C&A toont real-time Facebook likes

Laat jij jouw aankoop beïnvloeden door Facebook likes?

Elke winkel of merk dat probeert om de kloof tussen de echte en de online wereld te overbruggen verdient erkenning voor hun inspanningen, ongeacht of ze slagen of niet. Ookal zijn er al een aantal pogingen om dit te doen geweest, denk bijvoorbeeld aan de de virtuele paskamer van TopShop.

Merken zijn voortdurend op zoek naar een nieuwe manieren om de twee werelden succesvol samen te laten smelten. De campagne, van de Braziliaanse modeketen C&A, is een verademing in deze zoektocht. Een enorme stap vooruit. Ze geven de Facebook “like” een échte waarde.

C&A brengt Facebook likes tot leven

C&A kwam met het idee om “Facebook likes” om te vormen naar de echte wereld als “fashion likes”.
Het merk plaatste foto’s van een selectie kledingstukken op een speciale Facebook-pagina, waar klanten een “like” konden geven aan kledingstukken die ze het meest bevielen. Het briljante deel hiervan is dat er in de winkels diezelfde kledingstukken hingen met een kledinghaak. Hierop werden het aantal likes in real-time getoond.
Zo kunnen klanten een goed idee krijgen over hoe populair een artikel is (online tenminste).

Laat jij jouw aankoop beïnvloeden door Facebook likes?

Zelf ben ik van mening dat je hier vooral het jongere publiek mee kunt “triggeren”. De oudere generatie maakt op dit moment nog niet zo intens gebruik van Social media. Ze zijn daarom ook minder vatbaar voor een “social opinion”. Maar het is wel al een eerste stap om online en offline verkoop met elkaar te verbinden.

Als dit in Nederland of België zou plaatsvinden, laat jij je dan beïnvloeden door het aantal Facebook likes? Of maakt voor jou dat niet zo veel uit wat anderen ervan vinden? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Laat het mij weten in de comments.

C&A toont real-time Facebook likes
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening. Ik hoor graag van je wat je van dit artikel vond.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet