Image
Top
Navigatie
Geschreven op 24-07-2021 Leestijd: 1 minuten

20 voorbeeld teksten om te zeggen: bedankt voor je bestelling

20 voorbeeld teksten om te zeggen bedankt voor je bestelling

Een eenvoudig "bedankt voor je bestelling" bedankkaartje bij een bestelling in jouw online shop is een geweldige manier om je dankbaarheid te tonen en jouw klant te verrassen. Maar ja, hoe moet je dit goed aanpakken?

Welke tekst moet je gebruiken om klanten te bedanken? Is het bedankt voor uw aankoop? Of kan je toch beter "bedankt voor je bestelling" schrijven?

Exact dat is waar ik het met je over wil hebben in deze blog; Welke tekst past het beste voor jouw "bedankt voor je bestelling kaartje" zodat het ook helemaal past bij jouw merk.

Iemand bedanken zorgt voor klantenbinding

De term klantenbinding zegt eigenlijk al genoeg; het binden van klanten. Het liefst natuurlijk voor een langere tijd.

Er bestaan heel veel verschillende manieren om klanten aan je te binden. Deze worden meestal onderverdeelt op:

 1. het financiële niveau (korting e.d.),
 2. het sociaal-emotionele niveau (communicatie) en
 3. het structurele niveau (jouw unieke aanbod, maar ook abonnementen of contracten).

Wees gerust, die ga ik je nu niet een voor een uitleggen hoor. Het is eerder dat je weet dat er meerdere manieren zijn om klanten aan je te binden. En je klanten bedanken is een onderdeel van het 2e niveau. Hierbij leg je namelijk de focus op gevoel en de manier van communiceren met je klanten.

Zelf vind ik dit een heel belangrijke. Zowel op professioneel vlak als brandcoach, maar ook als consument zijnde. Want door te zeggen “bedankt voor je bestelling” laat je mij weten dat je MIJ waardeert als jouw klant zijnde. Dat ik geen nummer ben of de zoveelste bestelling in je webshop.  Je zegt eigenlijk: bedankt voor het vertrouwen in mij en mijn bedrijf, waardoor ik verder kan groeien als succesvolle ondernemer.

En als je dat op precies de juiste manier doet, de juiste snaar raakt bij je klanten, dan heb je er een ambassadeur voor het leven bij.

Hoe zeg je bedankt voor je bestelling op het bedankkaartje?

Hoe zeg je: bedankt voor je bestelling?

Ik heb al vaker voorbeelden aangekaart over hoe je jouw klanten kunt bedanken of zorgt voor een optimale klantbeleving in mijn blogs over online verkoop. En dat komt altijd neer op hetzelfde principe:  hoe beter de klantbeleving, hoe meer vertrouwen, hoe loyaler een klant wordt. Lees ze anders gerust nog eens door;

Toch bleek er dat dit nog niet voldoende was voor sommige van mijn lezers. Want de vraag “heb je voor mij een voorbeeld tekst om klanten te bedanken?”, kreeg ik steeds vaker in mijn inbox.

En tja, dan kan ik het natuurlijk niet laten om daar vervolgens gehoor aan te geven. Daarom geef ik je hieronder maar liefst 20 voorbeeld teksten om je klanten te bedanken die je allemaal kan gebruiken voor je bedankkaartje.

20 voorbeeld teksten "bedankt voor uw aankoop"

Dit zijn voorbeeld teksten om je klanten te bedanken. Hierin is dus niet jouw unieke merksausje opgenomen. Gebruik deze voorbeelden daarom als een uitgangspunt voor je eigen authentieke tekst in jouw unieke tone-of-voice. Als hip en trendy modemerk gebruik je dus geen woorden als klandizie en spreek je in de je-vorm.

Voor de meer zakelijke ondernemer die levert aan B2B kun je beter “bedankt voor het plaatsen van uw bestelling” schrijven, dan “je bent geweldig, supertof dat je bij ons hebt besteld”. Welke soort en toon van de tekst je gebruikt om je klanten te bedanken, ligt dus helemaal aan het soort bedrijf je hebt, welke branche je in zit, je doelgroep én hoe jij normaliter communiceert met je klant.

Maar een voorbeeld tekst helpt je in ieder geval al een eind op weg om jouw unieke bedankkaartje te gaan opzetten:

 1. Bedankt voor uw bestelling bij [bedrijfsnaam]. Laat het ons weten als we nog iets kunnen doen om te helpen!
 2. Ik wilde je alleen maar even bedanken voor je aankoop. Ik kan in mijn handjes knijpen van geluk met klanten zoals jij!
 3. Bedankt dat u een [bedrijfsnaam] klant bent. We stellen uw klandizie zeer op prijs en hopen dat u snel terugkomt!
 4. [bedrijfsnaam] heeft de beste klanten! Super bedankt voor jouw steun!
 5. Bedankt dat u onze gewaardeerde klant wilt zijn. We zijn enorm dankbaar om u van dienst te zijn en hopen dat we aan uw verwachtingen hebben voldaan.
 6. Dank u voor uw steun. We stellen uw aankoop zeer op prijs en kijken ernaar uit om u opnieuw van dienst te zijn.
 7. Wij van [bedrijfsnaam] waarderen dat u [productnaam] bij ons heeft besteld en het vertrouwen dat u hiermee in ons stelt. Wij hopen dat u tevreden bent met uw aankoop.
 8. Bedankt voor het winkelen bij [bedrijfsnaam]. Wij hopen in de toekomst met veel plezier zaken met u te mogen doen.
 9. Wij van [bedrijfsnaam] weten dat je veel opties had om uit te kiezen… dank je wel dat je voor ons koos.
 10. Dank u voor uw aankoop en uw vertrouwen. Het was een genoegen om met u samen te werken.
 11. Heel erg bedankt voor je bestelling. We zijn enorm blij dat wij klanten hebben zoals jij.
 12. Jij bent de reden dat [naam bedrijf] doet wat wij doen. Dank je wel!
 13. Dank je voor je aankoop. Ik hoop dat je een geweldige shopervaring hebt gehad en ik kan niet wachten om je snel weer te zien.
 14. Jij bent helemaal geweldig! Dank je wel voor jouw bestelling. Hiermee help je ons verder te groeien in [jouw missie]
 15. Mede door loyale klanten zoals jij, kan [bedrijfsnaam] zo snel groeien. Bedankt!
 16. Ik hoop dat u blij bent met uw aankoop bij [bedrijfsnaam], tot de volgende keer!
 17. Bedankt voor je bestelling bij [bedrijfsnaam]! We zijn blij dat je hebt gevonden wat je zocht.
 18. Bedankt voor het inhuren van [bedrijfsnaam]. We waarderen dat u met ons zaken wilt doen en zorgen er voor dat we u de service kunnen blijven bieden die u verdient.
 19. [bedrijfsnaam] wil geweldige klanten zoals jij bedanken voor de geweldige steun! You rock!
 20. Uw steun betekent alles voor ons! Bedankt voor het vertrouwen. Wij hopen u in de toekomst opnieuw van dienst te kunnen zijn.

Every business tells a story, thank you for being part of my story.

De bedankmail:

Je klant bedanken voor het plaatsen van een bestelling kan je natuurlijk ook al per e-mail doen.

Meestal wordt de bedankmail samengepakt in de bestelbevestiging of in de mail die je verstuurd na het afronden van de bestelling.

Maar je kunt natuurlijk ook een mailing opstellen die automatisch wordt verzonden zodra een klant een bepaald bedrag heeft besteed in jouw webshop. 

Of gewoon zomaar omdat ze al X-aantal jaren een loyale klant van je zijn.
 • bul-plus hou je bericht kort maar toch memorabel door het persoonlijk te maken
 • bul-plus stuur je e-mail direct na de aankoop
 • bul-plus zet iets positiefs in de onderwerpregel van je mail
 • bul-plus je bedankmail moet precies dat zijn, een bedankje, probeer dus niet meer te verkopen in de bedankmail
 • bul-plus sommige webshops bieden een korting of promotie aan voor een volgende keer, hallo terugkerende klant!
 • bul-plus schrijf je bedankmail in spreektaal en maak het niet te serieus of te lastig
 • bul-plus vergeet je niet dat je ook nog een feedbackmail wilt gaan sturen straks?
BEdankmail om je klanten te bedanken
klanten bedanken tekst voorbeelden

Het (papieren) bedankkaartje:

 • bul-plus Personaliseer het, indien mogelijk
 • bul-plus Als je jouw bedankkaartje in het pakket stopt, maak het dan een ander formaat en opvallend, zodat je klant het gemakkelijk kan vinden.
 • bul-plus Vergeet niet om je pakket volledig "on brand" te maken (lint, stickers, verpakkingsmateriaal, alles in jouw unieke huisstijl)
 • bul-plus schrijf je naam of je bedrijfsnaam met de hand (die paar seconden heb je er vast voor over, toch? 😉)
 • bul-plus zet er eventueel een hashtag bij, zodat een klant op social media kan laten zien hoe blij zij is met haar bestelling (en eventueel iets kan winnen)
 • bul-plus vermeld al je social media kanalen erop (volgers anyone?)
 • bul-plus doe het bedankkaartje eventueel in een apart envelopje met een leuke verrassing erbij (lekkers, samples etc.)
 • bul-plus Probeer er voor te zorgen dat je proefmonster of sample aansluit bij het profiel van je klant, zodat die het ook echt kan gebruiken
 • bul-plus Verontschuldig je niet voor je handschrift, dit is wat jouw bedankkaartje zo uniek en persoonlijk maakt
 • bul-plus gebruik een zwarte of blauwe pen als je gaat schrijven

Voorbeeld tekst na plaatsen van een review:

Ik zie net dat je ons hebt beoordeeld op Google. Bedankt dat je die extra stap zet om ons te steunen. Jij zorgt ervoor dat we nog beter willen worden. Ik stuur je een [jouw cadeautje] als blijk van waardering. Ik hoop dat je het leuk zult vinden. Nogmaals bedankt dat je zo geweldig bent!

Verras je klant:

Denk er ook aan om iets kleins toe te voegen aan een bestelling die de deur uit gaat. Je hebt de doos en de verzendkosten toch al betaald. Dan is dit een heel rendabele manier om je klanten een beetje extra te verwennen, naast het bedankkaartje. 

Dit zorgt voor een positieve klantbeleving en zo geef je jouw klant een snufje geluksgevoel gemixt met waardering.🥰

Oprechte bedankjes voor klanten

Zo zie je maar, zo moeilijk hoeft een klanten bedanken tekst niet te zijn. Toch wil ik nog even een korte bijsluiter met je delen:

Iedereen vindt het fijn om bedankt te worden, maar dan moet het ook daadwerkelijk oprecht en persoonlijk zijn. Als je het als een marketingtrucje gaat gebruiken, prikken je klanten daar zo doorheen.
Wees dus oprecht klantgericht. Van de inrichting van je webshop tot de klantenservice en alles daar tussenin. Dan maak je pas écht het verschil.

Heb je nog vragen of wil jij jouw klant op een bijzondere manier bedanken voor hun aankoop? Plan een afspraak in mijn online agenda  of bel +31 (0) 6 173 50 824. Ik denk graag met je mee hoe jij de klantbeleving van je bedrijf of webshop kan verhogen.

Voorbeeld tekst voor op het bedankkaartje om je klanten te bedanken
Delen is lief
 • 1
  Delen
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Voeg een reactie toe

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account