Image
Top
Navigatie
Blog update op 25-07-2020 Leestijd: 2 minuten

Mijn website zonder HTTPS wordt als onveilig gezien, hoe los je dat op?

Vanaf 2017 zijn websites en webshops onveilig zonder HTTPS

We krijgen de laatste tijd steeds vaker telefoontjes en mails over dat websites als onveilig worden gezien. Hoe los je dat op?

Je verbinding is niet privé

Steeds vaker zie je bij sommige websites de melding: je verbinding is niet privé of deze website is niet veilig.

Google is al een hele tijd bezig om het gebruik van SSL certificaten te stimuleren, zodat dit leidt tot een veiliger internet. Zo nemen ze al een hele tijd het gebruik van HTTPS op de hele website mee als rankingfactor in de Google zoekresultaten en ontmoedigen het gebruik van verouderde certificaten. Volgens Google is mede dankzij deze maatregels een flink deel van websites overgegaan naar HTTPS en neemt hierdoor het gebruik van HTTPS continu toe.

Wat is het voordeel van een SSL certificaat?

Een SSL certificaat straalt vertrouwen uit naar de bezoekers van je website en verhoogt daarom de betrouwbaarheid van je website. Dankzij een SSL certificaat weten bezoekers dat persoonlijke gegevens op jouw website veilig worden behandeld. Websites met dit certificaat maken gebruik van “HTTPS://” in plaats van de standaard “HTTP://” voor de domeinnaam. SSL zorgt daarnaast ook voor een slotje in de adresbalk. Door deze signalen van veiligheid zullen bezoekers eerder besluiten bij jou te kopen. Een SSL certificaat is daarom niet alleen veiliger voor je bezoekers maar levert ook nog eens meer klanten op.

Een SSL certificaat draagt dus bij aan de online vindbaarheid en het succes van je website.

Geen nadelige invloed op rankings bij overstappen naar HTTPS

Er is een nieuwe (tijdelijke?) regel van kracht rondom 301 en 302 redirects, waarbij je niet meer zakt in page ranking bij het overstappen naar https. Dit werd namelijk eerst door veel website-eigenaren als heikel punt gezien voor de overgang op https.

Welke impact heeft HTTPS voor jouw website?

Er bestaan verschillende SSL certificaten, welk certificaat voor jou het meest geschikt is hangt af van je eisen en het type website.

Bij een nieuwe website is het slim om direct voor HTTPS te kiezen, gezien de stijgende invloed van HTTPS op de ranking in Google.

Het is ook mogelijk om bestaande websites over te zetten van HTTP op HTTPS. Deze overstap zal in de nabije toekomst voor een verbeterde ranking in Google zorgen. Het overstappen naar HTTPS heeft iets meer schoenen in de aarde, dan alleen een SSL certificaat aanvragen bij je hosting provider.

Wil je meer weten over de gevolgen van het overstappen naar HTTPS? Neem dan contact op!

Delen is lief
 • 13
  Gedeeld
 •  
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account