Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

promotie drukwerk en online media

advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne

Cliënt :

Diverse  klanten waaronder: Henk van Leeuwen Timmerwerken, AgriDirect, Pop on Top, Stubbe group, Sprankle, Bouwmensen,  Limburg Onderneemt, Men & Women’s Care, e.a.

Jaar :

2011 – heden

Over de projecten

Door de jaren heen heb ik verschillende online en offline advertenties mogen ontwerpen. Iedere keer voor een andere promotiecampagne van een bedrijf, maar steeds voor hetzelfde doel: het vergroten van de lokale of online zichtbaarheid.

Meer bereik van je promotiecampagne? Combineer je online met offline advertenties!

De kracht van een goede promotiecampagne zit in de herhaling. Want hoe vaker iemand jouw promotiecampagne ziet, des te beter blijft het hangen in het achterhoofd. Door op de plekken aanwezig te zijn waar jouw doelgroep zit, vergroot je dus eigenlijk jouw zichtbaarheid. En ondanks dat iedereen tegenwoordig een smartphone, laptop of tablet heeft, is online adverteren niet de enige mogelijkheid.

Ook offline reclame treft nog altijd zijn doel. Bijvoorbeeld als iemand de krant openslaat, een tv-display ziet in de lokale supermarkt, de reclame die dagelijks op je deurmat valt, hun lievelingsblad doorbladert in het park, enz… Daarom is het slim om een crossmediale aanpak (combinatie) te kiezen voor je promotiecampagne.

Daardoor krijg je een ‘kruisbestuiving’ tussen verschillende media. Want de boodschappen en kanalen zijn zo op elkaar afgestemd dat ze elkaar versterken. En wanneer je offline met online marketing combineert vergroot je dus ook de kans dat iemand je advertentie ziet.

Bus promotie om de lokale zichtbaarheid te vergroten
Bus promotie om de lokale zichtbaarheid te vergroten

Offline adverteren voor lokale, regionale of nationale zichtbaarheid

Bij offline marketing wordt vaak meteen gedacht aan flyers, posters of spandoeken. Maar onderschat ook de waarde van adverteren in een lokaal blad, huis-aan-huis folders, magazines, vakbladen of de krant niet.

Want een advertentie in een krant of magazine is nog altijd een goede manier om reclame te maken. Mits je natuurlijk de juiste keuze maakt voor het juiste middel voor jouw specifieke doelgroep.

Zo is de doelgroep voor de regionale krant (bijvoorbeeld dagblad de Limburger) totaal anders dan het vakblad Gastvrij (horeca) of een  magazine zoals Chapeau.

Als brandcoach kijk ik samen met je naar jouw doelgroep en de klantreis, zodat we de juiste keuze kunnen maken voor jouw advertentie met het meeste effect.

Voorbeelden van een offline advertentie laten ontwerpen

Hieronder zie je een paar voorbeelden van lokale advertenties die ik heb mogen ontwerpen voor mijn klanten. Van de standaard advertentie in de krant tot adverteren op spiegels in het lokale voetbalstadion.

Online advertentie laten ontwerpen voor je promotiecampagnie

Wanneer je het begrip online advertentie hoort, wordt al snel de link gelegd met Google AdWords. Maar heb je ook al eens gedacht aan adverteren op social media of advertentie banners op relevante websites waar jouw doelgroep zich bevindt? 

Want op die manier kan je veel gerichter jouw promotiecampagne onder de aandacht brengen.  Zo kan je bijvoorbeeld webbanners plaatsen op platforms waar jouw doelgroep vaak komt. Je moet hierbij denken aan de krant, fora, vak gerelateerde of community websites etc…
Maar ook social media promotie kent uitgebreide advertentiemogelijkheden. Op Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en YouTube is immers veel meer mogelijk dan alleen een afbeelding plaatsen. Zo kan je met een animated- of video advertentie meerdere beelden en jouw boodschap duidelijk overbrengen naar je doelgroep.
Facebook advertentie voor online promotiecampagne
Facebook advertenties voor online promotiecampagne

Voorbeelden van online advertenties voor promotie

Zoals al eerder aangegeven is een crossmediale aanpak de beste manier om je promotiecampagne meer zichtbaarheid te geven. Daarom zal je in de onderstaande voorbeelden van online advertenties soortgelijke uitingen vinden. Maar dan als een Facebook advertentie, een animated webbanner of  een andere manier van online reclame. 

Online advertentie in de vorm van een animated webbanner ter promotie
Online advertentie in de vorm van een animated webbanner ter promotie
Promotie van gratis e-book om emailadressen te verzamelen
Promotie van gratis e-book om emailadressen te verzamelen
Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne Opvallende advertentie laten ontwerpen voor een promotiecampagne
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

8 Shares
Pin8
Share
Share
WhatsApp
Tweet