GreenLinershop

Magento webshop ontwerp voor bedrijf gespecialiseerd in duurzaamheid

Over het bedrijf

Al meer dan twintig jaar geeft Nophadrain invulling aan haar filosofie ’gebruik de ruimte’ met de ontwikkeling en productie van slimme drainagesystemen voor het inrichten van duurzame gebruiksdaken, kantopsluitingen en hoogwaardige sedumvegetatie.

Duurzaam bouwen omvormen naar een webshop

Het moederbedrijf, voor wie deze Magento webshop is opgezet, is gespecialiseerd in duurzaamheid. Ze hadden al een bestaande webwinkel lopen. Hierin stonden al hun slimme oplossingen stonden om duurzaam bouwen mogelijk te maken voor hoveniers, groenvoorzieners en tuinarchitecten.

De bestaande webshop was niet goed vindbaar op Google, waardoor zij potentiële klanten misliepen. Daarnaast moest de structuur aangepast worden zodat er meer overzicht kwam in hetgeen ze voor de website bezoeker kunnen betekenen. Alsook dat er bepaalde functionaliteiten nodig waren om bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen kleine bedrijven en de groot-zakelijke klanten. 

De nieuwe Magento webshop moest gekoppeld kunnen worden aan het huidige CRM-systeem en meertalig worden. Als laatste moest er rekening gehouden worden met niet alleen hun eigen visie en missie, maar ook die van het moederbedrijf. 

Ontwerp Magento webshop voor bedrijf in duurzaam bouwen

De ontwikkeling van de Magento webshop

Voor dit project is er bewust gekozen voor het opzetten van een Magento webshop. Magento is namelijk één van de meest effectieve platformen voor het ontwikkelen van webshops in alle soorten en maten.
Dit Open Source “Content Management Systeem” (CMS) voldeed aan alle eisen van de opdrachtgever en is superfijn in gebruik bij het opzetten van grote zakelijke webshops.

Een Magento webshop levert standaard de meeste functionaliteiten die een moderne webshop vereist. Daarnaast is een Magento-installatie helemaal naar wens aan te passen zodat een huisstijl ontwerp zonder al te veel gedoe door te voeren is om de merkbeleving te benadrukken.

Voor dit project heb ik samengewerkt met de Magento expert Crossmotion. Op die manier kon ik mij volledig richten op het visuele ontwerp van de webshop. Die niet alleen een link moest hebben naar het moederbedrijf, maar ook een eigen merkidentiteit moest omhelzen.

Daarom is er gekozen voor een kleurenpallet en afbeeldingen die zowel de hoveniers, als de aannemers, architecten en projectontwikkelaars aanspreken.

De flow van de webwinkel is natuurlijk opgezet zodat een bezoeker snel kan vinden wat hij of zij zoekt, de filter mogelijkheden zijn logisch opgebouwd en uiteraard is de webwinkel op alle devices perfect te gebruiken.

Kleuren pallet en typografie voor webshop
Ontwerp van Magento webwinkel
Ontwerp Magento webshop productpagina
Webshop ontwerp voor product overzicht voor duurzaam bouwen
GreenLinershop - Magento webshop ontwerp voor bedrijf gespecialiseerd in duurzaamheid
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet