Image
Top
Navigatie
Blog update op 31-10-2019 Leestijd: 5 minuten

Waarom bloggen als webwinkel belangrijk is

En 8 inspirerende onderwerpen om over te bloggen.

Waarom je zou moeten bloggen, dat weet je inmiddels al. Toch?!

Een blog geneert verkeer naar je website. Het komt de SEO ten goede, zorgt voor meer betrokkenheid van bezoekers bij je bedrijf en verhoogt je ranking in de zoekmachines. En ook al zie ik dat steeds meer bedrijven gaan bloggen… Webwinkels hebben er toch ietwat meer moeite mee.

Als je wilt weten hoe je dit het beste kunt aanpakken voor jouw webwinkel, lees dan snel verder…

Waarom bloggen als webwinkel belangrijk is.

Hoe bouw je een blog in je webwinkel

Per webwinkel verschilt de mogelijkheid om een blog te starten. Heb je een WooCommerce webwinkel, dan is je basis ideaal aangezien je gebruik maakt van een van wereld’s meest gebruikte bloggingsoftware. Websites van o.a. de Rotary Club, The Rolling Stones en The Walking Dead – AMC zijn ook op basis van WordPress gemaakt. En dat zijn niet de kleinste jongens…

Magento is helaas nog niet zo ver, maar hiervoor kun je gebruik maken van plug-ins, net zoals bij OpenCart. Heb je jouw webwinkel lopen bij Mijnwebwinkel.nl, dan is het nu helaas nog niet mogelijk om een blog op te zetten. Je kunt wel een extern domein gebruiken om naar je webwinkel te linken.

Google is dol op content, start daarom je blog in een submap bijvoorbeeld www.webwinkel.nl/blog/ in plaats van een subdomein (blog.webwinkel.nl) of een totaal andere domeinnaam. Zeker als je bedenkt dat werken met een submap extra voordeel oplevert, aangezien de blogartikelen de waarde overnemen die het domein al heeft binnen Google. Op deze manier profiteert het blog van de autoriteit van het domein.

Het verhaal achter het product

Door te bloggen laat je het verhaal zien van jou en je producten.

Dit is steeds vaker een grote drijfveer voor potentiële klanten om over te gaan op het kopen van een product. Zo krijgen je toekomstige (en huidige) klanten een beter én persoonlijk beeld bij jou en je webwinkel. Hieruit volgt dat bezoekers eerder geneigd zijn om iets bij jou te kopen!

Coolblue is een webwinkel die ook blogt. Lees het artikel ter inspiratie van hoe zij dit aanpakken.

Coolblue als voorbeeld voor bloggen als webshop

Jij bent de expert

Wanneer je een blog start kun je jouw kennis en kunde laten zien. Jij bent immers de persoon die de bezoeker kan voorzien van specifieke informatie, wat je concurrent niet doet.

Zorg dus voor regelmatige updates en maak gebruik van mijn 8 top tips die elke blogger moet weten.

Bloggen kost niets

Net als Twitter, Facebook en Linkedin, is bloggen in veel gevallen gratis!

Het enige dat het je kost is je tijd. Zeker in het begin zal het iets meer tijd kosten om alles op te starten en onder de knie te krijgen. Maar ik kan je garanderen dat het je heel veel zal opleveren. Als je het maar goed en planmatig aan pakt!

Lees de 7 redenen wat bloggen voor jouw bedrijf kan betekenen, als je nog wat meer overtuiging nodig hebt. 😉

Meer tips om extreem productief te bloggen?

Handige tips voor bloggers direct in je inbox (max. 6x p.j.)

Elke webwinkel eigenaar zou moeten bloggen

Het hoe en waarom mag nu wel duidelijk zijn. Elke webwinkel eigenaar zou moeten bloggen. Het levert je namelijk meer bezoekers op, de betrokkenheid van je bezoekers wordt verhoogd en je creëert een sterkere positie in de Google zoekresultaten. Het geeft je webwinkel een stem en het wekt meer vertrouwen bij de consument.

Als bonus geef ik je graag nog enkele tips hoe je dit direct kunt inzetten. Dit kan je helpen om dat eerste stapje te nemen. 😉

Bepaal de onderwerpen voor je blog

Hoe ga je de onderwerpen van je blog posts bepalen als je eenmaal je blog hebt opgezet? Het lijkt moeilijker dan het daadwerkelijk is.

Hiervoor kijk je eerst naar je doelgroep: welke interesses hebben ze, zijn er probleem waar ze tegenaan lopen en welke zoekwoorden gebruiken ze? Met deze informatie kun je vervolgens een lijst met onderwerpen opstellen.

8 onderwerpen om over te bloggen voor een webwinkel

Waarover ga je precies bloggen? Je kunt niet telkens blijven schrijven over hoe geweldig je producten zijn. Ook al zijn ze nog zó goed. 😉 Daarom heb ik enkele onderwerpen alvast voor je bij elkaar gezet:

1. VERTEL OVER DE EIGENSCHAPPEN VAN EEN PRODUCT

Dit kan heel eenvoudig zijn door een blogpost met tips te schrijven over hoe je de levensduur van een product kunt verlengen. Of hoe je een product nog op een andere manier kunt gebruiken.

2. TOON HOE JE JOUW PRODUCTEN KUNT COMBINEREN

Denk bijvoorbeeld aan de basis elementen van een goede outfit, hoe je deze met elkaar kunt combineren en eventueel gaat afstylen met mooie accessoires. “De perfecte zomeroutfit voor naar kantoor”.

3. WELK PROBLEEM LOST HET OP?

Kijk naar problemen die je doelgroep heeft en bied handige oplossingen aan die jouw producten of diensten kunnen bieden. Ze zullen je dankbaar zijn!

4. LAAT ZIEN DAT JE WEBWINKEL LEEFT

Vertel een verhaal door middel van foto’s van je werkplek, vrolijke medewerkers, tevreden klanten, een nieuwe lading producten die nét is aangekomen. Een “behind the scenes” doet het altijd goed.

5. BESCHRIJF SITUATIES DIE MEN HERKENT

Zorg dat de blogpost een verlengstuk is en de behoefte wekt om jouw product te kopen. Schrijf het stuk informatief en combineer het met de juiste producten. Dus denk niet direct aan het product, maar aan situaties waarin je het product zou kunnen gebruiken. Een blogpost over je favoriete hiking-tocht is een stuk eenvoudiger te schrijven, dan een blog over een tent of wandelschoenen.

6. SPEEL IN OP WAT ER NU SPEELT

Denk aan feestdagen, seizoenen of speciale dagen. Blog over de top 10 musthave items deze zomer, of de leukste Sinterklaas cadeautjes voor onder de 20€.

7. BLOG OVER JE WEBWINKEL

Het lijkt een open deur, maar helaas wordt het nog te weinig gedaan… Schrijf over nieuws met betrekking tot je webwinkel. Kondig de uitverkoop aan. Geef de redenen aan waarom je bepaalde merken voert. Of maak een leuke fotoserie die een sneakpeak kan geven van de nieuwe herfstcollectie.

8. MOODBOARDS

Inspireer je bezoekers door te werken met moodboards of collages. Uiteraard link je hierin naar jouw producten. Moedig ook je bezoekers aan om hun favoriete producten van jouw webwinkel in een moodboard te plaatsen op bijvoorbeeld Pinterest.

Extra blogtips

Maak je artikelen visueel aantrekkelijk. Zorg voor mooie afbeeldingen; niemand vindt het leuk om een lap tekst te lezen zonder enige ‘afleiding’. Schrijf in netjes Nederlands en deel elke blogpost op social media met (alweer) een mooie foto van het product.

Een webwinkel blog levert alleen voordeel op als je het goed aanpakt.

Wil je nog meer leren over bloggen of hoe je je webwinkel kunt verbeteren? Lees dan mijn maandelijkse blogging tips of neem contact op. We bekijken dan samen hoe we jouw webwinkel nóg succesvoller kunnen maken.

Waarom elke webwinkel zou moeten bloggen

Delen is lief
  • 3
    Shares

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand