Bestaande website omzetten naar WordPress

Wanneer je met je bedrijf begint, is een website een van de grootste kostenposten als startend ondernemer. Hier wil je dus zoveel mogelijk op besparen. En dat is ook heel logisch op dat moment. Want je hebt toch een online visitekaartje nodig, wil je goed vindbaar zijn voor potentiele klanten.

Vaak wordt de website dan door een kennis of bekende gemaakt in Wix, Joomla of misschien heeft jouw website helemaal geen CMS.

Maar na enkele jaren, merk je toch dat de website niet meer voldoet. Je wordt niet goed gevonden, de site kan je niet goed bekijken op mobiel, zelf aanpassingen doorvoeren kost je veel moeite en die ene kennis heeft ook geen tijd meer om je website te onderhouden. 

Is het tijd om je website te laten vernieuwen?

Laten we anders even een kleine test doen:

Kan jij op minimaal 2 van deze punten “ja” zeggen?

Wellicht is het dan een goed idee dat je jouw bestaande website laat omzetten naar WordPress. Op die manier neem je de controle weer terug over je bestaande website. Zodat je hem voor jou kan laten werken. in plaats van andersom. In dit blog leg ik je graag meer uit over je bestaande omzetten naar WordPress en de bijkomende voordelen hiervan.

Voldoet jouw bestaande website niet meer aan je eisen?

Voor veel ondernemers is dit een vraag die zij zichzelf vaak stellen. Want zij weten net zo goed als jij dat een professionele website je kan helpen aan meer zichtbaarheid, leads en omzet. Maar als jouw bestaande website niet van de laatste technieken gebruik maakt, of geoptimaliseerd is voor de huidige zoekmachine algoritmes, dan word je ook niet gevonden. Met als gevolg dat je geen nieuwe klanten aantrekt en je omzet uitblijft.

Bovendien moet een website ook fijn voor jou werken. Zodat je niet elke keer je website bouwer moet bellen (en betalen) om een aanpassing door te voeren. Dat je makkelijk en snel zelf een tekst kan veranderen wanneer je een mooie aanbieding hebt of je op een beurs staat. 

Daarnaast kan het ook zijn dat je jouw bestaande website voor meer dingen wilt gebruiken, dan alleen het welbekende online visitekaartje

Laat je bestaande website ombouwen en bespaar op kosten

Wat is dan in deze wijsheid? Moet je een compleet nieuwe website laten maken? Want dat is precies wat de meeste website ontwikkelaars je zullen aangeven. Met het bijbehorende kostenplaatje. Of is het slimmer om je huidige website te laten ombouwen met WordPress als CMS. Zodat de website weer aan jouw eisen voldoet?

Want misschien je namelijk geen compleet nieuwe website. Of heb je daar geen budget voor. Dan is het fijn dat je weet dat het ook anders kan.

Laat je bestaande website omzetten naar WordPress, ‘s werelds beste open source Content Management Systeem. Je behoudt (eventueel) jouw vertrouwde uitstraling, maar dan met de gebruiksvriendelijkheid en alle voordelen van het WordPress CMS. En niet geheel onbelangrijk, dit kan voor een lager prijskaartje dan dat van een compleet nieuwe website.

Technology is best when it brings people together.

Waarom je website omzetten naar WordPress?

WordPress is niet voor niets ‘s werelds meest gebruikte systeem om een website mee te bouwen. Uit onafhankelijk onderzoek is meer dan eens gebleken dat WordPress een van de meest flexibele, uitbreidbare en gebruiksvriendelijke systemen is om website te ontwikkelen en te beheren. Zo is het maken (of aanpassen) van een nieuwe pagina een fluitje van een cent.

Bovendien is je bestaande website omzetten naar WordPress een goede en betaalbare manier om de verouderde of niet (goed) werkende website weer nieuw leven in te blazen.  Waarom dat zo is, zet ik even voor je op een rij: 

open source

WordPress is een gratis en open-source systeem om websites te ontwerpen en te beheren. Dus je mag de software vrij downloaden, gebruiken en bewerken. Ook wordt er door ontwikkelaars wereldwijd continu aan gewerkt om het te verbeteren en te verfijnen.

google loves it

WordPress en Google zijn dikke maatjes. Het systeem en de onderliggende codes zitten zo goed in elkaar dat zoekmachines hoog in de zoekresultaten weergeven. Dus qua vindbaarheid ga je er na het omzetten van je website naar WordPress bijna altijd op vooruit.

Gebruiksvriendelijk

Het systeem van WordPress is eenvoudig en intuïtief. Je kunt er direct mee aan de slag gaan, ik vergelijk het vaker met Microsoft Word, lekker makkelijk in gebruik. Zonder technische kennis kun je makkelijk en snel pagina’s, producten of blog posts maken en beheren!

Flexibel

Je hebt veel vrijheid om zelf te bepalen hoe je website eruit ziet. Je kunt je eigen lay-out uitzoeken en naar eigen believen aanpassen. maar je kunt ook allerlei extra functionaliteiten eraan toevoegen met de plug-ins. Met WordPress kun je (bijna) alles bouwen.

Veelzijdig

Het systeem is een alleskunner. Vroeger kon je er alleen een blog mee maken, maar tegenwoordig kun je er écht alles mee bouwen. Van een professionele bedrijfswebsite tot een community. Van een webshop tot een online forum. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

goed beveiligd

Een website is altijd interessant voor hackers. Voor WordPress geldt dat dus ook. Zodra er een beveiligingslek of bug is gevonden wordt dit direct verholpen in de volgende update. Daarnaast zijn er verschillende plug-ins die de beveiliging vergroten.

Het bewijs dat WordPress een serieus CMS is en voor iedereen geschikt, blijkt uit het feit dat ook bedrijven als CNN, Reuters, TED en NRC Next WordPress als CMS gebruiken.

Dezelfde bestaande website… maar dan met WordPress als CMS

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je bestaande website aan te passen, dan is WordPress de oplossing bij uitstek. Vooral als je een dynamische website wilt hebben die geregeld content publiceert en goed vindbaar moet zijn voor zoekmachines. 

Niet alleen is WordPress gemakkelijk aan te passen en uit te breiden voor niet al te hoge kosten… Maar ook is het ideaal voor startende ondernemers die geen megabudget hebben. Door een theme (lay-out) te gebruiken ben je snel online tegen lage kosten.

Heb je wat meer te besteden, dan bestaat er ook de mogelijkheid om een website te laten ontwikkelen dat geheel gepersonaliseerd is. Voor ieder wat wils dus. Wil je jouw bestaande website omzetten naar WordPress? Plan een afspraak in mijn agenda. Ik leg je graag vrijblijvend alle mogelijkheden uit die er zijn voor jouw website.

Bestaande website omzetten naar WordPress
Bestaande website omzetten naar WordPress
Bestaande website omzetten naar WordPress bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
14 Shares
Pin4
Share10
Share
WhatsApp
Tweet