wel een beetje bij” maar ga voor een goed doordachte Social Media Marketingstrategie om leads te genereren, klanten aan te trekken en klantrelaties te onderhouden. Vraag direct een strategiesessie aan voor meer online succes.

 • Liever even bellen? Vul dan je telefoonnummer in
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever zelf aan de slag tijdens een workshop?

Ook dat is mogelijk!

In 3 simpele stappen ga ik jou samen met 5 andere ondernemers persoonlijk helpen met je social media strategie voor jouw bedrijf. Tijdens deze zichtbaarheid workshop ga ik jou leren hoe je jezelf goed in de markt zet op een manier die het beste bij jou past, zonder jezelf te verliezen. Het geleerde kan je naderhand eenvoudig toepassen voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.

Zodat je nooit meer gefrustreerd raakt over wat je moet vertellen op je socials. En je website de klanten gaat aantrekken die jij wilt hebben, omdat je exact weet hoe je jouw droomklant op de juiste manier aanspreekt.
Social Media Marketing – Strategie en adviesSocial Media Marketing – Strategie en advies
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet