Film Werkt

Branding, webdesign en fotografie voor filmmaker

Over het bedrijf

Paul is niet alleen socioloog en maar ook filmmaker. Als videograaf legt hij zich toe op het maken van films over cultuur, maatschappij, historisch erfgoed en zorg en welzijn.

De uitdaging van het bedrijf​

Hij zocht iemand die een logo en bijpassende huisstijl kon ontwerpen dat helemaal bij hem zou passen. Een ding was wel duidelijk: de kleuren die gebruikt zouden worden moesten een ode zijn aan zijn voorliefde voor Film Noir. De reden waarom hij is begonnen om films te maken.

Daarnaast wilde hij ook nog een website die “werkte”  als een filmrol. Geen website die je normaal ziet waar je van boven naar onder scrolt, maar een die verticaal zou kunnen bewegen. Net zoals op film.

Hoe zijn we te werk gegaan?

De kern, de sfeer, de mensen en de omgeving van een project brengt deze filmmaker doeltreffend in beeld. Hij drukt er wel zijn eigen stempel op. Daarom is dit ook als uitgangspunt voor zijn logo genomen. Het logo ontwerp is op verschillende manieren te gebruiken. Als stempel (uiteraard), maar ook als patroon.

Ook werkt hij heel “clean” voor een creatieve ondernemer, dit wordt weergegeven door de kleurkeuze, de witruimte en de illustratieve huisstijlelementen op het drukwerk.

Branding huisstijl en website design voor filmmaker

Website design opgezet als film-reel

Op basis van de ontwikkelde merkidentiteit (huisstijl en logo) is een unieke responsive website gemaakt. De horizontaal scrollende website geeft een film reel weer, waarbij alle onderdelen in “filmshots” zijn opgedeeld. Op de mobiele telefoon kun je de shots op de responsive website onder elkaar zien, als zijnde dat je het film reel in de hand houdt.

Website design voor filmmaker
Filmwerkt - branding en website design met fotografie voor filmmaker
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet