Image
Top
Navigatie

Beautysalon aphrodite

Branding en website voor schoonheidssalon

Cliënt :

Beautysalon Aphrodite

Jaar :

2011

Diensten :
  • bul-plus logo en huisstijl ontwerp
  • bul-plus social media marketing
  • bul-plus online marketing strategie
  • bul-plus drukwerk communicatiemateriaal
  • bul-plus website ontwikkeling

Over het bedrijf

Dit schoonheidssalon heeft een ruim aanbod aan behandelingen op het gebied van well-being, haarverzorging en huidverbetering. De combinatie van persoonlijke aandacht en vernieuwende behandelmethodes maakt Beauty Salon Aphrodite uniek. Zij bieden je niet alleen rust en ontspanning wanneer je dit wenst, maar ook persoonlijke aandacht staat bij ze op de eerste plaats.

De uitdaging van het bedrijf​

Het beautysalon wilde graag dat de branding en de algehele uitstraling van het schoonheidssalon meer zou passen bij de doelgroep die ze willen aanspreken. Er was al een logo aanwezig in de kleuren rood en oranje, maar dit voel een beetje gedateerd aan. Het beautysalon werkte altijd met de laatste nieuwe huid verbeterende methoden en dit kwam in de bestaande huisstijl niet naar voren.

Oude logo van het schoonheidssalon
Oude logo van het schoonheidssalon

De nieuwe huisstijl moest daarom de kernwaarden van het schoonheidssalon beter weergeven, de luxe ontspannen ervaring voor zowel man en vrouw die ze bieden. Een vernieuwende branding waarbij Aphrodite, de godin van de schoonheid, centraal staat.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Voor dit project hebben we gekozen voor een vaste basis van communicatiemateriaal dat elk schoonheidssalon nodig heeft om goed mee van start te kunnen gaan: website, social mediamarketing voor Facebook, overzichtelijke brochure met prijslijst in twee talen, cadeaubonnen, flyers voor lokale promotiedoeleinden en een herkenbare gevelbekleding. In eerste instantie wilde de eigenaar werken met een typische luxe kleuren zoals goud en bordeauxrood. Maar door juist te gaan voor een frissere benadering van een diep grijs met zilver paste het beter bij de doelgroep en voelde het minder traditioneel aan. 

Branding voor schoonheidssalon - huisstijl in diep grijs met zilver

Het patroon dat is gebruikt, werd ook naderhand in de salon doorgevoerd om de merkbeleving van de branding te versterken. Alsook het beeldmerk dat als sticker op de spiegels van o.a. de kapsalon en de vensters van het schoonheidssalon als gevelbekleding werd aangebracht. Van het uiteindelijke resultaat hoe het salon er na de verbouwing uitzag heb ik helaas geen foto’s. Maar ik heb gelukkig  nog even een kiekje kunnen maken van de spiegels in het kapsalon.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account