Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Laat zien dat jij de beste bent en start met het vergroten van je zichtbaarheid

Voor een ondernemer is het essentieel om gevonden te worden door je doelgroep. En dat je herkenbaar bent, zowel online als offline. Want zonder klanten, geen omzet.

Maar om klanten te krijgen moet je naamsbekendheid creëren. En om naamsbekendheid te creëren moet je herkenbaar zijn. Daarom is het oh zo belangrijk dat je goed zichtbaar bent met je bedrijf. Dat je een positieve indruk maakt en onthouden wordt.

Zichtbaarheid vergroten van je bedrijf, word meer herkenbaar bij je doelgroep

Als klanten je niet zien, hoe weten ze dan dat je er bent?

Naamsbekendheid is eigenlijk precies wat de naam al zegt: bekendheid van de merk- of bedrijfsnaam binnen je doelgroep. Het is dat plekje in het achterhoofd van iemand dat je wilt veroveren. Waardoor je goed herkenbaar wordt en deze direct aan jou denkt.

Daardoor wordt je bedrijf als betrouwbaar gezien, je product of dienst wordt geassocieerd met hoge kwaliteit en je meer eruit springt in de massa. Met als gevolg dat iemand ook sneller naar jou toe stapt. In plaats van naar je concurrent.

Dus dan kan je er maar beter voor zorgen dat je goed opvalt, zichtbaar bent op de juiste plekken en zo de aandacht trekt van die klanten waar jij zo happy van wordt. 

Natuurlijk is de aanpak voor elk bedrijf anders. Omdat dit nauw samenhangt met je doelgroep, branche en de dienst of het product dat je verkoopt.

Maar over het algemeen zijn de onderstaande onderdelen een vaste fundering waarop je kan bouwen aan de naamsbekendheid van je bedrijf.
Bovendien zullen hierdoor ook je marketing campagnes veel efficiënter zijn en bespaar je handenvol geld. Namelijk doordat je dan een vaste basis van herkenbaarheid hebt, hoef je minder moeite te doen. Want ze kennen je al! En dat geeft jou weer een mooie voorsprong op je collega-ondernemer.
Herkenbaarheid van je merk vergroten

Ken ik jou niet ergens van?

Een vaste uitstraling, beter herkenbaar

Het eerste wat mensen van je bedrijf zien zijn je logo en huisstijl. Die eerste indruk start bij een gesprek met een klant aan wie je jouw visitekaartje overhandigt, je website die een potentiele klant bezoekt, de borden langs de weg of webbanner promotie en de social media kanalen waarmee je communiceert. 

Een consistente uitstraling van je merk geeft weer wat jij voor jouw klant kunt betekenen, wat jouw kernwaarden zijn en waarom die klant voor jou moet kiezen.

Dus branding is niet alleen voor grote bedrijven. Ook ZZP-ers en andere kleine ondernemers hebben er veel baat bij om hun zichtbaarheid te vergroten, zowel online als offline. 

Door een uniek huisstijl ontwerp met de juiste kleurstellingen, vormen en lettertypes vergroot je de herkenbaarheid van je merk. Kortom, een uitstraling die van A tot Z klopt.

Meer bereik met promotiemateriaal

Lokale zichtbaarheid vergroten

Hoewel online zichtbaarheid meestal de boventoon voert, is deze traditionele manier van naamsbekendheid krijgen nog bij lange na niet dood. 

Denk aan de gevelbekleding van een winkel voordat je binnenstapt, een promotieflyer tijdens een beurs of die leuke goodiebag na een event.

Maar ook het uitdelen van give-aways, bedrijfskleding en de bestikkering van je bedrijfsauto hebben een positief effect op je lokale naamsbekendheid. Je wilt jezelf laten zien en gezien worden.
Lokale merkpromotie met drukwerk om je zichtbaarheid te vergroten

Website in huisstijl

Goede vindbaarheid vegroot je zichtbaarheid
Het eerste wat een klant doet als hij ergens tegenaan loopt, is de oplossing zoeken op Google.
Daarom moet je website niet alleen goed vindbaar zijn. Maar ook een bezoeker online laten beleven hoe het is om met jou, de expert, aan de slag te gaan.

Social media voor extra zichtbaarheid​

Digitale mond-to-mond reclame

Social media is een onmisbaar element van je marketingmix om goed zichtbaar te zijn. Want er zijn honderden miljoenen mensen die gebruik maken van social media en jouw klant zit daar ook tussen.

Door waardevolle content te delen met je volgers op kanalen zoals Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn-account, zorg je voor meer zichtbaarheid. 

Maar ook helpt het om je merk vorm te geven, naamsbekendheid voor jouw bedrijf te werven en je doelgroep te vergroten. Vooral wanneer je gebruik maakt van eenzelfde toon in je berichten en templates die je herkenbaarheid vergroten.

Social media marketing om je zichtbaarheid te vergroten
Halve pagina advertentie in de krant

Advertentie voor een promotiecampagne

Betaald adverteren - online en offline

Je potentiële klanten zijn tegenwoordig continu online en hen daar bereiken is super easy. Door gebruik te maken van Google AdWords, adverteren op specifieke websites of via social media kun je ze heel gericht bereiken. Van woonplaats, geslacht en leeftijd tot heel specifieke interesses en hobby’s. Door steeds “in the picture” te zijn voor jouw target-audience kan je letterlijk en figuurlijk je zichtbaarheid vergroten.

Maar denk ook aan lokaal adverteren op billboards of sandwichborden langs de snelweg, posters in bushokjes, een gedrukte advertentie in een vakblad of mirror-advertisement in hotels en restaurants.

Voorwaarde is wel dat je jouw basis voor de marketingcampagne goed hebt staan, anders zal die dure promotiecampagne om je naamsbekendheid te vergroten weggegooid geld zijn.

Als je meer klanten wilt, moet je zichtbaar zijn

Hoe hoger je zichtbaarheid, hoe meer vertrouwen, hoe meer leads en omzet.
Dus laat zien dat jij de beste bent in jouw vakgebied! Of je nu de beste interieurontwerper bent, make-up artist, blogger of voedingscoach.

Ik help je graag je zichtbaarheid vergroten door jouw authentieke verhaal te vertellen met een slimme merkstrategie, een verfijnd brand design én een goed vindbare website. Een sterk merk dat herkenbaar is, je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien.

Are you ready to #bethebest?

Plan direct een afspraak in mijn agenda op een moment dat jou het beste uitkomt. Deze afspraak is geheel vrijblijvend, dus waarom zou je de kans om écht te groeien als merk niet wagen? 😉

Online zichtbaarheid vergroten van je bedrijf - Branding + Design Online zichtbaarheid vergroten van je bedrijf - Branding + Design
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet