Image
Top
Navigatie
Blog update op 25-07-2020 Leestijd: 3 minuten

Bestaande website omzetten naar WordPress

Tegenwoordig heeft een website veel meer mogelijkheden dan vroeger. Daarnaast kan het voor meer manieren gebruikt worden dan alleen een online visitekaartje. Een goed ingerichte website helpt je bedrijf aan meer omzet, het geeft een gezicht aan je bedrijf en bindt klanten aan je. Ook veranderen zoekmachine algoritmes voortdurend en zijn bezoekers op zoek naar meer interactie en een snel antwoord op hun vraag. Maar wat als jouw website hier niet aan voldoet? Een korte checklist:

 • bul-plus er zijn eindeloos veel dingen die je ’s nachts wakker houden en hierdoor ervaar je stress
 • bul-plus je mist een duidelijke focus en richting in je bedrijf: je krijgt je geen voldoening van je harde werken
 • bul-plus je wil stiekem alleen nog maar werken met écht leuke klanten die je energie geven.
 • bul-plus je weet dat persoonlijk geluk en zakelijk succes hand in hand gaan, maar hoe hou je de balans?
 • bul-plus je twijfelt aan jezelf (ben ik goed genoeg?) en stelt daardoor dingen steeds maar weer uit
 • bul-plus welke meerwaarde kun jij jouw klanten écht bieden?
Als je op minimaal 2 van deze punten “ja” kunt zeggen, doe je er goed aan om jezelf als ondernemer de vraag te stellen: “schiet mijn website niet te kort?”

Wanneer je informatie gaat inwinnen bij website ontwikkelaars krijg je al snel te horen krijgen dat je een compleet nieuwe website moet laten maken (met het bijbehorende kostenplaatje). Maar misschien wil je dat helemaal niet, of heb je daar geen budget voor. Dat zou toch ook anders moeten kunnen?

Dat klopt!

Laat je bestaande website omzetten naar WordPress, ’s werelds beste Content Management Systeem. Je behoudt (eventueel) jouw vertrouwde uitstraling, maar dan met de gebruiksvriendelijkheid en alle voordelen van WordPress.

Waarom je website omzetten naar WordPress?

Een bestaande website omzetten naar WordPress is een goede en betaalbare manier om de verouderde of niet (goed) werkende website weer nieuw leven in te blazen. Uit onafhankelijk onderzoek is meer dan eens gebleken dat WordPress een van de meest flexibele, uitbreidbare en gebruiksvriendelijke systemen is om website te ontwikkelen en te beheren. Waarom dat zo is, zet ik even voor je op een rij: 

open source

WordPress is een gratis en open-source systeem om websites te ontwerpen en te beheren. Dus je mag de software vrij downloaden, gebruiken en bewerken. Ook wordt er door ontwikkelaars wereldwijd continu aan gewerkt om het te verbeteren en te verfijnen.

Gebruiksvriendelijk

Het systeem van WordPress is eenvoudig en intuïtief. Je kunt er direct mee aan de slag gaan, ik vergelijk het vaker met Microsoft Word, lekker makkelijk in gebruik. Zonder technische kennis kun je makkelijk en snel pagina’s, producten of blog posts maken en beheren!

Veelzijdig

Het systeem is een alleskunner. Vroeger kon je er alleen een blog mee maken, maar tegenwoordig kun je er écht alles mee bouwen. Van een professionele bedrijfswebsite tot een community. Van een webshop tot een online forum. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

google loves it

WordPress en Google zijn dikke maatjes. Het systeem en de onderliggende codes zitten zo goed in elkaar dat zoekmachines hoog in de zoekresultaten weergeven. Dus qua vindbaarheid ga je er na het omzetten van je website naar WordPress bijna altijd op vooruit.

Flexibel

Je hebt veel vrijheid om zelf te bepalen hoe je website eruit ziet. Je kunt je eigen lay-out uitzoeken en naar eigen believen aanpassen. maar je kunt ook allerlei extra functionaliteiten eraan toevoegen met de plug-ins. Met WordPress kun je (bijna) alles bouwen.

goed beveiligd

Een website is altijd interessant voor hackers. Voor WordPress geldt dat dus ook. Zodra er een beveiligingslek of bug is gevonden wordt dit direct verholpen in de volgende update. Daarnaast zijn er verschillende plug-ins die de beveiliging vergroten.

Het bewijs dat WordPress een serieus CMS is en voor iedereen geschikt, blijkt uit het feit dat ook bedrijven als CNN, Reuters, TED en NRC Next WordPress gebruiken als professioneel CMS.

Dezelfde website… maar dan zoekmachine- en beheervriendelijk

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je bestaande website aan te passen, dan is WordPress de oplossing bij uitstek. Vooral als je een dynamische website wilt hebben die geregeld informatie publiceert en goed vindbaar moet zijn voor zoekmachines. 

Niet alleen is WordPress gemakkelijk aan te passen en uit te breiden voor niet al te hoge kosten… Maar ook is het ideaal voor startende ondernemers die geen megabudget hebben. Door een theme (lay-out) te gebruiken ben je snel online tegen lage kosten.

Heb je wat meer te besteden, dan bestaat er ook de mogelijkheid om een eigen theme te laten ontwikkelen door ill graff design die geheel gepersonaliseerd is. Voor ieder wat wils dus. 

Wil je meer informatie over hoe je jouw website kunt laten omzetten naar WordPress? Plan een afspraak direct in mijn agenda of bel +31 (0) 6 173 50 824 voor een vrijblijvend gesprek om alle mogelijkheden te bespreken.

Delen is lief
 • 1
  Delen
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account