Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Breadcrumbs op je website is goed voor usability en SEO

Breadcrumbs op je website is goed voor usability en SEO

Een heldere navigatiestructuur is van belang voor een goede gebruikerservaring (usability) op je website of webwinkel. Hierdoor kunnen bezoekers meer tijd doorbrengen op je website én stijgt de kans dat ze nog eens terugkomen.

Een eenvoudige manier om die navigatie op je site te verbeteren is het gebruik van breadcrumbs (of kruimelpad). Deze geven het pad weer naar een bepaalde pagina op je website, net alsof je een spoor van broodkruimels achterlaat zoals bij Hans en Grietje. In deze blog leg ik je uit welke voordelen breadcrumbs je kunnen bieden en hoe je ze makkelijk zelf aan je website kunt toevoegen.

Breadcrumbs maken jouw website beter vindbaar en gebruiksvriendelijk!

Zoals hierboven al benoemd is, is een breadcrumbnavigatie met name bedoeld om de bezoeker inzicht te geven in de structuur van de website. Zie het als een soort (Hans & Grietje) broodkruimel spoor wat je terug kunt volgen naar de hoofdcategorie waarin het artikel dat je leest valt.

Voorbeeld van een kruimelpad (breadcrumbs)
Voorbeeld: Het bovenstaande kruimeldpad maakt meteen duidelijk waar in de website structuur de pagina ‘Responsive design’ staat.

1. Een bezoeker weet exact waar hij is op de website met een kruimelpad

Het hoofddoel van een kruimelpad navigatie geeft de bezoeker inzicht over waar hij zich precies bevindt op een website of webshop. Wanneer bezoekers op specifieke pagina’s landen, kunnen ze eenvoudig naar hogere levels navigeren.

Wanneer iemand via een Google zoekresultaat op een pagina belandt, heeft deze nog geen andere pagina’s van jouw website gezien. Met name voor deze bezoekers zijn de breadcrumbs dan handig, ze weten namelijk exact waar ze zijn.
Uit bewezen onderzoek blijkt dat door het kruimelpad mensen sneller vinden wat ze zoeken. Het werkt dus écht.

2. Bezoekers blijven langer “hangen” op de website

Door het gebruik van breadcrumbs maak je het risico dat je bezoekers verdwalen op je website een stuk kleiner. Ook zorg je er zo voor dat een bezoeker makkelijker een stapje terug kan gaan.
Daarnaast verhoog je de stickratio van jouw website omdat bezoekers sneller verder gaan kijken op de andere pagina’s van de website.

De vindbaarheid van je website verhogen?

Aan de hand van praktische tips, weetjes & handleidingen in mijn mailings leer je hoe

3. Breadcrumbs zijn goed voor je vindbaarheid (SEO)

Voor de zoekmachine vriendelijkheid van je website zijn breadcrumbs ook ideaal. Het zijn namelijk naar links andere pagina’s op je website en kunnen dus gezien worden als interne links. Daar komt bij dat Google een goede duidelijke structuur van je website enorm kan waarderen.
Door op elke pagina je homepage en categorieën te vermelden geef je veel “kracht” mee aan die betreffende pagina’s. Zodoende zorg je ervoor dat deze pagina’s meer waarde op je website krijgen.

Een ander bijkomend voordeel van het gebruiken van breadcrumbs, is dat ze in de Google zoekresultaten ook worden weergegeven. Zie bijvoorbeeld de afbeelding hieronder van deze website:

Breadcrumbs zijn goed voor SEO, want een kruimelpad is makkelijk te volgen
Breadcrumbs zijn goed voor SEO

Hoe kan je breadcrumbs op jouw website zetten?

Als je een kruimelpad wilt maken voor je website, volg dan deze onderstaande tips;

Maak je gebruik van WordPress?

Dan hoef je gelukkig niet zelf op elke pagina handmatig een kruimelpad aan te brengen. Installeer de plug-in SEO by Yoast of vraag je websitebouwer  om deze functionaliteit toe te voegen. Een andere, lichtere plug-in is Breadcrumbs NavXT en die doet alleen exact datgene zoals hij heet.

Als alles goed is ingesteld, zal je website hierna over breadcrumbs beschikken. Geef Google wel even de tijd om je breadcrumbs te indexeren. Raak dus niet direct in paniek als je ze niet meteen terugvindt in je zoekresultaten; dit komt vanzelf. 😉
Breadcrumbs op je website is goed voor usability en SEO
Breadcrumbs op je website is goed voor usability en SEO bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet