Waarom alles zonder een contentmarketing plan fout gaat (en je geen klanten aantrekt)

Waarom alles zonder een contentmarketing plan fout gaat (en je geen klanten aantrekt)

Heb je wel eens het gevoel dat je iets mist in je bedrijf? Je bent alleen nog maar bezig met zaken die je tijd en energie opslokken. (Hallo social media!) Hierdoor krijg je het gevoel dat je stilstaat en geen plezier meer haalt uit het ondernemen. Je doet erg je best, maar klanten aantrekken lukt niet. Daarom heb je een contentmarketing plan nodig.

Want als je doet wat je altijd deed, krijg je dezelfde resultaten die je altijd kreeg. Oftewel: keihard rennen in het (zelfde) hamsterwiel, brengt je niet verder. Maar het kan ook anders! Daarom deel ik in deze driedelige blogserie de meest voorkomende redenen, waarom je geen klanten aantrekt.

Het derde en laatste deel van deze serie over veelvoorkomende marketingfouten is gericht op een van de meest belangrijke factoren binnen je bedrijf. Dit is namelijk de nummer #1 reden waarom je als ondernemer worstelt met je content en zichtbaarheid. Waarom je geen vertrouwen hebt in dat wat je deelt en hierdoor ook geen klanten aantrekt. 

Klaar om erin te duiken? Daar gaan we...

Stop met content maken zonder een plan

Het heeft geen nut om al je tijd en energie in social media posts en blogs te stoppen zonder een duidelijk content plan. En ja ik weet dat je misschien het gevoel hebt dat je geen plan NODIG hebt. Dat je er gaandeweg wel achter komt en je onderbuikgevoel je de juiste richting aanwijst.

Maar laat ik het zo zeggen, die gedachte had ik ook. En boy was I wrong!

Als creatief ondernemer begrijp ik het maar al te goed. Je bent ondernemer geworden om zelf te bepalen wat je doet. Eén van de meest voorkomende redenen waarom mensen ondernemer worden is immers vrijheid. En als je die vrijheid nastreeft, kan het maken van een contentmarketing plan beperkend en stijf overkomen. De meeste ondernemers die ik spreek willen juist die spontaniteit, ruimte om te gaan en staan waar je wilt, om spelenderwijs te groeien en leren.

Maar denk hier eens over na: als je niet bezig bent met enige vorm van strategie of doordachte intentie. Dan run jij je bedrijf in principe op een gevoel. Op goed geluk en de hoop dat je bedrijf op magische wijze succesvol zal worden.

Dit is wat er gebeurt zonder een contentmarketing plan:

Hierdoor zit er totaal geen logica in wat je post. Het is vaak content die totaal niet boeit, nieuw is of waar je potentiële klanten echt iets aan hebben. Ze begrijpen niet wat jij voor hun kan betekenen en nemen je niet serieus. Met als gevolg dat je ook geen klanten aantrekt.

Zie het posten op social media zonder contentmarketing plan als een roadtrip zonder GPS. Een tijd lang gaat het helemaal geweldig, leef je jouw ondernemersdroom en ga je het avontuur met open armen tegemoet.

Tot… je uiteindelijk helemaal de weg kwijt bent, zonder benzine, en jij je afvraagt ​​waar het allemaal mis is gegaan.

Als bedrijf zijnde, zal je door deze GPS-vrije roadtrip veel energie, tijd en geld verspillen aan dingen die je niets opleveren. Waardoor je alleen maar “druk” bezig bent. Met als gevolg dat je de afstand tot je doelen zodanig vergroot, dat ze steeds verder weg raken, dan toen je begon. 

Klanten aantrekken zonder contentplan lukt niet

Klanten aantrekken zonder een duidelijk plan werkt niet

Hoop doet leven. Maar daar bouw je geen SUCCESVOL BEDRIJF mee op.

Waarom ondernemers moeite hebben om klanten aan te trekken

Als ondernemer sta je voor talloze uitdagingen bij het aantrekken van klanten. Het runnen van je eigen bedrijf vergt veel energie en balans, terwijl twijfel en ongeduld je kunnen hinderen in wat je moet doen. Daarnaast kan het ontbreken van een effectief plan en een focus op je eigen ego ook belemmeringen vormen. Laat ik anders eens enkele veelvoorkomende redenen benoemen waarom ondernemers worstelen met het aantrekken van klanten;

Je eigen bedrijf runnen kan heel pittig zijn

Je houdt heel veel ballen in de lucht, draagt verschillende petten en probeert een goede balans te houden tussen werk en privé. Afspraken, klanten en de dagelijkse beslommeringen slokken al je tijd op en hop je "prioriteiten" vliegen zo het raam uit.

Je bent ongeduldig

Als ondernemer wil je resultaat zien en het liefst gisteren. Wanneer je vervolgens niet snel genoeg de uitkomst krijgt die je wilt, gooi je de handdoek in de ring. Het hele plan is geen knip meer voor de neus waard. En je besluit dat de inspanningen die je doet op de langere termijn je dan vast ook niets opleveren...

Je twijfelt aan jezelf

"Straks val ik door de mand of is er iemand die ziet dat ik dit eigenlijk niet kan…" Wanneer je dit denkt kan dat verlammend werken, onzekerheid triggeren of je ‘s nachts wakker houden. Het welbekende imposter syndrome weerhoudt je om vol vertrouwen te staan voor je bedrijf, waardoor je geen klanten aantrekt. Lees dan zeker even deel 2 terug over de juiste mindset.

Je hebt geen idee hoe je een plan opzet dat voor jou werkt

Zeg eens eerlijk… jij hebt vast wel een keer een online training aangeschaft? En… ben jij direct daarna braaf gaan inloggen en heb je de cursus echt helemaal af gemaakt? Of behoor je tot die 80% van ondernemers die het geleerde totaal niet implementeert. Omdat je niet weet hoe je dit goed moet aanpakken voor jouw unieke bedrijf. Dus je laat je het maar voor wat het is. De cursus was weggegooid geld.

Je ego zit je in de weg

Ondanks het feit dat jij superhard werkt aan je marketing zodat je nieuwe klanten aantrekt. Gaat dit hele proces niet over jou, jouw bedrijf of jouw producten of diensten. De content die je maakt gaat teveel over jou. Waarom jij zo uniek bent, jouw kennis en kunde, jouw geweldige methodes en prachtige producten. Je negeert je klant en praat vooral over jezelf. En dat is niet heel aantrekkelijk… In deel 1 lees je hoe je op de juiste manier klanten aantrekt en je bedrijf laat opvallen.

Je vertelt alsmaar over het proces, niet het resultaat

Je hebt een methode ontwikkelt die helemaal geweldig is. Waarvan je weet dat je er veel mensen mee kunt helpen. Je website en je social media staan er vol mee. Maar toch blijven klanten weg. Je bent namelijk vergeten om wie het draait. DE KLANT. En die klant boeit het niet welke methode je gebruikt. Wat een klant wil is resultaat.

Je houdt jezelf onnodig klein

Als jij spreekt over jouw BEDRIJFJE, geef je eigenlijk aan dat het niet zoveel voorstelt. Hiermee hou jij jezelf klein. Neem jezelf serieus! Je hebt een bedrijf en bent geen hobbyist die het allemaal doet "voor de leuk". Wees ook niet te bescheiden. Bedenk dat jij met jouw werk een verschil maakt in het leven van een ander. Wees daarom trots en ga ervoor!

Laat ik het daarom nog een keer herhalen…

Wil je klanten aantrekken en je zakelijke doelen halen, dan MOET je een plan hebben

Begrijp me niet verkeerd. Dit betekent dus niet dat je levenslang vasthangt aan strikte regels die je absoluut nooit mag overtreden. Als creatieve ondernemer hou ik daar ook niet van. Je moet het contentmarketing plan zien als een leidraad die je richting geeft. Waarbij je altijd nog de ruimte hebt om je eigen ding te doen en vrij te bewegen.
Hoe zou jij je voelen als je 100% helder hebt wat jouw volgende stappen zijn? Dat je vol zelfvertrouwen weet waar jouw focus op moet liggen voor je content. Zodat je hiermee écht het verschil kan maken voor je bedrijf en de klanten aantrekt waar jij zo happy van wordt?
Wanneer je een duidelijke visie hebt en doordacht contentmarketing plan, zie je sneller de kansen die je bedrijf vooruit helpen. In tegenstelling tot de shiny objects die een succesvol bedrijf in de weg kunnen staan.
Zou het niet heerlijk zijn als je vanuit een solide basis gericht acties kan ondernemen voor de GROEI van je bedrijf? Dat je weet waar jij jouw tijd, energie en geld strategisch aan kan besteden, zodat het je wat oplevert?
Beeld je eens in hoeveel meer vertrouwen je in jezelf en je bedrijf krijgt hiermee. Hoe je zonder enige twijfel kan vertellen wat je voor iemand kan betekenen op een manier dat het ook écht aankomt. Dat eindeloos je content kan bedenken en maken waarmee je klanten aantrekt.
Wil je klanten aantrekken en je zakelijke doelen halen, dan moet je een contentplan hebben

DAAROM is het zo belangrijk dat je een solide contentmarketing plan en strategie hebt voor je bedrijf

En het mooie ervan? Door gericht en regelmatig actie te ondernemen maak je content die klanten aantrekt. Die de like-know-trust factor opbouwt. Waarmee je het vertrouwen wint.
Maar dat betekent ook, dat wanneer onzekerheid en twijfel de kop opsteken, je direct pas op de plaats kan maken. Want je hebt een houvast die je helpt om de juiste stappen vooruit te blijven zetten. Keep your eye on the prize. 😉
Als laatste gebruik je het contentmarketing plan om inzicht te krijgen wat werkt en wat niet. Laat weg wat je niets brengt en pas je plan hierop aan. Op die manier hoef je niet volledig weer vanaf nul te beginnen.

Een contentmarketing plan en strategie opzetten dat werkt!

Uit ervaring weet ik hoeveel impact een contentmarketing plan en doordachte strategie kan maken op het resultaat. Zowel voor mijn eigen bedrijf en dat van mijn klanten. En dat wens ik ook jou toe!
Daarom heb ik er een heel programma omheen ontwikkelt in mijn Focus Academie voor Merk & Marketing: de zichtbaarheidsworkshop.

In deze workshop ga jij heel duidelijk zien welke misleidende ideeën je als ondernemer in het hamsterwiel houden. Ook leer je precies wat je moet doen om daar op een natuurlijke manier voorgoed uit te stappen. Zodat je meer leuke klanten aantrekt en je bedrijf laat groeien.

Als brand coach help ik je graag om de ruis te schrappen. Zodat je ontdekt wat écht nodig is om meer omzet en zichtbaar impact te maken met je business.

Waarom alles zonder een contentmarketing plan fout gaat (en je geen klanten aantrekt) Waarom alles zonder een contentmarketing plan fout gaat (en je geen klanten aantrekt)
Waarom alles zonder een contentmarketing plan fout gaat (en je geen klanten aantrekt) bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet