Virtuele paskamer voor TopShop

Het passen van kleding is een van de grootste hekelpunten van een kledingwinkel. Zelf ben ik van mening dat paskamers een van de redenen is waarom je liever online iets besteld. Het is er meestal te klein, te warm en niet goed schoongemaakt.

Daarom wil ik je zeker even wijzen op de geweldige oplossing van Topshop om een virtuele paskamer in te zetten! Dit is pas een staaltje innovatie in werking.

De virtuele paskamer

Augmented reality (ofwel toegevoegde werkelijkheid als je het letterlijk zou vertalen) wordt steeds vaker toegepast. Zo ook bij dit project. In dit filmpje laat Topshop in samenwerking met de Kinect van Microsoft zien hoe je deze toepassing perfect kunt gebruiken voor je winkel. 

Het heeft een unieke functie waarmee de klanten zowel de voorkant als de achterkant van het kledingstuk kunt bekijken. Zo kun je met dit prototype exact zien hoe kleding valt en beweegt, zonder ooit een paskamer te betreden.
Ook kun je feedback vragen aan je vrienden via social media kanalen en koop je op deze manier nooit meer een kat in de zak.

Wat vindt jij van deze ontwikkeling? Zou je het gebruiken? Laat jouw mening achter in de reacties.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening. Ik hoor graag van je wat je van dit artikel vond.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet