Wet- en regelgeving voor websites: welke informatie is verplicht?

Wet- en regelgeving voor websites: welke informatie is verplicht?

Je informeert je bezoekers niet alleen over de producten en diensten die je aanbiedt op je website of webwinkel. Maar het is ook belangrijk dat je aangeeft hoe ze contact op kunnen nemen, wat je leveringsvoorwaarden zijn en hoe iemand producten kan retouren. Maar voldoet jouw website of webwinkel ook aan de huidige wet- en regelgeving? En, welke regels zijn er eigenlijk?

Qua uiterlijk en werking van je website of webwinkel ben je natuurlijk vrij om te doen wat je wilt. Je houdt hierbij rekening met de bezoeker en de verwachtingen die deze heeft bij zijn of haar bezoek. Maar daarnaast zijn er ook wettelijke verplichtingen zijn waar je website aan moet voldoen. Vooral als je via jouw website producten en online diensten verkoopt.

Hieronder geef ik je een totaaloverzicht van regelgeving waar je website of webwinkel minimaal aan moet voldoen:

Regelgeving voor website zonder webshop

Voor bezoekers van je website is het belangrijk om te weten welk bedrijf achter de website zit. Om aan de wet- en regelgeving voor websites te voldoen, moet er de nodige informatie op je website getoond worden.

Ook niet onbelangrijk: kopieer geen content van een andere website. ik snap best dat wanneer je snel iets online wilt hebben, je bij de buurman gaat kijken. Maar er is een verschil tussen je laten inspireren of het klakkeloos kopiëren van teksten of afbeeldingen. De Nederlandse wetgeving is hier heel duidelijk in: kopiëren zonder bronvermelding is per definitie verboden.

Meer regels voor websites met een webwinkel

Wanneer je producten of diensten verkoopt via de website dan is de Wet Koop op Afstand voor jou van toepassing. Dit betekent onder andere dat je bepaalde informatie moet verstrekken voordat de overeenkomst wordt afgesloten. Volgens deze regelgeving ben je verplicht om minimaal de onderstaande informatie aan te bieden.

Deze informatie moet makkelijk en eenvoudig op de webwinkel te vinden zijn. Bijvoorbeeld door het standaard onder aan de webpagina’s te plaatsen. Bekijk anders ook eens het filmpje van Thuiswinkel.org hieronder waarin wordt aangegeven aan welke wet- en regelgeving voor je website waarmee je producten verkoopt moet voldoen.

Retouren en regelgeving

Let op: je mag bij veel producten niet van consumenten eisen dat zij de verpakking gesloten laten. Wel mag je aangeven dat producten onbeschadigd teruggestuurd moeten worden binnen bedenktermijn. Standaard neemt de consument de kosten voor het retouren voor haar eigen rekening. Je kunt aanbieden om dit voor ze te betalen, maar dit is geen verplichting, dat is een service.

Wist je dat een consument de aankoop mag ontbinden zonder opgaaf van reden, zelfs wanneer deze nog geen aankoopbevestiging heeft ontvangen? Het is om deze reden belangrijk dat je webwinkel direct een automatische e-mail verstuurt, zodra de bestelling geplaatst is. 

Lees anders ook eens mijn blog Retouren verminderen van je webwinkel: 7 tips.

Voldoe jij aan de wettelijke regelgeving?

Maak gebruik van de checklist van de Autoriteit Consument en Markt om te kijken of jouw webwinkel en website voldoet aan de regelgeving. Dat bespaart je niet alleen veel kopzorgen of discussies met klanten, maar ook hoge boetes!

Let op: zijn er punten op deze checklist waar je niet aan voldoet? Dan handel je in strijd met de wet. Pas jouw website op deze punten zo snel mogelijk aan. Zorg dat jouw klanten goed geïnformeerd een keuze kunnen maken en je straks niet een hoge boete op de deurmat hebt liggen.

Eventueel kan ik je hierbij helpen. Neem dan contact op door een afspraak te maken in mijn online agenda. Ik denk  graag met je mee hoe je jouw website of webwinkel het beste kunt inzetten voor jouw klanten.

Wet- en regelgeving voor websites: welke informatie is verplicht?

Je website verbeteren? Lees deze tips & tricks

Wet- en regelgeving voor websites: welke informatie is verplicht? Wet- en regelgeving voor websites: welke informatie is verplicht?
Wet- en regelgeving voor websites: welke informatie is verplicht? bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
11 Shares
Pin5
Share6
Share
WhatsApp
Tweet