Image
Top
Navigatie

Social media marketing

Een onmisbaar element van je marketingmix

Social Media wordt een steeds groter onderdeel van ons leven. Dit betekent automatisch dat het commercieel gezien zeer interessant is om social media in te zetten als bedrijf. Zeker als je bedenkt dat het helpt om je merk vorm te geven, bekendheid voor jouw bedrijf te werven en je doelgroep te vergroten.

Daarom zou Social Media Marketing ook een vast onderdeel moeten zijn van je marketingstrategie.

Echter, dit vraagt om een structurele aanpak en een goed plan van aanpak. Het is namelijk meer dan af en toe iets posten op je Facebooktijdlijn of een leuke Instapost. Ik denk met je mee over de juiste Social Media strategie, het maken en plaatsen van aansprekende content en om de regelmaat erin te houden. Volledig gericht op jouw doelgroep en je doelstellingen voor het beste resultaat.

Social Media Marketing heeft veel voordelen

Social Media Marketing verhoogt de naamsbekendheid en het imago. Toch bestaat er vaak nog onduidelijkheid over het nut en de enorme kracht van Social Media. Wist je bijvoorbeeld dat twee op de tien ondernemers geen Social Media account heeft voor zakelijke doeleinden? Dat is bijna ondenkbaar in deze huidige tijd.

Dat komt doordat deze ondernemers een vertekent beeld hebben van deze kanalen; namelijk dat klachten zichtbaar zijn (met stip op nummer 1 van nadelen), dat het extreem veel tijd kost en het resultaat niet zichtbaar is. Dit komt doordat er vaak wordt gedacht dat je het “er even bij kunt doen” en binnen een mum van tijd de orders als zoete broodjes over de toonbank gaan. Maar dan heb je het mis.

Social Media Marketing vergt niet alleen je tijd en aandacht, maar er zal ook een solide basis gelegd moeten worden in de vorm van een Social Media plan. Zodat je stap voor stap relaties kunt opbouwen en doelgericht bezig bent. Een boer heeft ook niet binnen een week zijn tomaten gekweekt, daar gaat een periode overheen.

Dit hoeft echter geen drempel te zijn om niet met Social Media Marketing te beginnen. Want er zijn enorm veel voordelen die online marketing jouw bedrijf kan bieden om succesvol te zijn:
 • bul-plus Maakt je bedrijf menselijk, tastbaar en zorgt voor meer vertrouwen
 • bul-plus Verhoogde naamsbekendheid /zichtbaarheid van je bedrijf
 • bul-plus Verhoogde loyaliteit
 • bul-plus Verhoging van je website bezoekers
 • bul-plus Hogere ranking in de zoekmachines
 • bul-plus Betere klantenrelaties door directe interactie met je doelgroep
 • bul-plus Bouw een trouwe groep fans, volgers en ambassadeurs op​
 • bul-plus minder kosten voor advertenties
 • bul-plus krijg inzicht in de wensen en behoeften van je klant (marktonderzoek)
 • bul-plus Het effect van de geplaatste content is goed meetbaar
 • bul-plus mogelijkheden om nieuwe klanten aan te trekken zijn eindeloos
 • bul-plus Inspelen op verandering in koopgedrag
 • bul-plus Ideaal om jezelf neer te zetten als autoriteit / expert
 • bul-plus Maakt niche marketing eenvoudiger
 • bul-plus Samenwerken met andere bedrijven en merken is makkelijker en transparanter
En het laatste grote voordeel: er zijn honderden miljoenen die mensen gebruik maken van Social Media en jouw klant zit daar ook tussen.

Social Media optimaal inzetten voor je bedrijf

Social Media is meer belangrijk dan ooit wil je online goed zichtbaar zijn. Alsook de extra voordelen die het brengt klinken aanlokkelijk. Genoeg redenen voor veel ondernemers om een zakelijk profiel aan te maken voor Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en LinkedIn. 

Een account voor je bedrijf heb je al snel aangemaakt, maar dan wat? 

Je hebt geen idee wat je moet plaatsen op Social Media en er is geen duidelijke strategie. Het gevolg: het gewenste effect blijft uit. Dus gooi je maar de handdoek in de ring. Zonde van je tijd.

Een goed plan van aanpak is in dit geval de sleutel tot succes. Hier help ik jou graag mee. Zodat jij de juiste stappen kunt nemen op het pad naar jouw online succes!

Mede dankzij mijn jaren aan ervaring als brand coach weet ik wat wel en niet werkt op Social Media, alsook waar jouw gouden kansen liggen. 

Daarom werk ik volgens een bewezen 5-stappen Social Media plan, dat zorgt voor een betere naamsbekendheid, meer leads en behoud van klanten voor een lange tijd.

Het 5-stappen Social Media plan voor meer succes

Waar wil je Social Media voor inzetten; voor commercie? Voor communicatie? Wil je er je klantrelaties onderhouden of het juist als servicekanaal inzetten? Er zijn namelijk veel manieren om met Social Media Marketing te starten.

Door het 5-stappen plan te doorlopen kunnen we jouw marketingdoelstellingen perfect vertalen naar Social Media. Zo kunnen we exact bepalen wat dat kan betekenen in jouw huidige marketingmix (en wat niet)? Want wat voor het ene bedrijf werkt, hoeft niet zo zijn voor het andere bedrijf.

Social Media Marketing - advies, contentplan of uitbesteden?

Wil je weten hoe je meer omzet, leads en naamsbekendheid kunt genereren uit Social Media Marketing? Of ben je benieuwd of jouw huidige strategie wel goed genoeg werkt of een compleet nieuwe strategie laten opzetten?

Samen kijken we naar waar je hulp bij nodig hebt en brengen we je doelstellingen in kaart. En heb je al bestaande kanalen?  Dan maak ik een analyse van je Social Media accounts, hoe die nu presteren en hoe het beter kan. Alsook dat we kritisch kijken naar de strategie en het succes van je concurrenten.

01

Strategie en advies

Die analyse, wensen en kenmerken van je doelgroep en de mogelijkheden die je op Social Media hebt zet ik om naar adviesrapport. Hierin staat een solide basis voor je Social Media strategie welke wij samen stap voor stap doornemen. En je krijgt er direct de luxe Spark it up contentplanner bij zodat je direct met je nieuwe strategie aan de slag kunt gaan.

02

Contentplan

Natuurlijk kunnen we ook een stap verder gaan en zet ik een uitgebreid contentplan voor jou op met ideeën voor waardevolle content, waarvoor je volgers graag terugkomen. De basis hiervoor is het adviesrapport voor jouw ijzersterke strategie.

03

Social Media beheer

Maar wil je liever je Social Media beheer deels of geheel uitbesteden, dan kan dat natuurlijk ook! Het is maar net waar jij de meeste behoefte aan hebt. Met behulp van de strategie en het contentplan, maak ik de content voor je op en plan het in volgens de afgesproken frequentie. De statistieken worden voor je bijgehouden en op gezette momenten spreken we de resultaten samen door.

Tijd voor een strategiesessie?

Denk niet langer “dit doe ik er wel een beetje bij” maar ga voor een goed doordachte Social Media Marketingstrategie om leads te genereren, klanten aan te trekken en klantrelaties te onderhouden. Vraag direct een strategiesessie aan voor meer online succes.

 • Liever even bellen? Vul dan je telefoonnummer in
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social spark Sparringsessie

Wil je liever eerst even kort sparren over wat jouw mogelijkheden zijn op Social Media?

Of ben je al een tijdje bezig, maar je wil alleen even weten of je op de goede weg bent? Dan is deze één-op-één sparringsessie over Social Media wat voor jou.​

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account