Image
Top
Navigatie
18 april, 2018 Leestijd: 5 minuten

7 redenen waarom je moet bloggen als bedrijf

Bloggen is een goede manier om te laten zien wat je als bedrijf in huis hebt.

Een blog, je kunt er als bedrijf eigenlijk niet meer zonder. Toch zijn er veel bedrijven die nog niet bloggen. Vanwege tijdsgebrek, “alles staat toch op Facebook ” of omdat ze niet weten waarover ze moeten bloggen. We zetten graag 7 redenen op een rijtje voor je waarom een blog voordelen kan bieden en uiteindelijk kan zorgen voor meer omzet voor jou en je bedrijf.

7 redenen waarom je moet bloggen als bedrijf

1. Bloggen draagt bij aan je naamsbekendheid

Veel bezoekers op je website zorgen voor meer bekendheid. Maar ook het delen van blogs zorgt voor meer bekendheid. Je maakt een mooie interessante nieuwsbrief op of content voor op social media. Je staat steeds vaker in “het spotlight” waardoor je meer bekendheid krijgt. Je bedrijf wordt top-of-mind en een volgende keer zal een potentiële klant eerder aan jou denken, dan aan je concurrent.

2. Zelf bloggen of uitbesteden aan een copywriter?

Iedereen kan bloggen. Natuurlijk schrijft de een leuker dan de ander. Maar het hoeft niet helemaal perfect te zijn. Het is een blog en die mag best een beetje “ruw” zijn. Heb je er zelf geen zin in? Laat dan een van je werknemers in de digitale pen kruipen. Medewerkers hebben de kennis in huis, dus laat ze die informatie delen.

Kun je binnen de zaak niemand vinden die het wèl leuk vindt? Besteed het dan uit. Een copywriter kan een interview afnemen (intern of extern bij bestaande klanten) en deze informatie als basis gebruiken voor een blog. Maar je kunt ook een copywriter inhuren om je werknemers te trainen hoe ze moeten leren bloggen.

3. Bloggen zorgt voor meer traffic naar je website

Zoekmachines zijn dol op verse en unieke content, dat weten we allemaal. Hoe meer onderscheidende artikelen op internet, hoe meer er voor bezoekers te kiezen valt. Wanneer je gaat bloggen dwing je jezelf regelmatig te schrijven en voeg je zo geleidelijk unieke content toe.

Een extra pluspunt: hoe meer relevante links naar je website, hoe hoger de website scoort in Google. Dat geldt voor externe links, maar ook voor links naar andere pagina’s op je website. Deze interne links kun je dan prima gebruiken om diensten of producten onder de aandacht te brengen. Een enthousiast stukje over de zomerkapsels van 2018 (gemaakt met een krultang) verleidt de bezoeker misschien wel tot aanschaf van het apparaat. En laat je heel toevallig nu nét een leuke aanbieding hebben…

Op de hoogte blijven van blog trends en tips?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

4. Ik heb Facebook, dan hoef ik toch niet meer te bloggen?

Social media-kanalen als Twitter, LinkedIn en Facebook zijn zeer zeker heel interessant, maar tegelijkertijd ook vluchtig. Een gesprek loopt hooguit een paar dagen en daarna zakt het naar beneden en verdwijnt uit het zicht. Terwijl een artikel op je blog veel blijvender is.

Waar een kort artikel op social media vaak alleen maar een onderwerp aanhaalt, gaat een bedrijfsblog dieper in op de materie. Het geeft de lezer meer inzicht in de materie. Daarnaast indexeren zoekmachine’s de blogs en elke pagina is een extra kans om gevonden te worden. Zeker als je over en weer verwijst naar bepaalde blogs of pagina’s (als achtergrond informatie of uitdieping van een bepaald onderwerp).

Best of both worlds: Plaats goede interessante stukken op je blog en deel ze via social media. Zo versterken ze elkaar!

5. Met een blog laat je zien dat je een expert bent

Wanneer je lekker gaat uiteten ga je naar een goed restaurant en een nieuwe auto koop je bij een betrouwbare dealer. Ook jouw potentiële klanten willen alleen zaken doen met mensen die ze vertrouwen en verstand van zaken hebben. Door te bloggen over jouw vakgebied kun je perfect laten zien waarom deze bij jou moet zijn.

Vertel niet alleen over je eigen producten of diensten. Maar misschien heb je ook een visie over een maatschappelijke ontwikkeling of een wetswijziging die betrekking hebben tot jouw vakgebied of dat van je klanten? Zo laat je zien dat je de ontwikkelingen op de voet volgt en dat je daar op in speelt. Bloggen is een goede manier om te laten zien wat je als bedrijf in huis hebt.

6. Wat kost dat bloggen nu écht?

TIJD! Je ontkomt er niet aan. Een blog vereist een regelmatige aanvoer van tekst, anders verliest het zijn waarde. Dus als je blogs wilt schrijven zul je er de tijd voor vrij moeten maken. Plan de tijd in die je aan het schrijven bent, maar denk ook aan de tijd die je nodig hebt om je visuals te maken.

Wij geven vaak het advies om minimaal een halve dag per maand in te plannen voor je eigen bedrijf om dan blogs voor te bereiden en/of social media posts klaar te zetten. Wanneer je een vast moment hebt, zal het je minder zwaar vallen om het “even tussendoor” te doen.

Je hoeft niet meteen al je kennis “zomaar” weg te geven aan lezers, of nog erger, je concurrenten. Beschrijf bijvoorbeeld een interessante ontwikkeling waarover je klanten adviseert. Geef een kijkje binnen het bedrijf door de ogen van een medewerker. Of maak een lijst van goede informatiebronnen die je potentiële klanten aan zou raden.

Of maak gebruik van onze gratis contentkalender voor wanneer je even geen inspiratie hebt.

7. Bloggen en de cijfers

Moet je als bedrijf nu wel bloggen, of is het vergeefse moeite? Het internet telt maar liefst anderhalf miljard blogs en 6,7 miljoen mensen noemen zich tegenwoordig blogger. Bloggen is enorm populair bij internetgebruikers; 77 procent van hen leest blogs. We lezen gemiddeld genomen zelfs tien blogs per dag.

Maar is bloggen een mediading of écht iets voor jou en je bedrijf? Als onderneming moet je het zeker overwegen, blijkt als we de cijfers er op nalezen. Maar liefst de helft van de tweehonderd grootste bedrijven uit de Fortune 500 heeft een blog. Bloggende bedrijven krijgen bovendien bovendien 97 procent meer links naar hun website. Goed dus voor je SEO.

Maar ook voor je marketing, zo blijkt. 70 procent van de consumenten leert bedrijven namelijk eerder kennen via blogs dan via advertenties. En blog je als bedrijf, dan krijg je gemiddeld genomen 55 procent meer bezoekers op je website. Bovendien levert een blog voor 92 procent van de bedrijven klanten op.

Bron: Infographic 2018 op Websitebuilder.

Zakelijk bloggen is helemaal niet zo eng

Zakelijk bloggen is helemaal niet zo eng

Met een boeiend blog inspireer je je lezers. Zorg er voor dat je blog interessant en informatief is, inspireert en dat de lezer dankzij jouw blog op nieuwe ideeën komt. Maak het niet te moeilijk voor jezelf, maar schrijf over dingen waar je zelf blij van wordt. Dan wordt het vanzelf een stuk minder eng. 😉

Wil je meer weten over bloggen? Elke maand plaatsen we praktische tips, weetjes & handleidingen en leer je hoe je aan de slag kunt gaan met bloggen.

Delen is lief
  • 5
    Shares

© Copyright 2019 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand