Image
Top
Navigatie

Een social media strategie

Onmisbaar onderdeel van je online marketingplan!

Een social media strategie is de basis voor het sociale succes van een bedrijf.

Het is belangrijk dat een gekozen social media strategie goed bij je organisatie past. Het is een vast onderdeel van je marketing plan en vormt de hoe en het waarom van alle activiteiten op social media.

Social is geen eenrichtingsverkeer

Er wordt vaak door verschillende social marketing specialisten gezegd dat je niet alleen over jezelf of je bedrijf mag praten. Maar als we niet enkel over ons zelf mogen praten, waarover dan wel? Een goede oefening is het bepalen van je “sociale identiteit”. Dat is het antwoord op de volgende simpele maar doeltreffende vraag: “Als jouw merk een Facebook-vriend zou zijn, hoe zou je die dan omschrijven?”. Natuurlijk kun je dezelfde vraag ook beantwoorden over andere netwerken dan Facebook, denk aan Twitter, Pinterest, Instagram e.d.

Wat is het antwoord? Dat jij (of de organisatie waar je werkt) de vriend bent die zich gedraagt als iemand die enkel en alleen over zijn eigen producten en diensten praat? Of ben jij de vriend die je helpt met handige artikelen, relevante inzichten of je soms gewoon aan het (glim)lachen maakt? Kortom, de vriend die je helpt?

Download 6 zakelijke Twitter tips

Wat is de juiste strategie op social media?

Om te kunnen bepalen wat de juiste strategie voor jouw bedrijf is moeten, enkele vragen gesteld worden. Wat zijn bijvoorbeeld je kernwaarden? Op welke manier wil je gezien worden door jouw doelgroep? Waar zit jouw doelgroep eigenlijk? En met welk doel wil je social media gaan gebruiken? Wil je actief de dialoog aangaan met de doelgroep? Of wil je alleen online communicatie over jouw organisatie monitoren? Door altijd goed op de hoogte te zijn van wat er over je bedrijf, je concurrenten en in de branche gezegd wordt, kun je sneller inspelen op nieuwe trends en positieve of negatieve berichtgeving.

Door ervaring en up-to-date kennis van social media kan ill graff design je voorzien van relevant en doeltreffend social media advies en uitvoering. Ook met betrekking tot Facebook of Google advertentie campagnes!

Lees onze tips over social media

Tijd voor actie, let's meet!

Bel nu +31 (0) 6 173 50 824. Of vul onderstaand formulier in en ik neem vaak nog dezelfde werkdag contact met je op om een afspraak te maken.

  • Liever even bellen? Vul dan je telefoonnummer in.
  • Ik neem je privacy serieus en gebruik jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je opvraagt. Door op onderstaande button te klikken geef je toestemming dat ill graff design je gegevens opslaat. Lees hier mijn volledige cookie- en privacy beleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account