Serendipity Store Heerlen

Webshop en promotiemateriaal voor lifestyle winkel in speelse huisstijl

Over het bedrijf

Serendipity (iets leuks ontdekken terwijl je daar eigenlijk helemaal niet naar op zoek naar bent) is een unieke Cadeau & Lifestyle winkel in het centrum van Heerlen. En de naam maakt deze winkel meer dan waar!

De uitdaging van het bedrijf​

Wendy was op zoek naar een partner die voor haar een webshop kon opzetten, zonder dat alle producten die ze in haar fysieke winkel verkoopt hier op komen te staan. Zelf vind ze het werken met een computer niet een van haar sterkste kanten. Daarom moest CMS (ofwel beheersysteem heel eenvoudig opgezet worden, zodat ze zelf makkelijk en snel producten kan plaatsen zonder dat dit al te veel tijd kost.

Hierbij was het belangrijk dat de online webshop dezelfde sfeer en stijl moest uitstralen als de fysieke lifestyle winkel. Maar ook dat ze goed vindbaar zou zijn, aangezien veel concurrenten dezelfde merken en soortgelijke producten verkopen binnen Nederland.

Plus laptop device

Hoe zijn we te werk gegaan om de webshop op te zetten voor de lifestyle winkel?

De bedoeling van de webshop voor deze lifestyle winkel was om slechts een aantal specifieke producten uit het assortiment aan te bieden in dezelfde speelse en vrolijke sfeer als de fysieke winkel.

Daarnaast was het enorm belangrijk dat de webshop goed vindbaar is. Niet alleen voor de naamsbekendheid, maar ook omdat er er soortgelijke winkels zijn die sommigen van deze producten eveneens verkopen.

Daarom zijn we als eerste gestart met het verzamelen van gegevens. Zowel van de doelgroep, als waarin zij online het verschil kan maken. Door middel van een zoekwoorden onderzoek en een Merkanalyse hebben we een goede basis kunnen opzetten voor de online marketing strategie van de webshop.

Ook hebben we het proces voor online retouren makkelijker gemaakt voor zowel de klanten als Wendy, de webshop eigenaar. Er is een vaste procedure opgezet die simpel te volgen is en veel gestelde vragen vooraf al kan beantwoorden.

In de loop van de jaren hebben we de webshop voor de lifestyle winkel meer en meer uitgebreid door er o.a. Facebook en Instagram Shopping aan vast te hangen. Maar ook door te kijken hoe we met behulp van optimaliseren het conversie percentage konden verhogen.

Zo kost een webshop je geen geld meer, maar levert het dit op!

Webshop voor lifestyle winkel
Dankzij de vakkundigheid van Muriel heb ik een mega professionele webshop. Zij weet als geen ander waar jouw bedrijf voor staat en laat daardoor jouw webpagina stralen.
serendipity-logo-lifestylewinkel-min
Wendy Smits
Eigenaar Serendipity Store Heerlen
Productoverzicht per categorie voor de webshop
Veel gestelde vragen, makkelijk beantwoord

Promotieposter voor in de fysieke winkel

Tijdens de kerstperiode wilde Wendy graag wat leuks voor de winkelinrichting. In dit geval specifiek voor de promotie van de nieuwe collectie van alpaca’s die als zoete broodjes over de toonbank gingen. Ik heb een simpele, maar pakkend illustratie ontwerp gemaakt die de daarvoor betreffende doelgroep zou aantrekken en tegelijkertijd de lifestyle winkel extra vrolijk maakte tijdens de donkere dagen.

Ontwerp illustratie voor promotieposter
Foto van de promotie poster in de lifestyle winkel
Serendipity Store Heerlen - Webshop en promotiemateriaal voor lifestyle winkel
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet