Beautysalon aphrodite

Branding nieuwe huisstijl voor schoonheidssalon

Over het bedrijf

Dit schoonheidssalon heeft een ruim aanbod aan behandelingen op het gebied van well-being, haarverzorging en huidverbetering. De combinatie van persoonlijke aandacht en vernieuwende behandelmethodes maakt Beauty Salon Aphrodite uniek. Zij bieden je niet alleen rust en ontspanning wanneer je dit wenst, maar ook persoonlijke aandacht staat bij ze op de eerste plaats.

De uitdaging van het bedrijf​

Het beautysalon wilde graag dat de branding en de algehele uitstraling van het schoonheidssalon meer zou passen bij de doelgroep die ze willen aanspreken. Er was al een logo aanwezig in de kleuren rood en oranje, maar dit voel een beetje gedateerd aan. Het beautysalon werkte altijd met de laatste nieuwe huid verbeterende methoden en dit kwam in de bestaande huisstijl niet naar voren.

Oude logo van het schoonheidssalon
Oude logo van het schoonheidssalon
Nieuwe logo ontwerp voor schoonheidssalon
Nieuwe logo ontwerp voor schoonheidssalon

De nieuwe huisstijl moest daarom de kernwaarden van het schoonheidssalon beter weergeven, de luxe ontspannen ervaring voor zowel man en vrouw die ze bieden. Een vernieuwende branding waarbij Aphrodite, de godin van de schoonheid, centraal staat.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Voor dit project hebben we gekozen voor een vaste basis van communicatiemateriaal dat elk schoonheidssalon nodig heeft om goed mee van start te kunnen gaan: website, social mediamarketing voor Facebook, overzichtelijke brochure met prijslijst in twee talen, cadeaubonnen, flyers voor lokale promotiedoeleinden en een herkenbare gevelbekleding. In eerste instantie wilde de eigenaar werken met een typische luxe kleuren zoals goud en bordeauxrood. Maar door juist te gaan voor een frissere benadering van een diep grijs met zilver paste het beter bij de doelgroep en voelde het minder traditioneel aan. 

Branding voor schoonheidssalon - huisstijl in diep grijs met zilver

Het patroon dat is gebruikt, werd ook naderhand in de salon doorgevoerd om de merkbeleving van de branding te versterken. Alsook het beeldmerk dat als sticker op de spiegels van o.a. de kapsalon en de vensters van het schoonheidssalon als gevelbekleding werd aangebracht. Van het uiteindelijke resultaat hoe het salon er na de verbouwing uitzag heb ik helaas geen foto’s. Maar ik heb gelukkig  nog even een kiekje kunnen maken van de spiegels in het kapsalon.

Schoonheidssalon bekleding spiegels
Gevelbekleding schoonheidssalon - uithangbord
Beautysalon Aphrodite - rebranding huisstijl voor schoonheidssalon met kapsalon
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet