Responsive website laten maken in eigen huisstijl

Zeg 'ja' tegen een website die perfect bij je past!

Een goed vindbare website, die leads binnenhaalt

Vindbaarheid, overzicht en een professionele uitstraling zijn enorm belangrijk voor een website ontwerp. Het webdesign moet een bezoeker online laten beleven hoe het is om met jou, de expert, aan de slag te gaan. Als professioneel webdesign en marketingbureau zorg ik voor zoekmachine vriendelijke websites die jouw doelgroep aanspreken en aanzet tot actie. Uiteraard geheel in jouw unieke huisstijl en op maat gemaakt.

Responsive website in huisstijl voor spa of schoonheidssalon

Een website vertelt 24/7 jouw verhaal

Een website is het eerste contactmoment met een potentiële klant. Daarom is het van belang dat een bezoeker binnen 1 a 2 klikken kan vinden wat hij zoekt. Maar het is even zo belangrijk dat het website ontwerp past bij jouw ideale klant. Anders is de bezoeker snel geneigd om jouw website te verlaten en op zoek gaat naar een (con)-collega in dezelfde branche.

Vergeet ook niet het denkwerk (online marketing strategie) dat achter een website moet zitten. Een succesvolle bedrijfswebsite heeft namelijk een doel nodig. Het moet jouw verhaal vertellen, de bezoeker aanspreken en prikkelen. Want de bedoeling van een goed vindbare website is om een potentiële klant aan te zetten tot actie en online leads te genereren. Wat heb je aan een website die niet voor jou werkt?

De voordelen van website en marketing onder één dak

Net als een lokale winkel moet een website klanten aantrekken, vertrouwen uitstralen, een sfeer ofwel merkbeleving weergeven en aanzetten tot het maken van een afspraak, offerte aanvraag, productverkoop of een andere actie. Maar niet ieder bedrijf heeft dezelfde behoeftes, daarom doet dit webdesign bureau uit Limburg het anders. Ik ga nét dat stapje verder:

Indien gewenst schakel ik mijn dreamteam van professionals in, die content (teksten), foto’s, video’s, vertalingen of specialistisch codeerwerk kunnen verzorgen.

Ik wil de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd en hart.

Stap voor stap een goede website bouwen

Er komt veel bij kijken wanneer je een website wilt laten maken. Een van de vele redenen waarom veel ondernemers het als een uitdaging zien om eraan te beginnen. Daarom krijg je bij de start van het project een overzichtelijk plan van aanpak, waarin precies staat welke stapjes wij samen gaan nemen om jouw project tot een succes te maken. Hierin zijn alle wensen, behoeften en ideeën voor de interactieve website vastgelegd. Dat schept duidelijke verwachtingen.

Doordat het hapklare brokjes zijn kunnen we het project gestructureerd doorlopen, is het makkelijk om te begrijpen en blijft het ook leuk om te doen. Maak gebruik van mijn gratis e-book “Briefing voor je website” zodat je al kunt opschrijven waarom je een nieuwe website wil (laten) maken, wat je wel en niet wil en waar deze aan moet voldoen.

Werkwijze van het website ontwerp en ontwikkeling

Wil je een website laten maken voor je bedrijf, besef dan goed dat ook jij hier tijd in moet steken. Want alleen met jouw kennis en kunde van je bedrijf, je bestaande klanten en vakgebied kunnen wij de beste zakelijke website maken. No worries, ik hou rekening met de taakverdeling binnen jouw bedrijf. 

 Ja ook daar kijk ik naar, want een ZZP’er heeft andere behoeften (en tijd te besteden) dan een MKB’er met 20 man personeel. 😉

Ik pas mij aan op jouw ritme, zodat het niet teveel wordt en ben tegelijkertijd de stok achter de deur. Tijdens het project hebben wij meermaals contact om een optimale communicatie te waarborgen. Zo kan er snel geschakeld worden om jouw website tot een online succes te maken.

Stap voor stap je website laten maken:

Als eerste beginnen we met een goed en verhelderend gesprek. Want aan de basis van elk online vraagstuk ligt een goede (marketing)strategie. Of dit nu een eenvoudige website, webshop of intranet betreft. We gebruiken onze gedeelde kennis en ervaring om van start te gaan (en eventueel huidige statistieken). 

 

Ook kijken we samen naar je concurrenten. Wat doen zij goed, wat doe jij beter? Ik denk met je mee en verzorg oplossingen waar die nodig zijn.

Het ontwerp van de website zal functioneel worden opgezet aan de hand van de besproken strategie. Het ontwerp wordt daarom gestript van alle kleurtjes, lettertypen en afbeeldingen om zo alles duidelijk weer te geven, zonder enige afleiding. 

 

Zie het als de tekening van een architect, hierin worden de verschillende etages en ruimtes aangegeven. Waarbij de deuren de linkjes zijn die je naar een andere ruimte brengen, of in dit geval de pagina. Zo weet iedereen direct “wat de flow” van de website is. Welke knop naar welke link of pagina gaat en weet je zeker dat er niets wordt overgeslagen.

Ieder bedrijf is uniek. Zo kan ik wel twintig keer een compleet andere website maken voor een restaurant, verzekeringsmaatschappij of schoonheidsspecialist. De doelen, doelgroep, huisstijl, manier van communiceren: het geheel moet naadloos aansluiten op jouw manier van werken en daar past ook een bepaalde sfeer (merkbeleving) bij.

Hierna zetten we alles om naar een testserver, waarbij de huisstijl wordt doorgevoerd, alsook dat afbeeldingen en teksten worden geplaatst. We kunnen dan uiteraard nog enkele onderdelen schuiven en aanpassen, maar als we de voorgaande stappen goed hebben doorlopen, zou dit in principe niet meer hoeven. 

 

Als bonus kun je zo stap voor stap het bouwen van de website mee volgen.

In deze fase wordt de website volledig doorgelicht. Voldoet hij aan al onze eisen? Werken alle formulieren, staan de downloads erop, wordt de website goed weergegeven op een smartphone of tablet, etc.… 

 

Ook zorg ik dat de basis SEO aanwezig is (zoekmachine optimalisatie) en dat wanneer de website wordt gedeeld, deze de juiste informatie weergeeft. 

 

Vervolgens kijk ik naar veiligheid, stel ik de doelen m.b.t. Google Analytics/Tag manager voor je in en wordt het SSL-certificaat op de website doorgevoerd.

Zodra de website je goedkeuring heeft gekregen wordt hij live gezet voor je bezoekers. 

Is er gekozen voor een website met een CMS-systeem zoals WordPress of Magento, dan krijg je standaard van mij 2 uur training in het systeem om hier optimaal van te kunnen profiteren. En dat scheelt je extra kosten. Want je kunt hierna zelfstandig van start om teksten of foto’s aan te passen, producten en blogartikelen toe te voegen of verwijderen.

Het houdt niet op bij de lancering van het project. Het fijne voordeel van iets dat online staat is, dat je alles op de voet kunnen volgen en verbeteren. De markt – net als je bedrijf – staat namelijk nooit stil. 

Regelmatig neem ik even contact met je op om te checken of alles nog naar wens is. Want niet iedereen is even goed in pakkende teksten schrijven, fotograferen van producten of het bedenken van ludieke acties die jouw doelgroep activeren. Ook bekijken we samen de statistieken. Je staat er niet alleen voor!

Klanten aan het woord…
Responsive website in huisstijl voor winkel

Wil jij een responsive website laten maken in jouw unieke huisstijl?

Zeg ‘ja’ tegen een website die voor jou werkt!

Tegen een professionele bedrijfswebsite die goed vindbaar is, potentiële klanten op de juiste manier aantrekt én perfect bij jou past.

Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!

ill graff design staat voor:

Responsive website laten maken in eigen huisstijl Responsive website laten maken in eigen huisstijl
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet