Image
Top
Navigatie

Dé whisky proeverij in Zuid-Limburg die je niet mag missen!

Een proeverij voor de échte levensgenieter.

Dé whisky proeverij in Zuid-Limburg die je niet mag missen!

Samenwerken maakt sterker, dat is iets waar ik heilig in geloof. Het verbinden van ondernemers over een gezamenlijke passie om tot nieuwe ideeën, producten of diensten te komen, is daarom een van de dingen die ik graag toepas tijdens een brainstormsessie. Zo zijn we jaren geleden ook gekomen op het idee om een whisky proeverij te organiseren en hebben we al meer dan 40 geslaagde tastings de revue zien passeren.

Elk whiskyseizoen (oktober – maart) organiseren we ca. 5-6 whisky proeverijen die je smaakpapillen zeker zullen waarderen. De proeverij wordt meestal rond een bepaald thema georganiseerd, zodat we onze gasten elke keer opnieuw kunnen blijven verrassen. Naast dat het gegarandeerd een oergezellige avond wordt vol goede gesprekken en op en top genieten op z’n Limburgs. Ben jij er de volgende keer ook bij?

Programma whisky proeverij 2019 – 2020

24-01-2020 Burns Supper – Een ode aan Robert Burns
28-02-2020 Wum & Whisky – Sigaren en whisky tasting
27-03-2020 SM Whisky – Op eigen risico (Single Malt tasting)

 

Hoe verloopt een whisky proeverij?

De whisky proeverij wordt gehouden op een vrijdag bij Eetcafé & Partycentrum Mareveld in Schimmert (Zuid-Limburg) en start meestal om 20.00 uur. Tijdens deze avond kun je diverse heerlijke whisky’s proeven, denk aan unieke distiller- of limited editions, gerijpt op speciale vaten, met een stevige bite en zelfs uit eigen land. Elk op hun eigen wijze nemen de whiskyambassadeurs je mee in de wereld van de whisky (of andere spirits) met sterke verhalen, gedegen kennis en een bulk aan ongekende feitjes en leuke anekdotes.

Natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten. Iedere whisky wordt namelijk begeleid met een bijpassend ambachtelijk hapje uit eigen keuken. Al met al een top avond die je graag deelt samen met vrienden, waar je interessante nieuwe mensen leert kennen en kunt genieten van heerlijke whisky en die oeroude Limburgse gezelligheid.

Geef een whisky proeverij als cadeau

Dat kan natuurlijk ook! Het is altijd wel moeilijk voor om een leuk of origineel cadeau te bedenken dat je kunt geven. Dan is deze proeverij bij uitstek hét cadeau voor een whisky liefhebber. Maar zeker ook voor de persoon die nog nooit whisky heeft geproefd en de godendrank graag wilt leren kennen. Geef het even aan tijdens het reserveren en ik stuur je digitaal een cadeaubon toe die je zelf kunt printen en geven. Als dat toch geen tof idee is!

Burns Supper - whisky diner

24-01-2020 – Burns supper

Schenk de whisky in de glazen, zet de haggis in de oven en oefen je beste Schotse accent. Op 25 januari is het Burns Night en dus tijd voor een Burns Supper.

Hoeveel landen ken je met een nationaal feest ter ere van een dichter? In Schotland én op heel veel andere plekken in de wereld komen elk jaar op 25 januari mensen samen voor een Burns Supper. Tijdens dit diner herdenken we de dichter Robert Burns en zijn gedichten op een wel heel speciale manier.

Het begon allemaal toen de eerste Burns Night werd gehouden in juli 1801. 9 van zijn vrienden herdachten zijn 50e sterfdag met eten (haggis natuurlijk) en drinken (whisky) in zijn Burns Cottage. Ook droegen zij werk voor van Burns (waaronder “Auld Lang Syne”) en brachten een hartstochtelijk eerbetoon dat nu bekend staat als de Immortal Memory.

De avond was zo’n succes dat ze het vanaf dat moment elk jaar deden, alleen nu op de verjaardag van de bard. Deze traditie is inmiddels overgenomen door Schotten en liefhebbers van Schotland over de hele wereld. En nu dus ook bij Mareveld!

Duik samen met ons in deze bijzondere traditie die Burns Supper heet. Een exclusieve avond in Schotse klederdracht, bagpipes en een traditioneel 7-gangen menu, uiteraard vergezeld met de heerlijkste Schotse Whisky. Dit event wordt een avond om nooit meer te vergeten!

Dus bestel nu je tickets of geef iemand deze onvergetelijke avond als Sinterklaas of kerstcadeau.

Start Burns Supper

19:00 uur

De kosten?

€ 75,00 voor een avond vol vertier, sterke verhalen in een heerlijke Schotse sfeer.

  • Je krijgt een authentiek Schots 7-gangen menu
  • Bij elke gang wordt er een bijpassende whisky geschonken
  • Dresscode: Schotse klederdracht voor de mannen en de vrouwen in het zwart. (niet verplicht)

Al 22 plekken bezet.

De kleine lettertjes:

Er kunnen max. 40 personen deelnemen, dus schrijf je op tijd in want vol = vol!
Afmelden: minimaal 2 weken van te voren ivm gereserveerde plaatsen! Hierna kunnen wij niet meer garanderen dat je jouw betaling terug krijgt.

Reserveer jouw plek

Mis geen enkele whisky proeverij meer!

Meld je aan als VIP

sigaren proeverij met whisky

28-02-2020 – Wum & Whisky Proeverij

Deze proeverij is voor personen die (willen leren) genieten van een sigaar.

Deze avond kun je heerlijk genieten van verschillende soorten sigaren en bijpassende whisky’s.

In Maastricht staat Levensgenieter Wum Otten bekend om zijn brede kennis en de altijd half brandende sigaar. Als ervaren sigarensommelier gaat hij je 3 sigaren laten proeven, terwijl Frans Brouwer (bekend van The Whiskyfriend) je zal voorzien van complimenterende whisky’s en sterke verhalen. Uiteraard worden er die avond ook bijpassende hapjes geserveerd.

Tijdens deze proeverij ligt de nadruk op het proeven en het puur genieten in een gezellige sfeer.

Dit is een besloten avond, dus we hoeven niet naar buiten om te genieten van de sigaren!

Start Wum & Whisky proeverij

20:00 uur

De kosten?

€ 52,50 inclusief sigaren en bijpassende hapjes
Nog maar 2 plekjes beschikbaar!

De kleine lettertjes:

Er kunnen max. 40 personen deelnemen, dus schrijf je op tijd in want vol = vol!
Afmelden: minimaal 2 weken van te voren ivm gereserveerde plaatsen! Hierna kunnen wij niet meer garanderen dat je jouw betaling terug krijgt.

Reserveer jouw plek

Wil jij ook naar deze proeverij?

Maak dan gebruik van het onderstaand contactformulier om je aan te melden. Je krijgt vervolgens een Tikkie om vooraf te betalen. Nadat je een betaalbevestiging hebt ontvangen is je plekje pas gereserveerd. Print deze uit of neem hem digitaal mee tijdens de avond. Het adres is Eetcafé & Partycentrum Mareveld, Mareweg 23 te Schimmert. Tot dan!

Reserveer nu jouw plek voor deze proeverij

  • Voer een getal tussen 1 en 40 in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je ontvangt alleen mailings mbt tot workshops, je gegevens worden niet doorverkocht en bij elke mail staat onderin een uitschrijflink. Max 6-8 mails per jaar.

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand