Image
Top
Navigatie
Blog update op 12-02-2018 Leestijd: 3 minuten

Haak in op speciale dagen met de marketingkalender 2017

Gebruik de marketingkalender als aanleiding om over iets actueels te posten.

Ook voor 2017 is ill graff design een marketingkalender aan het ontwikkelen die je kunt gebruiken als ondersteuning voor je marketingactiviteiten. Vraag hem nu al aan!

De kalender is voornamelijk handig als je online actief bent; als je blogt en social media kanalen zoals Twitter, Instagram, Pinterest of Facebook zakelijk gebruikt. Op de kalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen aangegeven. Je kunt deze jaarplanner gebruiken als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen.

Bijvoorbeeld een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Bekijk de kalender en bedenk waar je iets mee kunt. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat terwijl je er niet direct mee te maken hebt.

Slimme inhakers voor speciale dagen

Heineken schetst het gevoel dat het gros op de socials ook heeft. Blue Monday is eigenlijk maar onzin! Maar inhaken op deze dag kunnen ze als geen ander!
Bluemonday - Heineken

Maar denk ook bijvoorbeeld aan de geweldig doordachte inhakers van Hema, die iedere keer opnieuw in de kijker staan bij De beste social media.

De marketingkalender is handig en kan inspiratie opwekken

Je kunt veel inspiratie uit de marketingkalender halen voor die dagen dat je even zonder zit.

Maar het is ook handig om op de kalender data te noteren die voor jou en je bedrijf belangrijk zijn. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke presentatie voor een nieuw product of dienst? Schrijf het op de jaarplanner, dan kun je zien waar hoe je met je promotie hier naartoe kunt werken. Gebruik al je online (én offline) media!

Je kunt berichten op de verschillende media al van tevoren inplannen zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen. Wij gebruiken meestal Hootsuite voor Social Media. Let wel op; je kunt niet op elk medium hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Vraag de marketingkalender voor 2017 nu aan

Oops.. net gemist? De kalender is inmiddels al naar iedereen verzonden om het nieuwe jaar vol inspiratie te beginnen!
Wil jij ook de marketingkalender hebben, maar was je nét te laat om je in te schrijven?
Geen nood, je kunt hem hieronder nog steeds gratis downloaden.

[sociallocker id=”4534″]Door gebruik te maken van de marketing kalender staat een groot deel al vast, en zit je nooit meer om inspiratie verlegen. Je kunt hem per kwartaal gebruiken of per maand. Wil je in 2017 écht goed van start?

Download de marketingskalender per kwartaal

Download de marketingskalender per maand

[/sociallocker]

Let op: na downloaden van de pdf opent deze in je browser. Bewaar de marketingkalender door met een rechter muisklik in het menu ‘Bewaar’ te kiezen of in het hoofdmenu van je browser ‘Bewaar als’.

Delen is lief

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account