Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Laat jij jouw aankoop beïnvloeden door Facebook likes?

C&A toont real-time Facebook likes

Steeds meer bedrijven zetten Facebook in om de klantbeleving te verhogen. Want op die manier proberen ze de kloof tussen de echte en de online wereld te overbruggen. Hiermee proberen ze zoveel mogelijk Facebook likes te vergaren. Voor hun Facebook pagina, maar ook voor de berichten die ze op deze bedrijfspagina delen.

Ook zijn er al een aantal innovatieve pogingen geweest om de offline klantbeleving online te integreren. Denk bijvoorbeeld aan de de virtuele paskamer van TopShop.
Vooral merken zijn voortdurend op zoek naar een nieuwe manieren om de twee werelden succesvol samen te laten smelten. De campagne van de Braziliaanse modeketen C&A lijkt hier eindelijk in zijn geslaagd. Met hun marketing campagne geven ze namelijk de Facebook like een échte waarde.

C&A brengt Facebook likes tot leven

C&A kwam met het idee om “Facebook likes” om te vormen naar de echte wereld als “fashion likes”.
Het merk plaatste foto’s van een selectie kledingstukken op een speciale Facebook-pagina, waar klanten een “like” konden geven aan kledingstukken die ze het meest bevielen. Het briljante deel hiervan is dat er in de winkels diezelfde kledingstukken hingen met een kledinghaak. Hierop werden het aantal likes in real-time getoond.
Zo kunnen klanten een goed idee krijgen over hoe populair een artikel is (online tenminste).

Laat jij jouw aankoop beïnvloeden door Facebook likes?

Zelf ben ik van mening dat je hier vooral het jongere publiek mee kunt “triggeren”. De oudere generatie maakt op dit moment nog niet zo intens gebruik van Social media. Ze zijn daarom ook minder vatbaar voor een “social opinion”. Maar het is wel al een eerste stap om online en offline verkoop met elkaar te verbinden.

Als dit in Nederland of België zou plaatsvinden, laat jij je dan beïnvloeden door het aantal Facebook likes? Of maakt voor jou dat niet zo veel uit wat anderen ervan vinden? Ik ben benieuwd naar je reactie!
C&A toont real-time Facebook likes
C&A toont real-time Facebook likes bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet