Image
Top
Navigatie
Blog update op 25-07-2020 Leestijd: 2 minuten

Waarom een Facebook pagina voor je bedrijf?

Geef jouw bedrijf een gezicht, een persoonlijkheid.

Een vraag dat elk bedrijf zichzelf zou moeten afvragen.

Het is gratis reclame dat is inmiddels bekend. Maar hoe pas je dat nu daadwerkelijk toe?

Naast het feit dat je op deze manier een ander soort publiek bereikt, heb je meer interactie met je publiek. Dit is ideaal om te kijken wat wel en wat juist niet aanslaat. Ook kun jij je bedrijf op deze manier sneller en op een makkelijkere manier aanpassen met het oog op de voortdurende veranderingen die er zijn op de markt waarop jij je begeeft. Probeer consequent te zijn door berichten te plaatsen, 1 keer in de week is echt niet voldoende. Geef antwoord op vragen die er worden gesteld. Niets is zo vervelend als te wachten op vragen die gesteld zijn en waar het antwoord dan uitblijft. Op die manier “leeft” de pagina wat meer en zien jouw klanten elke keer jouw logo langskomen. Overkill is natuurlijk een big no no. Iemand overspoelen met informatie daar heeft niemand wat aan, want dan verlies je de essentie van het geheel.

Blijf persoonlijk en concreet

Geef jouw bedrijf een online gezicht, een persoonlijkheid. Niemand heeft er wat aan als jij je anders voordoet dan je daadwerkelijk bent. Er wordt dan een verkeerd beeld geschetst en dat wil je juist voorkomen. Je wilt graag dat jouw klanten met jou een vaste band gaan krijgen. Beter zelfs, dat zij straks JOU gaan promoten. Je kunt het vergelijken met de alledaagse mond-tot-mond-reclame. Daarom is Facebook zo’n uitstekend medium hiervoor.

Voor onze eigen klanten, waarvoor we Facebook pagina’s ontwerpen, ligt het natuurlijk eraan welke doelgroep ze hebben. Voor Dj’s is dan bijvoorbeeld de link naar hun werk op Soundcloud of Youtube fimpjes van een live set een must. Net zoals de mogelijkheid tot het creëren van events.

Zelf laat ill graff design voornamelijk het portfolio zien, maar ook kunstzinnige creaties worden geplaatst. Daarnaast worden links naar interessante artikels erin opgenomen: exposities, de laatste weetjes op het gebied van design, websites, social media of kunst. Maar ook kun je bijvoorbeeld de politiek (de BTW verandering voor cultuur bvb) erin betrekken of ander nieuws dat van toepassing is op jouw vakgebied. Schrijf een blog of verwijs naar blogs die jij gebruikt om informatie te vergaren.

Interactie zoeken met je Facebook fans

Maak die lijntjes korter tussen jou en je publiek (fans). Stel ze vragen, hou ze up to date met wedstrijden waarmee ze leuke dingen kunnen winnen en andere relevante dingen die ze misschien interessant vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden om polls te maken, waardoor jij jouw publiek beter leert kennen. Doe die moeite want het is het zeker dubbel en dwars waard!

Een contactformulier is onontbeerlijk, net zoals een link naar je website, twitter of blog en overige social media kanalen. Geef de mogelijkheid om je bedrijf op verschillende manieren te bereiken.

Gebruik je huisstijl ook op Facebook!

Als laatste wil ik er nog even de nadruk erop leggen hoe belangrijk het is om je huisstijl in alles door te voeren. Je laat duidelijk zien hoe je als bedrijf wilt overkomen, welke sfeer je wilt uitstralen en het vertrouwen te winnen van de klant. Denk hierbij aan de herkenbaarheid van je kleurgebruik, lettertypes en logo. Door deze huisstijl doorvoering ontstaat een eenheid, een cohesie van alle separate dingen. De klant weet precies wat hij of zij aan je heeft en wat deze van je kan verwachten.

Wil je meer hierover weten? Schroom niet en neem contact op, we staan voor je klaar!
Neem contact op

Delen is lief

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account