Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Klanten aantrekken met een succes mindset

Deze meer klanten werven mindset doet wonderen voor je bedrijf

Niemand heeft ooit gezegd dat het runnen van je bedrijf gemakkelijk is. Je krijgt te maken met tegenslagen, afwijzingen en teleurstellingen. Daar moet je als ondernemer mee kunnen opgaan. En de juiste mindset is hierbij essentieel.

Daarom bespreek ik in deze driedelige blogserie de harde waarheid over klanten aantrekken. Het probleem waar de meeste ondernemers mee worstelen. Zodat jij weet wat je kunt doen als klanten uitblijven.

In het eerste deel heb ik aangekaart waar je belangrijkste focus op je marketing op moet liggen. Maar ook waarom je moet kappen om het steeds over jezelf te hebben. En ik begrijp het. Uiteraard wil je jouw plek in de markt claimen. Daarom ga je de nadruk leggen op jouw onderscheidende vermogen t.o.v. collega-ondernemer. Want alleen op prijs concurreren werkt niet heb je al gemerkt.

Waarom is klanten aantrekken zo lastig?

Maar doordat je het om jou en je bedrijf laat draaien, vergeet je de persoon waar het écht om gaat. Met als gevolg dat nieuwe klanten werven zeer moeizaam gaat. Natuurlijk is het ongelofelijk vervelend als je geen opdrachten binnen haalt. Weet dat je hier niet alleen in bent. Veel ondernemers die ik coach lopen hier tegenaan. Waarom is klanten aantrekken zo lastig en lukt het niet om mensen ja te laten zeggen op jouw aanbod?

Vaak staat je mindset je hierbij in de weg. Je bent bang voor afwijzing, je ego staat in de weg, je houdt je klein of bent bang dat je door de mand valt (Imposter syndrome) Daarom duiken we in dit deel dieper in op de meest voorkomende factor die het succes van je bedrijf in de weg staat: de  klanten werven mindset. Want door te werken aan je mindset, beïnvloed je ook het resultaat dat je kunt bereiken.

Ben je er klaar voor? Let's go...

Stop met anderen te overtuigen

Geloven in jezelf is één van de voorwaarden om succesvol te ondernemen.
Als jij zelf oprecht, met volle overtuiging gelooft in de dingen die je doet, dan geloven je klanten dit ook.

(Psst. Dit is misschien de moeite waard om nog eens te lezen.) 😉⁠

Wanneer een ondernemer in zichzelf gelooft is dat besmettelijk, opwindend en een toonbeeld van zelfzekerheid. Het is een energie waar je naartoe getrokken wordt. Het is dat vlammetje diep binnen in jezelf waardoor klanten van UIT naar AAN gaan. Het zijn passie, overtuiging, toewijding gemixt met een klein sprankje magie. Als je wel eens naar de Olympische Spelen hebt gekeken, dan herken je dit maar al te goed.

Zo is het ook met je bedrijf en hierbij maakt het niet uit wat je doet. Zolang je maar de juiste mindset hebt. Als je namelijk met volle overtuiging de dingen doet die je doet, dan word je daar ook succesvol in. Dat is een van de eerste dingen die ik leerde als jonge ondernemer.

Daarom hoef je niet bang te zijn voor afwijzing. Mensen vragen je niet voor niets om hulp, anders hadden ze wel iemand anders gebeld. Dus jij hoeft je ook niet anders voor te doen. Wees gewoon jezelf. Geloof dat je het kan, geloof dat je het waard bent en geloof dat je jouw doelen zult bereiken!

Klanten werven mindset is de sleutel naar succes voor je bedrijf

Nieuwe klanten werven met de juiste mindset

Heb je ooit PUUR iets gekocht alleen vanwege de persoon die het verkoopt? Misschien had je het product dat dit bedrijf verkocht niet eens ECHT nodig. Maar omdat deze verkoper zo gepassioneerd was over het product, kon je gewoon niet anders. Je MOEST het item kopen. 

Volgens mij herken je dit wel. In ieder geval kan ik mijzelf hier absoluut in herkennen. Ik geef het grif toe. Ik ben een sucker voor gepassioneerde ondernemers en mooie producten. 😆

Maar… In plaats van dit soort vertrouwen en positieve energie te gebruiken – waarvan we weten dat het werkt. Zie ik toch veel ondernemers zich heel bescheiden opstellen. Typisch Nederlands trekje, dat je als ondernemer snel moet afleren. Want klanten aantrekken lukt dan niet. Bovendien promoten ze hun producten passief. Met als gevolg dat potentiële klanten er ook niet veel vertrouwen in hebben en niets kopen. 

Ook heb je het andere uiterste: de ondernemers die te hard hun best doen. Waarbij ze tot vervelens toe mensen proberen te overtuigen om met ze samen te werken of iets te kopen. Ze trekken je nog nét niet de winkel in. Geloof mij, mensen vinden dit zwaar irritant!

Als de klant zich gehoord voelt en merkt dat jij haar begrijpt, dan ontstaat er vertrouwen

Ik zal even heel direct zijn…

Je ideale klant heeft het moeilijk. Deze heeft een duidelijk pijnpunt of probleem waar die mee zit. En ze is op zoek naar een oplossing. Hierbij wil ze er 100% zeker van zijn dat JIJ de juiste keuze bent. Dat wanneer ze jou inhuurt – of investeert in jouw product – dit DE OPLOSSING is voor haar probleem. Waardoor je ideale klant van punt A naar punt B komt en zo haar uiteindelijke doel bereikt.

Dat betekent dat het jouw doel is om die ideale klant het vertrouwen te geven dat hun aankoopbeslissing voor jouw product of dienst, een goede keuze is. Een waarvan ze nooit spijt van krijgt.

Hoe ga je aan dat vertrouwen werken? Zodat klanten bij jou gaan kopen of je inhuren? (Hint: dit gaat je niet lukken als je jezelf verstopt of bescheiden blijft. Maar al helemaal niet als je ze wanhopig probeert te overtuigen.)

Het draait erom dat je jezelf laat zien. Spreek vanuit je hart, vol overtuiging!

Laat jouw authentieke ik zien (tijdens verkoopgesprekken, events, interviews, social media, enz.) en spreek met VOLLE OVERTUIGING. Met passie en gezag. Zoals een echte leider dat doet.

Het gaat er niet om of je het wil geloven, maar of je het echt gelooft. Je moet niet iets willen zijn, maar het zijn. Ga op zoek naar wat er al is. In jou als ondernemer en in jouw bedrijf. Weet waar je voor staat en spreek dit uit. 

Schud alle belemmeringen en weerstand van je af. Neem de touwtjes weer in handen en vertel vol vertrouwen wat jij voor anderen kan betekenen. Op een manier waarbij mensen jouw energie, die passie, kunnen voelen tot in hun tenen. Waarbij je ze raakt in zowel hart, hoofd als de ziel.

En je zult een enorme impact in je bedrijf gaan zien!

Nieuwe klanten werven doe je met de juiste mindset als ondernemer

Klanten werven met de juiste mindset voor succes

Maar hou hierbij ook in je achterhoofd dat het opbouwen van dit soort vertrouwen tijd kost. Je gaat niet direct nieuwe klanten werven omdat je één keer jezelf goed in de kijker zet en zichtbaar maakt. Dit doe je op een consistente basis met een doordacht plan.

Het begint allemaal met weten HOE en WAAROM dat wat je doet een wezenlijk verschil maakt in het leven van jouw klanten. Het vereist een diep begrip van wie jij bent als bedrijf/merk. Van jouw visie en doelen tot je producten of diensten en de unieke ervaring die jij elke klant kan bieden.

Wanneer je 100% DUIDELIJK bent over die aspecten van je bedrijf en hoe ze een verschil maken in iemands leven, gebeurt er iets geweldigs. Je hoeft niemand meer te overtuigen om in jou te investeren. Je hoeft alleen maar je authentieke zelf te zijn, vol vertrouwen dat jij die ander kunt helpen!

Wil je klanten aantrekken met een goed verhaal?

Daar over gesproken! Ik ben laaiend enthousiast over de zichtbaarheid workshop die ik onlangs heb gelanceerd op de Focus Academie voor Merk & Marketing. 😍

Omdat ik hiermee ondernemers, zoals jij, kan helpen om hun unieke aantrekkingskracht te ontdekken en dit om te zetten naar een content strategie.

Waardoor je vol vertrouwen originele content kan bedenken en maken die je bedrijf goed weergeven en volledig aansluit op wat je doelgroep wilt weten. Op die manier word je goed zichtbaar – zonder te schreeuwen – en kan je die klanten aantrekken waar jij zo happy van wordt. 

Deze meer klanten werven mindset doet wonderen voor je bedrijf
Deze meer klanten werven mindset doet wonderen voor je bedrijf bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet