Social Media Marketing Strategie & Advies

Ontdek de kracht van social media marketing voor jouw bedrijf. Vergroot je zichtbaarheid en bereik je doelen met een effectieve strategie.
Social media marketing strategie om je doelen te bereiken

Groeiende impact en relevantie van social media in ons dagelijks leven

Social media maakt steeds een groter deel uit binnen het leven van mensen. Het is een krachtig platform met honderden miljoenen gebruikers, waar jouw klant ook tussen zit. Daarom is het als bedrijf essentieel om de groeiende impact en relevantie van social media te erkennen. Want het biedt unieke mogelijkheden om je merk vorm te geven, bekendheid te vergroten en je doelgroep te bereiken.

Echter, het effectief inzetten van social media vraagt om een doordachte aanpak en een goed plan van aanpak. En dat gaat verder dan sporadisch iets posten op je Facebooktijdlijn of een leuke Instagramfoto plaatsen. Het vereist strategie, consistente inspanning en de juiste content die jouw doelgroep aanspreekt. 

Als brand coach denk ik graag met je mee over het ontwikkelen van een passende social media strategie, het creëren en delen van boeiende content, en het behouden van consistentie. Dit social media advies is gericht op het bereiken van jouw specifieke doelgroep en het behalen van jouw doelstellingen, zodat je optimaal resultaat kunt behalen.

Ontdek de kracht van social media marketing voor je bedrijf

Daarom is een solide social media plan nodig, zodat je stap voor stap relaties kunt opbouwen en doelgericht te werk gaat. Net als een boer, die heeft immers ook niet binnen een week zijn tomaten gekweekt, daar gaat een periode overheen.

Met social media marketing kun je organisch je naamsbekendheid vergroten en op een laagdrempelige manier in contact komen met potentiële klanten. Het heeft ook een positief effect op je imago. Toch is er nog vaak onduidelijkheid over de kracht van social media. Daardoor hebben veel ondernemers een vertekend beeld van deze kanalen, met misvattingen over dat je het er wel “even bijdoet”, dat klachten openbaar worden gedeeld, de tijd die je erin moet investeren en dat je er geen resultaat uit haalt.  

Social media marketing heeft talloze voordelen

Toch heeft Social Media Marketing talloze voordelen die jouw bedrijf kunnen helpen succesvol te zijn. Dus laat de mogelijke drempels je er niet van weerhouden om ermee te beginnen. Hieronder volgt een overzicht van enkele voordelen die je kunt behalen:

Wil je meer weten over hoe social media marketing jouw bedrijf kan helpen? Laten we dan een persoonlijk gesprek plannen, waarin ik je alles kan uitleggen en al je vragen kan beantwoorden. Want met honderden miljoenen mensen die gebruik maken van social media, wil je zeker niet achterblijven!

Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van Ill Graff Design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
Website ontwerp en marketing advies voor social media voor eetcafe-restaurant
Marianne Horsmans
Mareveld Eetcafé & Partycentrum - Illegal Steakhouse
Ik ben als bedrijf erg tevreden over Ill Graf Design. We werken inmiddels al zo'n 5/6 jaar samen. Begonnen met een fotoshoot en daarna een nieuwe website. Ik wilde iemand die voor mij denkt op gebied van webdesign, online marketing etc. Want ik heb er gewoon geen verstand van. Ik wilde graag een product van mij, meer in de belangstelling zetten en zijn een we social media campagne begonnen van 3 maanden, samen met Margot van Marigoy. Ik wilde er zelf geen werk aan hebben en heb het compleet uit handen gegeven. Was wel even een investering, maar deze heeft zich zeker terug verdiend. Ik ben na al die jaren nog steeds tevreden over Ill Graf Design en we gaan gewoon lekker verder met onze samenwerking.
Social media marketing strategie en campagne
Ilona van der Sande
Cosmetic Xpert - PMU expert

Social Media optimaal inzetten voor je bedrijf

Social Media is meer belangrijk dan ooit wil je online goed zichtbaar zijn. Ook de extra voordelen die het met zich meebrengt klinken aanlokkelijk. Genoeg redenen voor veel ondernemers om een zakelijk profiel aan te maken voor Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en LinkedIn. 

Een account voor je bedrijf heb je al snel aangemaakt, maar dan wat? Maar vaak weten ondernemers niet wat ze moeten plaatsen op Social Media. En ontbreekt er een duidelijke strategie. Met als gevolg dat het gewenste effect uitblijft. Waardoor ze gefrustreerd raken en uiteindelijk opgeven. Zonde van hun tijd. 

Een goed plan van aanpak is in dit geval de sleutel tot succes. En hier help ik jou graag mee. Mede dankzij mijn jarenlange ervaring als brand coach weet ik wat wel en niet werkt op Social Media, alsook waar jouw gouden kansen liggen. 

Daarom werk ik volgens een bewezen 5-stappen Social Media Plan, dat zorgt voor een betere naamsbekendheid, meer leads en behoud van klanten voor een lange tijd.

arrow right 1 1 - Meer focus voor je merk en marketing

Het 5-stappen Social Media Plan voor meer succes

Stap 1: Doelstellingen formuleren en doelgroep bepalen.

Het begint met het stellen van concrete en meetbare doelstellingen. Op die manier wordt helder wat het doel is. En kun je na verloop van tijd toetsen of je vooruitgang boekt. Maar ook wordt er gekeken naar je doelgroep; wat vindt jouw doelgroep interessant? Wat zijn hun vragen, pijnpunten en behoeften?

Stap 2: Het juiste kanaal kiezen voor je product, doel en doelgroep.

Op elk kanaal bevindt zich een ander soort doelgroep en type gebruiker. En niet ieder kanaal is even geschikt voor jouw bedrijf. Om Social Media optimaal in te zetten is het daarom belangrijk om een weloverwogen keuze hierin te maken. Bijvoorbeeld: Een zakelijke dienstverlener heeft meer baat bij het formele LinkedIn dan een informeel medium als Facebook. Maar verkoop je sneakers, dan zijn Instagram en Pinterest beter geschikt.

Stap 3: Een stevige basis met een contentplan opzetten.

Een belangrijk onderdeel van een social media strategie is het contentplan. Want hierin staat wat je gaat delen, op welke kanalen je dit gaat doen en wanneer. Zo hoef je niet ad hoc te bedenken wat je kunt posten. Maar weet je welke berichten je gaat posten en kun je vooraf alles goed voorbereiden. Dat geeft meer rust en bespaart je veel tijd en ergernis.

Stap 4: Contentcreatie en het belang van waardevolle content.

Goede content is key voor social media marketing. Interessante content wordt namelijk vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid. Aan de hand van het contentplan kan je sprekende posts opzetten die volledig zijn afgestemd op jouw merk, boodschap en doelgroep.

Stap 5: Meten, leren en optimaliseren.

Het belangrijkste is om altijd te blijven meten, leren en optimaliseren. Door je berichten te analyseren, zien we wat wel en niet werkt. Zo kan de Social Media strategie bijgestuurd worden waar nodig om tot het beste resultaat te komen.

Met onze campagne Eerste Optie Adoptie slaagde Muriel van Ill Graff Design er bijzonder goed in om een vrij moeilijke boodschap op een positieve, frisse en toegankelijke manier te brengen aan een heterogeen publiek. Zowel professioneel als vlot in omgang, kortom fijn om samen te werken: Muriel is een straffe madam!
Social media Marketing strategie en campagne voor dierenasiel Belgie
Benjamin Loisin
Bite Back - Dierenbescherming
Samenwerken met ill graff-design is top. Naast een positieve en behulpzame houding, is er snelheid in het uitvoeren van projecten. Het enthousiasme, de zorgvuldigheid en creativiteit zorgen er voor dat ik altijd kan terugvallen op ill graff design!
Social media marketing en promotiecampagne voor Muziekfestival
Michelle Pieters
Festival Pop on Top, Valkenburg

Social Media Marketing - advies, strategie of zelf doen?

01

social media Workshop

Wil je graag meer zichtbaarheid voor je bedrijf op social media en vind je het leuk om dit in de vorm van een workshop te doen?

Tijdens de zichtbaarheid workshop leer je in 3 eenvoudige stappen hoe je jezelf goed kunt presenteren op de online markt. We gaan dieper in op wie jij bent en hoe je je kunt onderscheiden. Daarnaast ontdekken we wie je klanten zijn en welke klantreis zij afleggen. Als laatste draait het om de boodschap die je wilt overbrengen en op welke kanalen deze het meeste effect zullen hebben. Wil je meer informatie of direct boeken? Klik dan hier.

02

social media advies

Ben je al een tijdje bezig met social media, maar wil je graag weten of je nog op de juiste weg zit?

Tijdens de Merkanalyse nemen we samen 90 minuten de tijd om je belangrijkste communicatiekanalen onder de loep te nemen. Hierdoor krijg je inzicht in de verbeterpunten om je social media aantrekkingskracht te vergroten en van volgers klanten te maken. Vervolgens kan je met het social media advies meteen zelf aan de slag! Wil je meer informatie of direct boeken? Klik dan hier.

03

Social media strategie

Wil je graag weten hoe je meer omzet, leads en naamsbekendheid kunt genereren met behulp van Social Media Marketing? Of ben je op zoek naar een volledig nieuwe social media strategie waarmee je jouw ideale klanten kunt aantrekken?

Samen bespreken we waar je hulp bij nodig hebt en brengen we je doelstellingen in kaart. Als je al bestaande kanalen hebt, zal ik een analyse maken van je social media accounts om te zien hoe ze momenteel presteren en hoe ze kunnen verbeteren. We zullen kritisch kijken naar je huidige social media strategie en bespreken hoe je je kunt onderscheiden van je concurrenten.

Als extra bonus zal ik een contentplan opstellen met waardevolle ideeën voor content die jouw ideale klanten aanspreekt. Deze kun je direct gebruiken om aan de slag te gaan. Wil je meer informatie? Plan dan een vrijblijvende afspraak in.
Social media marketing strategie en advies om je zichtbaarheid te vergroten

04

Social Media templates

Niet iedereen heeft een eigen ontwerpteam of de tijd om zelf visuals te maken. Daarom ontwerp ik kant-en-klare branding templates in jouw unieke huisstijl, die je direct kunt gebruiken in Canva. Op deze manier zorg je voor meer rust, herkenbaarheid en zichtbaarheid van je merk.

Denk hierbij aan visuals zoals; Instagram templates voor je berichten, multi-posts of Stories, highlight icoontjes of banners voor onder andere je website, YouTube, Facebook of LinkedIn. Wil je jouw wensen graag bespreken? Plan dan een vrijblijvende afspraak in.
Voor en na instagram branding template

Haal het maximale uit je Social Media Marketing met een sterke strategie!

Stop met het idee van “even erbij doen” en kies voor een doordachte Social Media Marketingstrategie om leads te genereren, klanten aan te trekken en relaties met klanten op te bouwen. Benieuwd of we een klik hebben? Maak een vrijblijvende afspraak in mijn online agenda en laten we het bespreken!

Social Media Marketing – Strategie en advies Social Media Marketing – Strategie en advies
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet