Storytelling: het geheim achter elk goed merkverhaal

Storytelling: het geheim achter elk goed merkverhaal

Het geheim achter vrijwel alle successen is een krachtig verhaal. Een verhaal waarmee je contact maakt, je doelgroep kunt raken, helderheid kunt bieden en saamhorigheid onder je werknemers vergroot.

Al sinds het begin der mensheid vertellen we elkaar graag verhalen. Verhalen zijn namelijk makkelijk te onthouden en spreken tot de verbeelding. Een goed verhaal neemt je mee en geeft je een bepaald gevoel. Dit maakt het delen van verhalen een ontzettend krachtige manier om een boodschap over te brengen. Het wordt dan ook niet voor niets vaak toegepast bij (online) marketing en je merkverhaal.

Wat is de kracht van storytelling?

Storytelling is een inspirerende manier van communicatie die mensen verbindt. Het vertellen van verhalen met als doel betrokkenheid creëren. Door op de juiste manier verhalen te vertellen, kun je contact maken met jouw potentiële klant. Ze raken, verleiden, zingeving of helderheid bieden, fans krijgen of zelfs de saamhorigheid vergroten.

Zelf heb je dit vast ook al eens ervaren. Je gaat naar een lezing of presentatie, maar achteraf kun je je eigenlijk er niets meer van herinneren. Het zal vast zeer leerzaam zijn geweest, maar gevoelsmatig deed het je niets. Het raakte je niet.

Waar het bij storytelling om draait is het aanspreken van je doelgroep op een emotioneel niveau. Want een emotioneel en levendig verhaal is veel overtuigender dan een nietszeggende opsomming met een overvloed aan informatie.

Het is dus meer dan alleen een leuk verhaaltje opdreunen…

Storytelling is verbinding zoeken met je doelgroep

Met een goed verhaal raak je de ervaringen van je doelgroep. Door ze een deel van het verhaal te maken, is het ook eenvoudiger voor jouw doelgroep om dit te begrijpen, te onthouden en door te vertellen. Ze voelen zich immers verbonden met het verhaal en zullen verbanden gaan leggen met hun eigen leefwereld.

Als jij het merkverhaal van je bedrijf, product of dienst op de juiste manier weet te vertellen, kun je mensen raken en tot actie aanzetten.

Een boodschap verpakt in een verhaal verkoopt beter

Vandaag de dag zijn verhalen inmiddels wel de meest krachtige marketingtool die er is. Er zijn zelfs miljardenindustrieën gevestigd rond verhalen.
Denk aan films, boeken, biografieën, interviews, documentaires etc. En zelfs videogames worden in vaak ontworpen rondom een verhaal. Producten worden verkocht dankzij verhalen zonder dat daar ook maar enig ander marketingprincipe bij komt kijken.
Je hebt vast wel eens de film Top Gun uit 1986 gezien. Maar wist je ook dat Ray-Ban 40% meer pilootbrillen heeft verkocht nadat de film werd uitgebracht?
Mensen die de film hebben gezien wilden ook een coole gast zijn, vrij, eervol, een man die het meisje krijgt, net als Tom Cruise. En kochten daarom exact diezelfde bril. Je raad het vast al, het gaat niet om het product, maar om het gevoel dat dit item je geeft.
Ray Ban verkocht meer brillen na Top Gun met behulp van storytelling
Dit is trouwens niet de eerste keer dat Ray-Ban op deze manier zichzelf “in the picture heeft gewerkt”. Lees het verhaal achter de brand Ray-Ban: How Ray-Ban Brought Its Brand Back from the Brin.

If you can’t tell it, you can’t sell it.

Hoe kun je storytelling inzetten?

Mensen hebben de behoefte aan betekenis en willen zich vereenzelvigen met iets groters dan zijzelf. Daarom is storytelling is essentieel voor het menselijk leven. Het vertellen van verhalen is de manier waarop wij betekenis aan ons bestaan geven, kennis doorgeven, gedrag leren en onze geschiedenis en toekomst beter leren begrijpen. 

Of je nu schoenen, een schoonheidsbehandeling of een coaching traject verkoopt, dat maakt in principe niet uit. Door een goed, authentiek verhaal te vertellen verhoog je de merkbeleving van je product of dienst en zoek je verbinding. En een goed verhaal, op het juiste moment “goed” verteld, kan een wereld van verschil maken.

Douwe Egberts is een kei in storytelling

Vier basis ingrediënten van een goed verhaal

Storytelling is een belangrijk element van contentmarketing. Maar een goed verhaal schrijven is nog niet zo gemakkelijk zoals je wellicht al hebt gemerkt. Toch is het enorm belangrijk om jouw product of dienst te kunnen verkopen. Maak daarom gebruik van deze 4 basiselementen:

De hoofdpersoon

Ieder goed verhaal heeft een hoofdpersoon nodig. In een boek of film is de hoofdpersoon vaak degene waar het verhaal om draait. Degene waar je je mee vergelijkt en met wie je het meest meeleeft. Zorg er dan ook voor dat hij (of iemand waar hij zich mee kan identificeren) de hoofdrol speelt in je verhaal. Vaak is dit de klant zelf.

De ambitie

Iedereen heeft dromen, doelen, wensen en praktische taken die hij wil uitvoeren. En, nee dat is niet jouw product of dienst. Dat is slechts de route naar de oplossing. Het is een zorgeloze oude dag, een mooi cadeau waar je iemand mee kunt verrassen, een stressvrije job, een leuk ingericht huis waar je heerlijk kunt vertoeven… Kruip in het brein van jouw klant en weet wat zijn doelen zijn.

Het conflict

Er moet een lijn in het verhaal zitten dat zich steeds verder ontwikkeld. Maar dan ineens gebeurt er iets als gevolg van een worsteling, dilemma of conflict. Want een verhaal wordt pas echt interessant op het moment dat er iets onverwachts gebeurt. Jouw bezoeker heeft een probleem en is zich hiervan bewust. Als je weet waar jouw klant ’s nachts van wakker ligt en dit kan benoemen, laat je hem zien dat je hem begrijpt.

De oplossing

Die zag je natuurlijk allang aankomen… Je klant weet niet hoe hij het conflict moet oplossen en laat jij nou net die oplossing hebben die hij zo dringend nodig heeft. Begrijp het probleem van je klant en reik hem aan wat hij op dat moment nodig heeft. De basis voor een gezonde klantrelatie is gelegd.

Een goed merkverhaal dat de lezer aanspreekt

Vaak blijkt uit de praktijk dat in zakelijke communicatie niet wordt vastgehouden aan deze basisregels. Er zit te weinig conflict of drama in een verhaal. Of erger nog, de hoofdpersoon is nergens meer te bekennen. En wanneer je vervolgens weer terugvalt op saaie rationele feiten waar mensen zich niet mee identificeren, komt de boodschap niet over.

Zet de klant centraal

Goede verhalen gaan om mensen en hun behoeftes en verlangens. Niet over producten en bedrijven. Organisatiegerichte verhalen hebben als primair doel iemand zo snel mogelijk door de salesfunnel heen te trekken. Dat is het marketingequivalent van een one-nightstand. Dat is leuk voor even, maar op lange termijn heb je er weinig aan. Wanneer je je klant echt centraal stelt, bouw je een emotionele relatie met ze op.

Pixar vertelt verhalen als geen ander

Een bedrijf dat verhalen perfect weet te vertellen is Pixar. 

Zelfs in de animatievideo’s van 1 minuut weten zijn je mee te nemen op een reis die je boeit, je wat leert en die je pakt. In deze video hebben zij  5 verschillende tips voor je samengevat.

Deze infographic vat de essentie van goede storytelling goed samen. Gemaakt door Emma Coats, Director en Pixar Storyboard Artist.

Storytelling verhoogt de merkbeleving

Het lijkt mij duidelijk dat het toevoegen van een goed verhaal van essentiële waarde is. Juist omdat jij het juiste verhaal vertelt zal een potentiële klant eerder bij jou een product of dienst afnemen dan bij je concurrent.

Door een goede storytelling, een pakkende ‘kapstok’ en ‘het hart’ van het merk zorg je ervoor dat de klant erin gelooft, het begrijpt en er het juiste gevoel bij heeft. Dit maakt je merk authentiek en iets waar men zich graag mee wil verbinden.

Offline, online de beste worden: dé workshop om meer zichtbaar te worden met je bedrijf

Wil je jouw merkverhaal vertellen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken, dan help ik je graag! Tijdens deze zichtbaarheid workshop ga ik jou leren hoe je jezelf goed in de markt zet op een manier die het beste bij jou past, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.

Zodat je nooit meer gefrustreerd raakt over wat je moet vertellen op je socials, je mailings of blogs. Omdat je na deze workshop exact weet hoe je jouw droomklant op de juiste manier aanspreekt.

Storytelling: het geheim achter elk goed merkverhaalStorytelling: het geheim achter elk goed merkverhaal
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening.
8 Shares
Pin7
Share1
Share
WhatsApp
Tweet