BTW tarief verlaagd naar 6% voorde bouw

BTW tarief verlaagd naar 6%

Oops! Nog steeds zie ik dat sommige bedrijven met het 21% BTW tarief rekenen voor bepaalde opdrachten in de bouw. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als er op de verkoopfactuur te veel BTW in rekening is gebracht, is het noodzakelijk om de factuur te corrigeren. Je moet de te veel in rekening gebrachte BTW namelijk ook afdragen.

Dit nieuwe BTW-tarief (voor arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw) is al geldig sinds 1 maart 2013. Dus zorg als de wiedeweerga dat je dit aanpast!

Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.
Ook aanleg en onderhoud van de tuin door hoveniers valt onder het 6% BTW tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.
Voor gerichte vragen over deze nieuwe regelgeving verwijs ik je graag door naar je boekhouder of de website van de Belastingdienst.
BTW tarief verlaagd naar 6% bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet