Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Waarom moet je zakelijk bloggen als bedrijf?

7 redenen waarom je moet bloggen als bedrijf

Een blog, je kunt er als bedrijf eigenlijk niet meer zonder. Toch zijn er veel bedrijven die nog niet zakelijk bloggen. Vanwege tijdsgebrek, “alles staat toch op Facebook ” of omdat ze niet weten waarover ze moeten bloggen.

En wat levert het jou of je bedrijf uiteindelijk op? Als je dat niet weet, waarom een blog beginnen of zakelijk bloggen volhouden? Ik laat je zien welke voordelen een zakelijke blog kan hebben voor je bedrijf.

Bloggen als bedrijf: handig, of nutteloos?

Bloggen kost tijd en energie dat is een feit. Dat ga ik zeker niet onder stoelen of banken steken. Je zult de tijd er in moeten steken en eigenlijk verkoop je niets. Natuurlijk kan je verwijzen naar je aanbod of vertellen dat er nog enkele plekken zijn voor de volgende workshop. Maar bloggen voor bedrijven is meer dan alleen het verkopen van je producten of diensten. Je zakelijke blog is wel professioneel, maar géén salespagina.

Wow, wel alle tijd er in steken en het levert je niet direct iets op? Waarom zou je een bedrijfsblog dan toch overwegen?

In dit artikel ga ik je niet overhalen waarom je een zakelijke blog moet beginnen. Maar geef je alleen argumenten zodat je zelf de afweging kunt maken: wel of niet bloggen als bedrijf?

1. Bloggen draagt bij aan je naamsbekendheid

Op de vraag “waarom een blog beginnen” is het antwoord best simpel. Want veel bezoekers op je website zorgen voor een betere vindbaarheid . Maar wist je ook dat het delen van blogs voor meer naambekendheid zorgt?

Schrijf een mooie interessante nieuwsbrief of content die aanspreekt op social media. Doordat je steeds vaker in “het spotlight” verschijnt, zal jouw bedrijf meer en meer naamsbekendheid krijgen. Als gevolg wordt je bedrijfsnaam top-of-mind en zal een potentiële klant de volgende keer eerder aan jou denken, dan aan je concurrent. 

Puur content maken om ook maar wat informatie rond te strooien is natuurlijk niet the way to go. Daarom zorg je dat je goed begrijpt wat er bij je klanten speelt. Zodat je hier op kunt inspelen en ze verder kunt helpen. Maak het waardevol.

Als extraatje gaat Google je ook heel erg aardig vinden. Want hoe meer jouw zakelijke blog gedeeld wordt, hoe meer autoriteit aan je bedrijfsblog wordt toegekend. Waardoor je weer vaker in zoekresultaten naar voren zult komen.

2. Met een zakelijk blog laat je zien dat je een expert bent

Wanneer je lekker gaat uiteten ga je naar een goed restaurant en een nieuwe auto koop je bij een betrouwbare dealer. Ook jouw potentiële klanten willen alleen zaken doen met mensen die ze vertrouwen en verstand van zaken hebben. Door te bloggen als bedrijf over jouw vakgebied kun je perfect laten zien waarom deze bij jou moet zijn.

Maar misschien heb je ook een visie over een maatschappelijke ontwikkeling. Of denk aan een wetswijziging die betrekking heeft tot jouw vakgebied of dat van je klanten? Op die manier laat je zien dat je de ontwikkelingen op de voet volgt en dat je daar op in speelt.

3. Zelf bloggen of uitbesteden aan een copywriter?

Laat ik eerst voorop stellen dat iedereen kan bloggen. Ja ook jij! 😉

Natuurlijk schrijft de een leuker dan de ander. Maar het hoeft niet helemaal perfect te zijn. Het is een blog en die mag best een beetje “ruw” zijn. Zolang het maar jouw visie is en je jouw punt kunt overbrengen. En met de tips in mijn gratis ebook “krachtige woorden lijst” kun je al een stuk vooruit.

Heb je er zelf echt geen zin in? Laat dan een van je werknemers in de digitale pen kruipen als je die hebt. Net zoals jij, hebben je medewerkers de kennis in huis. Dus laat ze die informatie delen op je zakelijke blog.

Werk je als zelfstandige zonder personeel? Besteed het dan uit. Een copywriter kan een interview afnemen (intern of extern bij jouw bestaande klanten). Vervolgens kan deze informatie als basis worden gebruikt voor een artikel voor je bedrijfsblog. Maar je kunt ook mij inhuren om jou te begeleiden bij het schrijven van teksten. Hierna heb je alle fijne kneepjes van zakelijk bloggen onder de knie. Prettig voor je lezer en fijn voor je vindbaarheid.

4. Bloggen voor bedrijven zorgt voor meer websitebezoekers

Zoekmachines zijn dol op verse en unieke content, dat weten we allemaal. Hoe meer onderscheidende artikelen op internet, hoe meer er voor bezoekers te kiezen valt. Wanneer je gaat bloggen dwing je jezelf regelmatig te schrijven. Daardoor voeg je op die manier geleidelijk unieke content toe aan je bedrijfsblog.

Een extra pluspunt: hoe meer relevante links naar je website, hoe hoger de website scoort in Google.

Dat geldt voor externe links, maar ook voor links naar andere pagina’s op je website. Deze interne links kun je prima gebruiken om diensten of producten onder de aandacht te brengen op je zakelijke blog. 

Een enthousiast stukje over de zomerkapsels van dat jaar (gemaakt met een krultang) verleidt de bezoeker misschien wel tot aanschaf van het apparaat. En laat je heel toevallig nu nét een leuke aanbieding hebben… Heb je een webwinkel? Lees dan zeker even deze handige blog met tips voor onderwerpen.

Zakelijk bloggen voor een bedrijf is niet eng

5. Ik heb Facebook, dan hoef ik toch niet meer te bloggen?

Social media-kanalen als Twitter, Instagram, LinkedIn en Facebook zijn zeer zeker heel interessant, maar tegelijkertijd ook vluchtig. Een gesprek of post trekt hooguit een paar dagen de aandacht, daarna zakt het naar beneden en verdwijnt uit het zicht. Terwijl een artikel op je bedrijfsblog veel blijvender is.

Waar een kort artikel op social media vaak alleen maar een onderwerp aanhaalt, gaat een zakelijke blog dieper in op de materie. Het geeft de lezer meer inzicht in het onderwerp. Zeker als het een Evergreen blogartikel betreft.

Daarnaast indexeren zoekmachines de blogs. En elke pagina is een extra kans om gevonden te worden. Zeker als je over en weer verwijst naar bepaalde blogs of pagina’s. Bijvoorbeeld als achtergrond informatie of uitdieping van een bepaald onderwerp.

Best of both worlds: Plaats goede interessante stukken op je blog en deel ze via social media en je mailings. Zo versterken ze elkaar!

6. Wat kost dat bloggen nu écht?

TIJD: Je ontkomt er niet aan. Een blog vereist een regelmatige aanvoer van tekst, anders verliest het zijn waarde. Dus als je blogs wilt schrijven zul je er een moment voor vrij moeten maken. Plan de tijd in die je aan het schrijven bent. Maar denk ook aan de tijd die je nodig hebt om je visuals te maken.

Ik geef vaak het advies om minimaal een dag per maand in te plannen. Op die manier kan je blogs voorbereiden en/of social media posts. Wanneer je een vast moment hebt, zal het je minder zwaar vallen om het “even tussendoor” te doen.

KENNIS: Natuurlijk hoef je niet meteen al je kennis “zomaar” weg te geven aan lezers, of nog erger, je concurrenten. Beschrijf bijvoorbeeld een interessante ontwikkeling waarover je klanten adviseert. Geef een kijkje binnen het bedrijf door de ogen van een medewerker. Of maak een lijst van goede informatiebronnen die je potentiële klanten aan zou raden.

Of maak gebruik van mijn gratis inhaakkalender voor wanneer je even geen inspiratie hebt. 😉

Bloggen effectiever inzetten voor je bedrijf?

Aan de hand van praktische tips, weetjes & handleidingen in mijn mailings leer je hoe

7. Bloggen als bedrijf en de cijfers

Waarom een blog beginnen een verstandige keuze is, druk ik het liefst uit in cijfers. Zo weet je zeker dat zakelijk bloggen geen vergeefse moeite is;

Is bloggen een mediading of écht iets voor jou en je bedrijf? Als onderneming moet je het zeker overwegen:
Maar ook voor je marketing, zo blijkt uit de cijfers:
Bron: Infographic 2018 op Websitebuilder.

Zakelijk bloggen is helemaal niet zo eng

Met een boeiende blog inspireer je je lezers. Zorg er voor dat je bedrijfsblog interessant en informatief is, inspireert en dat de lezer dankzij jouw blog op nieuwe ideeën komt. Maak het niet te moeilijk voor jezelf, maar schrijf over dingen waar je zelf blij van wordt. Dan wordt het vanzelf een stuk minder eng?!

Zoek je handvaten om een succesvolle zakelijke blog te schrijven?

Waardoor je precies weet hoe vaak je moet bloggen, over welke onderwerpen en hoe je jouw blogs meer efficiënt kan inzetten om je vindbaarheid te vergroten? Doe dan een Merkanalyse. Hierdoor krijg je een helder inzicht hoe je meer verkeer krijgt naar je blog, welke onderwerpen je doelgroep interessant vind en hoe je hiermee jouw naamsbekendheid kan vergroten.

Je bespaart niet alleen tijd, verhoogt jouw expertstatus en leert beter bloggen voor jouw bedrijf. Maar ook vergroot je jouw vindbaarheid in Google, want je schrijft alleen nog succesvolle blogs waar je goed op gevonden wordt én die tegelijkertijd je lezers aanspreken.

7 redenen waarom je moet bloggen als bedrijf 7 redenen waarom je moet bloggen als bedrijf
7 redenen waarom je moet bloggen als bedrijf bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

25 Shares
Pin5
Share20
Share
WhatsApp
Tweet