Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Waarom een Facebook bedrijfspagina voor je bedrijf?

Waarom een Facebook pagina voor je bedrijf?

Waarom je als bedrijf een Facebookpagina zou moeten hebben is een vraag die iedere ondernemer zich zou moeten afvragen. Dat een Facebookpagina gratis reclame is, is inmiddels bekend. Maar hoe pas je dit nu daadwerkelijk effectief toe voor je bedrijf? In deze blog licht ik enkele voordelen uit en geef je handige tips die je kunt toepassen.

De voordelen van een Facebook bedrijfspagina

Facebook is het grootste social media netwerk van dit moment. En dus een mooie manier om jezelf online zichtbaar te maken bij een groot publiek.

Naast het feit dat je via Facebook een ander soort publiek bereikt, heb je meer interactie met je publiek dan via bijvoorbeeld een website. Dit is dus een ideaal communicatiemiddel om te zien wat wel en wat niet bij je doelgroep aanslaat.

Ook kun jij je bedrijf op deze manier sneller en makkelijk reageren op de voortdurende veranderingen die er zijn op de markt waarop jij je begeeft.

En ondanks dat Google al jaren de grootste zoekmachine ter wereld is, worden er op Facebook dagelijks een luttele 2 miljard zoekopdrachten ingevoerd. De aard van deze zoekopdrachten zijn wel anders dan die in Google, dat geef ik toe. Maar hoe vaak voer jij in je vrije tijd zoekopdrachten in op Facebook? We checken alles en iedereen, we doen het allemaal. Ook jouw doelgroep. 😉

Ook kan Facebook ingezet worden als een verlenging van jouw servicekanalen, net als WhatsApp. Doordat je direct contact hebt met je fans, kan de drempel om contact op te nemen een heel stuk verlaagd worden. Niet alleen voor productinformatie maar ook voor retouren bijvoorbeeld. Zie het als een sociale manier van klantcontact.

Handige tips voor op Facebook

Ik snap het wel hoor, voor veel ondernemers is Facebook nog best eng. Niet iedereen weet hoe ze moeten beginnen. Maar met de onderstaande tips kom je al een heel eind op weg om jouw doelgroep aan te spreken en tot actie aan te zetten.

Zet een Facebookpagina op voor je bedrijf

Om een bedrijfspagina aan te kunnen maken, moet je eerst een persoonlijk profiel op Facebook hebben. Rechsboven in zie je de button om een pagina aan te maken.

Geef je pagina de naam van je bedrijf of een andere naam waarnaar mensen zoeken om je bedrijf te vinden. Maak deze niet al te lang. En kies vervolgens onder welk soort rubriek jouw bedrijf valt. Meestal is dit “lokaal bedrijf”.

In het info gedeelte kun je mensen laten weten wat je bedrijf te bieden heeft. Geef aan waarom mensen bij jou moeten zijn en niet bij jouw concurrent. Lage prijzen is geen USP (Unique Selling Point), service, kennis e.d. wel.

Kies vervolgens foto’s die het beste een beeld geven van je bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor hun logo te gebruiken als profielfoto

Als omslagfoto (de eerste foto die men ziet als bezoeker) kun je een afbeelding kiezen van je winkel, producten of een beeld die past bij  jouw marketingcampagne. Vergeet ook niet om hierbij een beschrijving te plaatsen met een call-to-action. Je kunt namelijk op deze omslagfoto klikken. Het zou een gemiste kans zijn als je hier niets bij plaats.

Plaats alvast een paar updates, zodat de eerste ‘fans’ niet op een lege pagina uitkomen.
Nodig vervolgens vrienden, kennissen en klanten uit om je pagina te liken. Dit kan door door ze op de button “vind ik leuk” te laten klikken.
Waarom een Facebook pagina voor je bedrijf?

Hoe vaak moet je posten?

Probeer consequent te zijn door berichten te plaatsen, 1 keer in de week is echt niet voldoende. Wanneer je wat meer berichten per week plaatst “leeft” de pagina wat meer en word je meer gezien. Zo blijf je top-of-mind.

Overkill is natuurlijk een big no no. Iemand overspoelen met informatie daar heeft niemand wat aan, zo verlies je de essentie van het geheel. Hou het bij 3-4 posts per week.

Geef ook direct antwoord op vragen die er worden gesteld. Niets is zo vervelend als te wachten op vragen die gesteld zijn en waar het antwoord dan uitblijft.

Ben persoonlijk en relevant voor je doelgroep

Geef jouw bedrijf een online gezicht, een persoonlijkheid. Niemand heeft er wat aan als jij je anders voordoet dan je daadwerkelijk bent. Je wil namelijk dat jouw klanten met jou een vaste band gaan krijgen. Beter zelfs, dat zij straks JOU gaan promoten. Facebook kun jet vergelijken met de alledaagse mond-tot-mond-reclame, daarom is dit ook zo’n top communicatiemiddel om in contact te blijven met je doelgroep.

Plaats alleen relevante informatie op je Facebook bedrijfspagina waar jouw doelgroep wat aan heeft. Laat dingen weg die niets met jouw branche te maken hebben of die niet bij jou passen.

Bij mijn eigen klanten, waar ik Facebook pagina’s voor opzet, zet ik de items in de kijker die passen bij hun doelgroep. Voor een DJ is dit bijvoorbeeld de link naar hun werk op Soundcloud, een eventkalender of Youtube filmpjes van een live set.  En voor een schoonheidsspecialist ligt de nadruk op beauty, verzorging met behulp van producten, tips en quotes.

Zelf laat ik bijvoorbeeld mijn portfolio zien. Daarnaast worden links naar interessante blogs erin opgenomen: zoals de laatste weetjes op het gebied van design, websites, social media of marketing. 

Zoek interactie met jouw Facebookfans

Maak die lijntjes korter tussen jou en je publiek (fans).
Stel ze vragen, hou ze up-to-date over je bedrijf, organiseer wedstrijden waarmee ze leuke dingen kunnen winnen (Like, share & win actie) en andere relevante dingen die ze misschien interessant vinden. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om polls te maken, waardoor jij jouw publiek beter leert kennen. Steek die energie erin want het is het zeker dubbel en dwars waard!

Denk ook aan veranderingen binnen jouw branche op het gebied van de politiek (BTW-tarief, regelgeving), innovatieve ontwikkelingen (nieuwe apparaten voor huidverbetering) of ander nieuws dat van toepassing is op jouw vakgebied. Schrijf een blog en deel dit op je Facebookpagina of verwijs naar blogs die jij gebruikt om relevante informatie te vergaren.

Geef de mogelijkheid om je bedrijf op verschillende manieren te bereiken. Jouw contactgegevens zijn hierbij enorm van belang, net zoals een link naar je website, Twitter of blog en andere social media kanalen.

Gebruik je huisstijl op Facebook!

Als laatste wil ik nog even de nadruk erop leggen hoe belangrijk het is om je huisstijl in alles door te voeren. Zo laat je duidelijk zien waar jouw bedrijf voor staat, ben je herkenbaar en win je het vertrouwen van een potentiële klant.

Herkenbaarheid van je merk krijg je door consequent gebruik van je huisstijlkleuren, lettertypes, soort beeldmateriaal, tone-of-voice en natuurlijk je andere huisstijlelementen naast je logo. Door deze huisstijl doorvoering ontstaat een eenheid, een cohesie van alle separate dingen. De klant weet precies wat hij of zij aan je heeft en wat deze van je kan verwachten.

Kies foto’s die het beste een beeld geven van je bedrijf. Veel bedrijven kiezen ervoor hun logo te gebruiken als profielfoto. Kies als omslagfoto een afbeelding van je winkel, producten of een onderdeel uit je huidige marketingcampagne.

Omslagfoto Facebook in huisstijl van je bedrijf

Je Facebook bedrijfspagina effectief gebruiken

Facebook is een krachtig middel om je merk of bedrijf te promoten en klanten te bereiken. Want berichten kunnen zich razendsnel verspreiden op Facebook.
Probeer niet enkel je producten of diensten te promoten, maar wissel het af met bijzondere acties, bijzondere feitjes en andere – voor jouw doelgroep – interessante informatie.
Wil je meer weten over hoe je Facebook effectief voor jouw bedrijf kunt inzetten? Ik help je graag met een Social Media Marketing – Strategie en advies dat perfect op jou en je doelgroep aansluit.
Waarom een Facebook pagina voor je bedrijf?
Waarom een Facebook pagina voor je bedrijf? bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet