Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Zoekresultaten voor Google verbeteren voor een betere vindbaarheid van je website

Zoekresultaten voor Google verbeteren, maar dan technisch

Als je beter vindbaar wilt zijn in Google, dan weet je waarschijnlijk al dat waardevolle content met de juiste zoekwoorden de juiste manier is om de vindbaarheid van je website aan te pakken. Maar dat is niet de enige manier om je zoekresultaten voor Google te verbeteren. Door je website ook technisch te optimaliseren, zorg je ervoor dat alles klopt. Dat wat de bezoeker niet altijd ziet, maar waar Google wel degelijk waarde aan hecht.

En nee hoor, je hoeft niet bang te zijn dat je allemaal rare moeilijke dingen moet doen of dat het te technisch wordt. Want de onderstaande tips zijn super easy om zelf toe te passen, waardoor je website technisch beter vindbaar wordt. Oh en vergeet niet om ook het eerste deel te lezen van deze tweedelige reeks over de organische vindbaarheid verhogen van je website. Zo maak je de meeste kans om beter vindbaar te worden in de zoekresultaten.

Moet een zoekwoord in je domeinnaam voorkomen?

Wanneer je zoekwoord verschijnt in het Top Level Domein (jouw domeinnaam, bijvoorbeeld gezondetendoejezo.nl ) zorgt dit niet meer voor de SEO boost in de zoekresultaten ranking zoals dit vroeger was. Want waardevolle content heeft hierop voorrang gekregen. Dus je kan net zo goed een domeinnaam als hopperdeflop.nl registreren. En zorgen dat je content beter vindbaar wordt voor de zoekwoordcombinatie “gezond eten”. Maar ondanks dat, fungeert nog steeds als een relevantiesignaal voor de zoekresultaten. Het belang ervan is alleen iets minder zwaarwegend geworden.

Daar staat tegenover dat een zoekwoord in je subdomein wel effect op je vindbaarheid en SEO-ranking. Een subdomein is bijvoorbeeld blog.jouwdomeinnaam.nl. Waarbij het blog-stukje je subdomein is. Als hierin jouw zoekwoord voorkomt, dan is dat gunstig voor de vindbaarheid van je website.

SSL certificaat (het groene slotje)

Een betrouwbare website heeft een SSL certificaat. Dat is dat groene slotje dat je boven in je zoekbalk ziet. Want hiermee zorg je dat je jouw bezoekers een beveiligde connectie hebben met jouw website. Maar ook voor Google is dit een belangrijk signaal van betrouwbaarheid. En dus ook indirect voor je vindbaarheid. Want Google “bestraft” websites die geen geldig SSL certificaat hebben waardoor ze minder hoog in de Google zoekresultaten voorkomen en dus minder goed vindbaar zijn.

Heb je nog geen SSL-certificaat?

Tegenwoordig wordt dit SSL-certificaat door de meeste website hosting bedrijven al standaard aangeboden. Zo kan je gebruik maken van een betaalde versie of van de gratis versie via Let’s Encrypt. Maar heb jij er nog geen, dan kan je dit eenvoudig aanvragen bij je hosting bedrijf waar je jouw domein hebt geregistreerd. En meestal installeren ze het gratis voor je. 

Maar vergis je niet. Ondanks wat veel ondernemers denken, garandeert het hebben van een zulk soort certificaat NIET dat je website zelf ook veilig is. Dit heeft puur en alleen effect op de connectie tussen de pc/mobiel/tablet van je gebruiker en jouw website. Dus zorg dat je website netjes up-to-date is, hanteer een goed wachtwoord beheer en gebruik een firewall om ongewenste indringers tegen te houden.

Een duidelijke, logische structuur helpt je beter vindbaar te worden

Niet alleen je bezoeker vindt een logische navigatie en structuur fijn, maar ook zoekmachines waarderen dit enorm.

Zo is de link naar bijvoorbeeld www.jouwwebsite.com/tshirts/dames heel logisch. Want hieruit kan je makkelijk afleiden dat je op de pagina zit waarop T-shirts staan die voor dames zijn. En geeft dit eveneens aan dat de pagina T-shirts een belangrijke factor voor je site. 

En dat heeft dus invloed op je zoekmachine ranking. Want als Google weet hoe jouw website in elkaar steekt, weet deze ook wanneer hij welke pagina’s in de zoekresultaten naar boven moet laten komen.

Voeg een sitemap toe aan je website

Hiermee kan Google (en Bing) je website makkelijker indexeren voor de zoekresultaten. Waardoor je website uiteindelijk beter vindbaar wordt. De plug-in SEO by Yoast zorgt dat deze sitemap automatisch al toegevoegd wordt. Wel zo handig.

Een goede website structuur die logisch is opgebouwd kan de vindbaarheid verhogen

Broodkruimels geven je visueel aan waar iemand zit op je site

Boven in je pagina heb je in de buurt van je gewone menu meestal een navigatieregel staan; de zogenaamde broodkruimels of breadcrumbs. Daardoor kan een bezoeker op een makkelijke manier snel teruggaan naar de bovenliggende pagina. Maar ook zijn deze breadcrumbs ideaal voor zoekmachine vriendelijkheid van je website. Want Google kan hierdoor zien dat bijvoorbeeld de pagina merkidentiteit logischerwijs onder de pagina merkontwikkeling valt op mijn eigen website.

Broodkruimels op je pagina's geven de structuur van je website weer voor je bezoeker én voor Google

Daarnaast zijn het directe links naar andere pagina’s op je website die worden gezien als interne links. En als iemand links kan waarderen, dan is het Google wel.  Bij de meeste websites en webshops is dit al standaard opgenomen, maar heb je dit niet? Maak dan gebruik van de eerder vermelde plug-in SEO by Yoast.

Pagina snelheid is belangrijk

De pagina snelheid van een website geeft aan hoe lang het duurt voor de bezoeker daadwerkelijk iets op zijn scherm te zien krijgt. En als je beter vindbaar wil zijn, is het ontzettend belangrijk om de pagina snelheid van je website te optimaliseren. Want een bezoeker wilt zo snel mogelijk de pagina zien waarop hij heeft gezocht. Anders haakt deze af.

Wanneer een bezoeker in een korte tijd een pagina opent, te lang moet wachten  en dus de pagina weer sluit is dit dubbel zo slecht voor je vindbaarheid. Want ten eerste is een lange laadtijd niet gebruiksvriendelijk of fijn voor de bezoeker. Maar ook wordt het snelle afsluiten gezien als een bounce. En wanneer je bounce percentage hoger wordt, zal dit je vindbaarheid negatief beïnvloeden. Daarom heeft Google de laadtijd als een van de belangrijkste ranking factoren voor de zoekresultaten bepaald.

Dus zorg dat je pagina’s zo snel mogelijk laden.

Hoe kan je zien hoe snel je website is?

Op internet vind je verschillende tools (waaronder een van Google zelf, PageSpeed Insights) die de prestatie qua snelheid weergeeft. Maar ik gebruik liever tools zoals Pingdom of GTMetrix. Omdat deze je een dieper inzicht geven in hoe je de snelheid en dus ook vindbaarheid van je website kan verbeteren.
Daarnaast is altijd goed om je website snelheid op meerdere tools te testen om er zoveel mogelijk uit te halen. Ook is het verstandig om te testen in een incognito venster. Want zo worden bepaalde scripts e.d. niet geladen, omdat je niet ingelogd bent op je website.
De snelheid van je website heeft invloed op je vindbaarheid in Google

Verwijder ongebruikte plug-ins en thema’s

Wanneer je bepaalde plug-ins uitgeschakeld hebt of niet meer gebruikt, kan je ze net zo goed verwijderen. Want je hebt ze toch niet (meer) nodig. Daarnaast nemen ze ruimte in op je website en laden ze achterliggende scripts e.d. die de snelheid van je website alleen maar vertragen. Dus hop weg ermee.

Net zoals plug-ins die je niet meer gebruikt, heb je ook geen talloze thema’s nodig. Zolang je ervoor zorgt dat je de onderstaande items laat staan, kan je de rest verwijderen:
  1. Child theme van je WordPress thema
  2. Hoofd thema waaraan je child theme is gelinkt
  3. Het laatste thema van WordPress zelf om te testen, voor als je fouten wilt opsporen
Bovendien zorgt het verwijderen van al die extra ballast voor een meer veilige website. Want je hoeft minder items te onderhouden. Wel zo handig.

Gebruik een goede caching plug-in om je website sneller te maken

Zoals gezegd zou ik alleen manieren  bespreken waardoor je op een eenvoudige manier de vindbaarheid van je website kan verhogen zonder al te technisch te worden. En daar hou ik mij dan ook graag aan. Daarom ga ik niet de diepte in voor alle verschillende cache mogelijkheden. Maar leg je liever uit hoe je met behulp van een cache plug-in je website sneller en dus beter vindbaar maakt.

In de eerste plaats is caching niet meer dan  dat een versie van je pagina, product of artikel opgeslagen wordt op een apart plekje. Wanneer een bezoeker vervolgens die desbetreffende pagina oproept, krijgt hij de opgeslagen versie te zien en laadt hij dus sneller. Zelf gebruik ik een van de meest gerenommeerde caching plug-ins in de WordPress wereld., namelijk WP Rocket (aff.).

Want niet alleen zorgt deze plug-in ervoor dat mijn website sneller laadt, maar ook comprimeert (verkleint)  hij al mijn afbeeldingen, zet ze om naar WebP formaat (waardoor mijn afbeeldingen tot 25% kleiner worden qua bestandsgrootte) en kan hij makkelijk ingesteld worden. Zelfs als je totaal geen technische kennis hebt.

Een mobielvriendelijke website

De kans is groot dat jij deze blog nu op je mobiel bekijkt. En dan is het fijn dat de teksten goed leesbaar zijn, zodat je niet steeds in en uit hoeft te zoomen. Zo is het voor jouw bezoekers niet veel anders. Tegenwoordig kan je het je eigenlijk ook niet meer veroorloven om een website of webshop te hebben die niet lekker loopt op een mobiele telefoon of tablet. Want meer dan 70% van de zoekopdrachten gedaan op een mobiel apparaat. En dan loop je dus heel wat zoekverkeer mis als jouw website niet goed mobiele te gebruiken is.

Naast het feit dat de mobiele telefoon een zeer grote invloed heeft op onze manier van leven, ziet ook Google dat de mobiele zoekopdrachten explosief zijn gestegen in de afgelopen jaren. Daarom worden websites steeds meer beoordeeld op basis van SEO rankingfactoren die te maken hebben met begrippen zoals ‘mobile first’ en ‘mobielvriendelijkheid’.

De mobiele beleving heeft impact op de vindbaarheid van je website

No worries. Er wordt geen onderscheid gemaakt qua SEO ranking factoren voor de mobiele telefoon, tablet of een laptop. Want voor alle apparaten gelden nog steeds dezelfde principes. Echter, juist doordat er zoveel zoekopdrachten en websitebezoeken op mobiel worden gedaan, wordt de beleving op dit apparaat wel steeds belangrijker. En gebruikt Google enkele aanvullende factoren om de zoekresultaten voor Google te verbeteren.

Het komt er op neer dat als jouw website zich niet automatisch aanpast op het middel waarop hij bekeken wordt, andere websites eerder getoond worden in de zoekresultaten. Waardoor uiteindelijk de vindbaarheid van je website steeds minder wordt.  

Hoe kan je jouw website mobiel vriendelijk maken?

Nu hoef je niet meteen te schrikken, want als jouw website al geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zijn er slechts een paar dingen die je hoeft door te voeren volgens Google. Bovendien hebben de meeste thema’s van WordPress al een responsive design. Maar merk je dat er toch bepaalde dingen niet lekker loopt of goed uitzien. Laat dan een ervaren website bouwer hiernaar kijken. Kan jij je intussen bezighouden met andere belangrijke taken die je moet doen voor je bedrijf.

Ook is het verstandig om eerst te kijken of je jouw website wel moet optimaliseren voor mobiel. Want als je bijvoorbeeld in de B2B zit, wordt een website grotendeels op een desktop of laptop bekeken op kantoor. Zo komt mijn zoekverkeer 80% vanaf niet-mobiele apparaten. Het is dan zonde om je website volledig in te richten voor mobiel verkeer. Onderzoek daarom eerst je websiteverkeer met de tool Google Analytics.

Val op tussen alle Google zoekresultaten met een duidelijke meta titel en beschrijving

Optimaliseer je weergave in de zoekresultaten (SERP)

SERP is de afkorting voor Search Engine Result Page. Het is de overzichtspagina van zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing… Dus hierop worden alle pagina’s getoond die voldoen aan een specifieke zoekopdracht. Zoals je wel al kan raden, is het enorm belangrijk om hier goed uit te springen. Want als jouw pagina er niet met kop en schouders bovenuit steekt, dan wordt er ook niet op jouw link geklikt.

Gebruik de gratis SERP snippet tool om zelf te checken of de lengtes van je paginatitels en meta-omschrijvingen aan de normen voldoen. Zodat je de weergave van je zoekresultaten voor Google kan verbeteren.

Prikkelende SEO-titels waarop geklikt wordt

In de eerste plaats wil je een zoekmachine de bevestiging geven dat jouw pagina aansluit op de ingevoerde zoekopdracht, dus hoort je belangrijkste zoekterm daar ook in terug te komen. Logisch. Maar ook moet de SEO-titel (ofwel meta-titel) prikkelend genoeg zijn dat iemand op die titel wilt klikken.

Om die reden wil je dat de titel opvalt in de zoekresultaten en de aandacht trekt. Dus schrijf je meer dan enkel het hoofdonderwerp. Zeker als het gaat om je producten of diensten. Daarom kan je beter een probleemoplossende omschrijving geven in je SEO-titel die je meer bezoekers oplevert.

Als laatste hou je rekening bij het schrijven van een SEO-titel dat je deze onder de 60 tekens houdt, met de meest relevante of primaire zoekwoorden aan het begin. Kortom maak er een interessante, aantrekkelijke titel van, die uitnodigt om verder te lezen.

Sterke metabeschrijvingen schrijven voor zoekresultaten die opvallen

Een metabeschrijving is de korte tekst die wordt weergegeven onder de paginatitel in de zoekresultaten. Daarom is het slim om jouw zoekwoorden in deze pagina beschrijving op te nemen. Dus hop je zet het zoekwoord erin en je geeft Google een seintje dat die pagina relevant is voor die specifieke zoekterm. Maar dat heeft geen directe invloed op de vindbaarheid van je website of je SEO-ranking. 

Want wat Google veel belangrijker vind, is hoeveel mensen op die link gaan klikken. Namelijk de click-through-rate – en niet de metabeschrijving – is hier de belangrijkste ranking factor. Dus ookal heeft een metabeschrijving (met of zonder zoekwoord) geen directe direct invloed op je vindbaarheid en de bijbehorende  SEO-ranking. Toch heeft het wel degelijk impact op je organische zoekresultaten. En kan je hiermee de zoekresultaten voor Google verbeteren. Want de beschrijving geeft iemand die zoekt weer waar jouw pagina over gaat en of dit voor hem interessant genoeg is om op te klikken.

Bovendien zal Google je zoekwoorden die in je meta beschrijving staan vetgedrukt weergeven. Waardoor deze meer in het oog springt bij de weergegeven zoekresultaten. Hou daarom je paginabeschrijving kort, krachtig, voeg je zoekwoord toe en hou het onder de 160 tekens. Want anders kapt Google je meta beschrijving af.

Wil jij beter vindbaar worden?

Aan de hand van praktische tips, weetjes & handleidingen in mijn mailings leer je hoe

Duidelijke kopjes helpen INDIRECT je vindbaarheid verhogen

Een goede SEO-tekst schrijf je altijd met tussenkopjes. Dat zijn die groot gedrukte zinnen boven elke alinea. Want dit maakt de tekst goed leesbaar. Ook kan een lezer op die manier de content goed scannen op onderwerp. En scrollt de lezer door naar de stukjes die voor hem of haar het meest interessant zijn. 

Daarom is het verstandig om je tekst in logische stukjes op te delen met een kopje dat duidelijk weergeeft waar het onderstaande over gaat. Want we willen allemaal snel de juiste informatie zien waar we naar op zoek zijn. Zonder lappen tekst door te hoeven lezen. Maar dat heet niet dat je die kopjes moet volstoppen met zoekwoorden. Want dat helpt niet met de vindbaarheid van je website te verhogen in de zoekmachine ranking. Dat je het even weet.

Kopteksten zelf zorgen niet dat je beter vindbaar wordt

Dat je kopteksten moet volstouwen met zoekwoorden is een achterhaalde techniek om de vindbaarheid van je website te verhogen. Want dat heeft totaal geen effect meer tegenwoordig. Maar wel geeft het de relevantie van de pagina voor dat zoekwoord weer. En dat is waar het om draait bij beter vindbaar worden. Daarom kan je beter je zoekwoorden op een natuurlijke manier meermaals laten terugkomen in je teksten.

Want het belangrijkste hierbij is nog altijd de lezer, daar moet je het uiteindelijk van hebben. En als je jouw website bezoekers blij maakt, dan win je sowieso voor Google. Dus zorg voor een goed leesbare en begrijpelijke geschreven tekst die de lezer kan ‘boeien, binden en bereiken’. Vervolgens voeg je duidelijke kopjes toe, waarbij de H1 titel en minimaal een H2 kopje het zoekwoord bevat. Meer is niet nodig om je vindbaarheid bij de zoekresultaten voor Google te verbeteren.

H1 titel - meestal de paginatitel

Dit is de belangrijkste kop van de hele pagina en wordt daarom vaak als paginatitel gebruikt die direct bovenaan staat. Zo weet een zoekmachine direct waar de tekst over gaat en kan de pagina makkelijker indexeren.  Best practice is om het H1 kopje slechts 1 keer op je pagina voor te laten komen. Maar dit is niet verplicht. 

H2 subkopje - de hoofdstukken

De tweede kop staat lager in de hiërarchie en is logischerwijs de H2. Zie elke pagina of blog als een boek. Een boek bestaat ook uit meerdere hoofdstukken.

H3, H4 en verder... - de aanvullende uitleg

Ook hier geldt weer: hiërarchie. Het is een subkop voor de kop erboven. Ik gebruik deze meestal om het onderwerp onder een H2 verder toe te lichten. Net zoals dit deel nu staat onder H2 “Duidelijke kopjes helpen indirect je vindbaarheid verbeteren​” wat weer een onderdeel is van H1 “Zoekresultaten voor Google verbeteren, maar dan technisch​ ​”, de pagina titel.

Hoe maak je kopjes aan?

Wanneer je de teksten voor je website schrijft, hebben de meeste tekstverwerkers op je site wel een dropdown menu waarin je de verschillende soorten kan kiezen. Je hoeft dan alleen de betreffende tekst te selecteren en “heading 2” te kiezen. Ook zijn er tools zoals Visual Composer, Elementor e.d. die al standaard een blokje hebben die Title heet. Deze plaats je in je pagina en kiest de variant uit die je op dat moment nodig hebt. 

Hou wel een logische hiërarchische structuur aan. Dus na een H2 zet je OF nog een H2 of een H3. Maar geen H4, H5 of H6. Dat is namelijk hetzelfde als je een paar treden zou overslaan bij een trap. Dan val je op je bakkes. 😉 

Maak gebruik van Alt-tekst bij afbeeldingen

Wat is een alt-tekst? Nou, een alt-tekst is de korte omschrijving van een afbeelding op je website. Waarmee je niet alleen visueel beperkte mensen helpt vertellen wat er op je afbeelding staat. Maar ook zoekmachines hebben baat bij dit stukje tekst. Want hoe goed Google ook is, afbeeldingen lezen en begrijpen wat erop staat gaat niet altijd even goed. Dus moet je hem een handje helpen.

Door een goede alt-tekst toe te voegen aan de afbeelding, snappen zoekmachines namelijk wat er op de afbeelding staat. En wordt deze op de juiste manier geïndexeerd. Zo kan je bijvoorbeeld ook via je afbeeldingen makkelijker gevonden worden in de image search van Google. Wat vervolgens weer ten goede komt voor de organische vindbaarheid van je website. 

Wat is dan een Title attribute?

Net als dat je afbeeldingen een alt-tekst kunt geven, kun je ze trouwens ook title attributes geven. Als je daarna met je muis op de link gaat staan of over de afbeelding zweeft (en er niet op klikt), komt deze naar voren. Bij links geef je hierdoor extra informatie mee en kan dus de waarde van een link verhogen.

Vergeet trouwens niet om de naam van de afbeelding zelf (bestandnaam) goed te beschrijven met maximaal 6 woorden voordat je hem upload. Want ook dat heeft invloed en een DSC8390093y.jpg daar zoekt niemand op. 😉

Alt-teksten maken je website beter vindbaar voor afbeeldingen

Fiks je doodlopende links

Wanneer je pagina’s, producten of blog artikelen verwijderd of de URL een andere naam geeft, dan is het belangrijk dat de oude link ergens naartoe gaat. Want anders heb je een doodlopende link. En dat vindt Google niet zo heel erg fijn.

Omdat je hiermee afbreuk doet aan de betrouwbaarheid van de pagina van waaruit je linkt. Want hierdoor lijkt het net of de pagina niet meer beheerd wordt. Check dus of al je links werken en pas ze aan waar nodig. Je kunt hiervoor Google Search Console raadplegen. Of je gebruikt de plug-in Redirection of Yoast om dit voor je in de gaten te houden als je een WordPress website hebt.

Je online vindbaarheid te verbeteren is een kwestie van lange adem

Nu zal jij je waarschijnlijk niet dagelijks of zelfs wekelijks bezighouden met de techniek om beter vindbaar te worden. Maar het is wel belangrijk om regelmatig een check te doen. De vindbaarheid van je website verbeteren (SEO optimaliseren) is namelijk een lange termijn strategie die wat van je vergt.

Want je zoekresultaten voor Google verbeteren gebeurt niet door even snel de bovenstaande tips door te voeren. Immers zijn er talloze factoren die van invloed zijn op het resultaat. Sommige heb je zelf invloed op, sommige niet. Dat heeft de Google Panda update wel bewezen.

Om die reden adviseer ik je om je voornamelijk te focussen op de factoren waarbij jij wel invloed hebt om je website beter vindbaar te maken. En zo je zoekresultaten te verbeteren. 

Hou je oog op de vooruitgang

Door al die andere factoren waar je geen invloed op hebt, kan het dus zijn dat je pas na 3-4 maanden resultaat gaat zien. Want er is tijd nodig om alles te verwerken. Maar ook Google en je concurrenten staan niet stil. Dus wees blij met alle vooruitgang die je maakt. Al is het maar dat je steeds een paar plekjes vooruitkomt in de zoekresultaten. 

Bovendien laat je door voortdurend bezig te zijn met de vindbaarheid verhogen van je site aan Google zien dat jij het net zo belangrijk vind als zij. En dat blijft niet onopgemerkt. Als je dan eindelijk op die eerste pagina komt te staan, is dat het driedubbel en dwars de moeite waard. Want dan ga je ook een aanzienlijke toename in bezoekers, aankopen en aanvragen zien. En uiteindelijk is dat toch waarvoor je het doet.

Zoekresultaten voor Google verbeteren, maar dan technisch
Zoekresultaten voor Google verbeteren, maar dan technisch bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet