• BRANDING

  Wil jij groeien als ondernemer en als mens?

  In mijn mailings die ik 1x per maand (per onderdeel) verstuur, lees je handige informatie die jou als ondernemer kan steunen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Als ondernemerscoach help ik jou om te groeien als ondernemer en als mens

Sparringpartner voor ondernemers

Succesvol ondernemen met je bedrijf is niet altijd gemakkelijk. Je houdt enorm veel ballen in de lucht, probeert de juiste balans te vinden tussen zakelijk en privé, de focus te behouden, te groeien als ondernemer en je dromen waar te maken.

En dagelijks komen er allerlei problemen, uitdagingen, kansen en bedreigingen op je pad waar je iets mee moet. Welke kansen moet je pakken? Waar zeg je nee tegen? Je weet niet wat je wilt en eigenlijk wil je alles. Hoe maak je de juiste keuzes? 

Hierdoor sta je constant op AAN. Je krijgt het gevoel dat je in rondjes loopt en geen steek verder komt. En je weet heus wel dat het anders kan, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Het ondernemerschap kan soms zwaar vallen

Er komt namelijk nogal wat kijken bij ondernemer en zzp’er zijn. Administratie, verzekeringen, inkoop, marketing, acquisitie… En daarbovenop komen ook nog eens de onderstaande dingen waar je tegenaan loopt:
 • Zijn er eindeloos veel dingen die je 's nachts wakker houden?

  Je ligt in bed, starend naar het plafond en je blijft maar malen in je hoofd. Hierdoor blijf je niet alleen steeds in hetzelfde rondje draaien, maar voel jij je ook vermoeid en lusteloos.

 • Trek je niet de klanten aan die je wilt hebben?

  Je bent wel klaar met klanten die jou niet waarderen en wat jij voor ze kan betekenen. Met de stresskip, rupsjenooitgenoeg, de koopjesjagers en al die andere klanten die je als een sloofje behandelen. Je wil stiekem alleen nog maar werken met écht leuke klanten die je energie geven.

 • Ben je steeds druk bezig, maar kom je geen stap vooruit?

  Als ondernemer werk je dag en nacht aan je bedrijf. Je agenda staat bomvol met afspraken, eindeloze to-do-lijstjes, nieuwe ideetjes voor producten of diensten, reminders en noem maar op. Maar je krijgt geen voldoening (meer) van je harde werken. Je vraagt je soms af waar je het nog allemaal voor doet?

 • Twijfel je vaak aan jezelf?

  Heb jij vaker gedachtes zoals: Ben ik wel goed genoeg? Zitten mensen überhaupt op mij te wachten? Kan ik dit wel, wat als er geen klanten meer komen?

 • Vind je het moeilijk om de juiste balans te houden?

  Je weet dat persoonlijk geluk en zakelijk succes hand in hand gaan. Maar je hebt het gevoel dat je steeds tussen beide moet kiezen. Waardoor je privé leven effect heeft op de groei van je bedrijf en je bedrijf haar weerslag heeft op je gezin.

 • Hou jij jezelf onnodig klein?

  Je staat niet graag "in the picture". Je bent bescheiden. Maar ook weet je dat je meer van jezelf moet laten zien om je zichtbaarheid te vergroten. Tegelijkertijd vraag jij je af: wie ben ik om...?

 • Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat?

  Je bent omringd door ja-knikkers of mensen die zelf geen ondernemer zijn. Zij begrijpen je niet of geven je - ook al is het goedbedoeld - vaak advies waar je niets aan hebt. Je zoekt iemand die weet wat het is om ondernemer te zijn. Iemand die je kan helpen, zodat je er niet meer alleen voor staat.

 • Focus je te weinig op de essentie van je bedrijf?

  Je mist de strategie en de structuur om hele concrete stappen te zetten met je bedrijf. Je belandt makkelijk in de waan van de dag en hebt geen overzicht van waar je nu staat. Wanneer je er op terugkijkt, vraag jij je af wat je eigenlijk allemaal hebt gedaan.

 • Merk je dat je steeds minder plezier haalt uit wat je doet?

  Je bent wel succesvol. Maar het enthousiasme, de passie voor je werk, neemt langzamerhand af. Waar het aan ligt, daar kan je de vinger niet precies op leggen. Is het tijd voor wat anders?

 • Verval je steeds opnieuw in je oude gedrag?

  Je maakt mooie plannen, maar ze uitvoeren komt er maar niet van. Je stelt dingen uit, loopt tegen dingen aan, je raakt gefrustreerd en dus stop je die mooie plannen weer in de koelkast. Je gaat verder op de manier zoals je altijd al deed.

Sparringpartner voor ondernemers

Een ondernemerscoach helpt je orde op zaken te stellen

Of je nu al jaren ondernemer bent, of pas gestart. Iedere ondernemer zal zich vast in het bovenstaande herkennen. En natuurlijk kun je alles zelf gaan ondervinden en ontdekken. Echter verlies je hierdoor veel tijd, maak je al snel kostbare fouten en zal je uiteindelijk opbranden. 

Daarom hebben bijna alle succesvolle ondernemers een zakelijke sparringpartner of ondernemerscoach waar ze mee kunnen sparren. Een ondernemerscoach helpt jou om de juiste stappen te zetten. Iemand die je strategieën, tactieken en manieren kan leren om nog meer uit het leven én je bedrijf te halen. Zodat je kan groeien als ondernemer en weer kan doen waarvoor je gemaakt bent.

MET EEN BAK VOL AAN GEDEGEN KENNIS VAN “HOE HET BETER KAN ” HELP IK JE ALS SPARRINGPARTNER GRAAG OP JOUW WEG NAAR SUCCES.

Samen sparren over het ondernemerschap

Wil je eindelijk jouw dromen realiseren en groeien als ondernemer en mens?

Ik ga je ondersteunen om je doelen te bereiken. Niet alleen met kennis uit de boeken, maar ook met mijn jarenlange ervaring als consultant in diverse branches, als 6e graad ondernemer en als brand coach.

Niet volgens het boekje. Niet via een one-size-fits-all succesformule of hoe het volgens anderen moet. Maar toegesneden op jouw eigen manier. En in jouw ritme.

Omdat dit de enige manier is dat het echt gaat werken voor jou en je bedrijf.

Wat haal je uit deze sparringsessie?

Een goede sessie met een sparringpartner levert je niet alleen inzichten op, maar een plan waarbij jij je goed voelt. Waardoor je weer vooruit gaat kijken.

Zodat je opnieuw vol passie en plezier aan de slag kunt en er voldoening uit haalt. Waardoor je erop kan vertrouwen dat wat je doet, ook goed doet en dat het klopt. Met de bedoeling je weer vol zelfvertrouwen zit, de balans en focus terug hebt en de resultaten behaalt die jij wil behalen.

Laat die “spark”, die vonk tussen jou en je bedrijf  terug oplaaien.

Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je klanten.

Want als je goed in je vel zit, bewust en effectief bezig bent en een doel voor ogen hebt, werkt dit door op alles wat je doet.

Sparringpartner voor ondernemers voor meer inzicht, groei en als klankbord

Wat houdt een Spark up your Business traject in?

Allereerst moeten we natuurlijk kijken of het klikt, want om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke ontwikkeling en professionele groei is vertrouwen in jouw sparringpartner enorm belangrijk. Daarom start ik altijd met een eenmalige sessie onder het genot van een lekker bakje koffie (of thee als je dat liever hebt).

Voor sommige ondernemers is deze sparringsessie van 2 uur vaak al voldoende om vooruit te kunnen. Enkel door even kortstondig te kunnen sparren met een andere ervaren ondernemer die je dingen weer in het juiste perspectief kan laten zien.

Tijdens deze sparringsessie leer ik je graag beter kennen en bespreken we waar je tegenaan loopt, wat je dromen zijn en waar je naar toe wilt werken. Ook weten we dan direct of wij samen een klik hebben en ik je kan helpen met jouw hulpvraag.
Een goede sessie met een sparringpartner voor ondernemers levert je inzicht op

Welke onderwerpen komen aan bod?

Aangezien je 24 uur per dag ondernemer bent, komt vrijwel alles aan bod. Je zakelijke leven en je persoonlijke situatie zijn namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar.

Als ik kijk naar mijn bestaande klanten, zijn de meest voorkomende onderwerpen waarover wij sparren: 

Ben ik de juiste match als sparringpartner?

Wanneer je er voor kiest dat wij een match zijn, overleggen wij samen hoeveel sessies er nodig zijn om je persoonlijke en professionele doelen te behalen en leggen dit vervolgens vast in een stappenplan met duidelijke actiepunten. Gemiddeld zijn 4-6 sparringsessies verdeeld over 3 maanden voldoende om effectieve verandering te bewerkstelligen. Maar heb je er meer of minder nodig, dan kan dat natuurlijk ook. Ik pas mij aan op jouw ritme en wat je nodig hebt. 

Vervolgens begint het met een vast blok in jouw agenda (en een stok achter de deur) om te werken aan jouw bedrijf.

Tijdens onze sparringsessie draait het 90 minuten lang 100% puur om jou en jouw doelen. Waarbij je niet gestoord wordt door je alledaagse bezigheden. Maar je puur bezig bent met jouw zakelijke vraagstukken en persoonlijke dilemma’s. Noem het me-time. 😉

Met als doel: groei van jou als persoon, groei van het merk en groei van je bedrijf.

Wat is het absoluut niet?

Als je op zoek bent naar iemand die jouw rol als ondernemer gaat overnemen ben ik niet de juiste match. Je moet namelijk verandering willen aanbrengen in je leven en daar ook zelf iets voor doen. Als sparringpartner kan ik je enkel de tools overhandigen en het advies, jij moet zelf de stappen zetten.

De bedoeling van dit traject is dat ik als sparringpartner die ondernemersvlam binnen in jou opnieuw ga aanwakkeren. Dat we er samen uit halen wat er in zit. 

Waardoor je weer met passie AAN jouw bedrijf werkt in plaats van IN jouw bedrijf.

Wat zijn de kosten?

Ik heb 3 coaching pakketten voor je opgezet. Dat maakt het lekker duidelijk en transparant.

Koffiedate
Liever eerst uitproberen?
gratiseenmalige vrijblijvende sessie
Een koffiedate is een eenmalige, vrijblijvende sparringsessie van maximaal 30 minuten.
 • sessie van 30 minuten

 • frisse blik van iemand die meedenkt

 • via Zoom of per telefoon

Aanbevolen

Single Spark Sessie
even kort samen de diepte in
179een enkele losse sessie

Nog niet klaar voor een compleet traject? Of wil je sparren over een specifiek onderwerp? Dan is dit jouw beste keuze.

 • sessie van 120 minuten

 • nieuwe inzichten en veel aha-momentjes

 • handvaten om zelf mee aan de slag te gaan
 • externe blik van een ervaren ondernemer

 • zowel zakelijk als privé doelen worden besproken

 • is de basis voor een eventueel traject, indien je dit wenst

+ Alle voordelen
Spark up your Business
intensief aan de slag met je bedrijf
v.a. €649 een traject van min. 4 sessies

Tijdens een sparring traject werken wij samen aan 1 specifiek doel volgens een concreet actieplan dat ik opstel nadat we eerst een Single Spark Sessie hebben gehad.

 • sessies van 90 minuten 

 • per sessie betaal je € 165

 • sparren op een vast moment
 • geen gedoe, eindeloze sessies of lange processen
 • to-the-point oplossingen en advies
 • meer rust in je hoofd en vertrouwen in wat je doet
 • een duidelijke focus op wat belangrijk is
 • meer inzicht in jouw onderwerpen
 • tussen de sessies door sta ik voor je klaar (telefoon, e-mail, WhatsApp)
+ alle voordelen

Focus on where you want to go, not on what you fear.

Tony Robbins - auteur, coach, motivational speaker en filantroop

Is dit traject wel iets voor mij?

Het maakt niet uit of wel of geen personeel hebt, starter bent of een ouwe rot in het vak, je veel of weinig omzet draait… Je moet bereid zijn om de beste versie van jezelf te willen worden. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om te verbeteren wat al goed is en dit te durven benoemen.

Af en toe moet je uit de waan van de dag stappen. Even uit je bedrijf en het vanuit een ander perspectief bekijken. En een goede sparringsessie met een ervaren ondernemerscoach zorgt daarvoor.

Zo kun je werken aan jezelf als persoon en je bedrijf, zodat je die succesvolle ondernemer wordt en blijft die je voor ogen hebt. 

Zodat je zelfstandig ondernemerschap (weer) een feestje vindt én oprecht gelukkig bent met wat je doet.

Kortom dat je weer gelooft in wat je te bieden hebt en jouw persoonlijke succesformule gaat ontdekken om moeiteloos jouw droomklanten, omzet en vrijheid aan te trekken.

En je moet niet bang zijn dat ik je als sparringpartner af en toe eens even stevig aanpak. Ondernemers zijn namelijk eigenwijs. 

Dat ben ik ook, maar dan wel met goed onderbouwde argumenten. 😉

Don't just take my word for it...

Boek nu jouw eerste sparringsessie

Blijf niet hangen in het oude patroon van niet durven, te lastig en het steeds maar uitstellen. Hierdoor maak je groei onmogelijk. Durf te kiezen voor een bedrijf waar je gelukkig van wordt. 

Dus boek nu een Single Spark sessie in mijn online agenda op een moment dat dit jou het beste uitkomt. Dan duiken we samen in je huidige situatie, zodat je meer helderheid krijgt over waar je tegenaan loopt. Na het gesprek heb je het inzicht waar je naar op zoek bent en de handvaten om er zelf mee aan de slag te gaan. Of ik zet een actieplan op voor een eventueel traject.

Laten we samen de uitdaging aangaan! 💛
⁠Ik ben er klaar voor, jij ook?

Veelgestelde vragen voor deze ondernemerscoach

Een businesscoach richt zich puur op het bedrijf. Een ondernemerscoach, zoals ik, richt zich op de ondernemer en de mens die hier achter schuilt. In mijn ogen kan je een bedrijf namelijk niet coachen. Dit pak je aan met de mens die erachter zit. Want de keuzes die een ondernemer maakt voor zijn of haar bedrijf, die maken uiteindelijk het verschil of een bedrijf succesvol wordt.
Heb je de behoefte om over onderwerpen te sparren zoals; bedrijfsovername, opzetten van een BV, fiscale voordelen of ontslagrecht e.d.? Dat is iets wat ik liever overlaat aan de desbetreffende specialisten op dat gebied. Indien mogelijk verwijs ik je graag door. Aangezien zij jou hierin perfect kunnen ondersteunen.
Twijfel je nog of ik de ondernemerscoach ben die je zoekt? Plan dan eerst een vrijblijvende koffiedate in. Dit is een korte sessie van 30 minuten via de telefoon of Zoom. op die manier leren we elkaar beter kennen. Ik wil namelijk dat jij 100% zeker weet dat ik de juiste ondernemerscoach voor jou ben. Want anders gaat het sowieso niet werken. Niet voor jou, maar ook niet voor mij.

Neem dus je tijd, lees deze pagina nog eens rustig door en plan dan een koffiedate om al je aanvullende vragen te stellen. Dan ontdek je meteen of wij de juiste match zijn.
Soms kan het ondernemerschap best lastig zijn en zit je midden in je blinde vlek. Maar een compleet traject volgen is dan ook weer een beetje te veel van het goede. Hiervoor bied ik een eenmalige sparringsessie aan. Om je te helpen dingen in een ander licht te zien. Dit is voor veel ondernemers een prettige en laagdrempelige manier om nieuwe inzichten op te doen met betrekking tot een specifiek onderwerp. Waarbij je de handvaten krijgt om er zelf direct mee aan de slag te gaan.
Gemiddeld zijn 4-6 sparringsessies verdeeld over 3 maanden voldoende om effectieve verandering te bewerkstelligen. Maar heb je er meer of minder nodig, dan kan dat natuurlijk ook. Ik pas mij aan op jouw ritme en wat je nodig hebt.
Wanneer je niet in Limburg woont of liever digitaal wilt sparren, dan kan dat natuurlijk ook! Je kan dit direct aangeven wanneer je jouw sparringsessie inboekt.
Jouw tijd is kostbaar, net zoals mijn tijd. Maar ik weet ook hoe het is om ondernemer te zijn en dat het dan nét even niet uitkomt. Je toch even een klant wilt helpen of naar een betaalde klus moet. Dat begrijp ik. Dan kan je met de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen, tot 24 uur van te voren je afspraak verzetten of annuleren. Dat is wel zo handig. 😉

Geld zou nooit een issue mogen spelen als het gaat om de groei als ondernemer. Dus uiteraard kan je een traject in termijnen betalen. Stuur mij dan even een mailtje op info@illgraff-design.com.

Sparringpartner voor ondernemers - Spark up your Business Sparringpartner voor ondernemers - Spark up your Business Sparringpartner voor ondernemers - Spark up your Business
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
5 Shares
Pin4
Share1
Share
WhatsApp
Tweet