Krachtig medium om je klant te bereiken

Brochure, flyer en folder ontwerpen

Cliënt :

Diverse  klanten waaronder: Jong LWV, Pop on Top, Media Groep Limburg, Provincie Limburg België, Ranpack, WeSecure, Henk van Leeuwen Timmerwerken e.a.

Jaar :

2011 – heden

Over het project

Door de jaren heen heb ik verschillende brochures, flyers en folders mogen ontwerpen. Deze vorm van promotiemateriaal is ideaal om de lokale zichtbaarheid te vergroten. Denk hierbij aan huis-aan-huis verspreiding, het uitdelen van een bedrijfsbrochure / flyer op een beurs of event of simpelweg een handig naslagblad bij de verkoop van een product.

Een brochure, flyer of folder ontwerp als promotiemateriaal

Een brochure, flyer of folder is en blijft een krachtig medium om je klanten uitgebreid te informeren en interesse op te wekken voor jouw product of dienst. Waar internet nogal abstract is, krijgt een klant hier echt iets in de hand, dat ze mee kunnen nemen en opnieuw kunnen doornemen. 

Het doel van de marketing campagne bepaalt vaak de vorm van het promotiemateriaal. Is het puur ter promotie van een event dan is een flyer het meest effectief. Maar wil je juist een range van je producten laten zien, dan is een brochure laten maken een betere optie. Voor een korte en bondige presentatie van je bedrijf of diensten is een folder de beste keuze.

Van concept tot het drukken van je brochure ontwerp, flyer of folder

Wanneer we samen helder voor ogen hebben wie we willen aanspreken, wat de boodschap is en wat je doel van de promotiecampagne is, bepalen we de manier waarop dit verwerkt kan worden. Bijvoorbeeld een brochure als product catalogus of een digitale PDF die een klant kan downloaden. Hierbij spelen schrijfstijl, lay-out, tekst en opmaak een belangrijk rol en moet het uiteraard volledig aansluiten bij je huidige merk.

Is het een folder of brochure die gedrukt moet worden, dan spelen ook de vouwwijze, het te drukken materiaal en de feel een rol. Hiermee kan je namelijk je onderscheidend vermogen (jouw unieke merkidentiteit) benadrukken. Denk aan de luxe uitstraling met een gouden opdruk, een 3d glans element om bepaalde delen uit te lichten(voelen = herinneren) of het feit dat je kiest voor een duurzame oplossing als “groen bedrijf”.

Als brand coach zorg ik voor een grafisch ontwerp dat opvalt en je doelgroep op de juiste manier aanspreekt, die boodschap van jouw marketing campagne op een heldere manier communiceert op een herkenbare manier in jouw eigen huisstijl. Daarnaast kan ik ook de teksten en het beeldmateriaal voor je verzorgen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Voorbeelden van brochure ontwerp, flyers, leaflets, datasheets en folders

Hieronder kun je een kleine greep zien van de verschillende ontwerpen die ik de afgelopen jaren heb mogen maken voor promotiecampagnes. Elk uiteraard in hun eigen huisstijl en een ander doel.

Brochure, flyer of folder laten ontwerpen? Brochure, flyer of folder laten ontwerpen? Brochure, flyer of folder laten ontwerpen?
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
7 Shares
Pin7
Share
Share
WhatsApp
Tweet