De website werkt voor de ondernemer en niet andersom!

– Wil je zelf je bestaande website aanpassen zonder dat het je geld kost?

Voortaan je bestaande website zelf aanpassen?

Heb je al een eigen website maar kan je niet zelf de inhoud aanpassen? Dat kan een probleem zijn. Want zo verander je minder snel de inhoud, waardoor de website er niet up-to-date is. Dit geeft vervolgens weer minder vertrouwen in je bedrijf door een bezoeker van die website. Hieruit volgt dat de verkoop van je producten of diensten vroeger of later zal stagneren. En dan zit je op een punt waar je niet wilt zijn.

Wanneer je een website laat ontwerpen is deze voornamelijk opgezet voor het bieden van informatie.

Vaak gevuld met gegevens van je producten voor verkoop en/of de diensten die je aanbiedt voor je bedrijf. Hierbij wordt er hoofdzakelijk gelet op aspecten als vormgeving, kleurgebruik en sprekende afbeeldingen. Zijn de call-to-actions wel duidelijk, is de structuur makkelijk te volgen, zijn de teksten pakkend genoeg? Kortom, alles dat een bezoeker ziet en moet aanzetten tot actie. 

Maar dat de website moet werken voor de opdrachtgever, wordt vaak (on)bewust vergeten…

De website werkt voor de opdrachtgever!

Bij veel ondernemers hoor en zie ik dat de website zodanig opgeleverd wordt, dat een opdrachtgever voor elke aanpassing de website ontwikkelaar moet contacteren. En ik snap best dat wanneer je zo druk en enthousiast bezig bent met het opzetten van je nieuwe website dat je iets over het hoofd kan zien, maar niet de functionaliteit voor de opdrachtgever!

Je hebt misschien de kennis niet om zelf in de code te gaan kijken waar je de website kunt aanpassen, omdat er geen CMS systeem achter hangt. Of het systeem is zodanig dichtgetimmerd, dat zelfs het vervangen van een foto een heuse hel is. Vaak wordt er een te duur contract voor het onderhoud afgesloten en dan nóg duurt het weken voordat een update geplaatst is. 

Hierdoor ontstaat veel frustratie aan beide kanten, waaruit een scheve relatie kan groeien. Maar gelukkig is daar wat aan te doen.

Je bestaande website zelf kunnen aanpassen?

Voeg een CMS toe aan je bestaande website

Uiteraard wil je jouw website niet 123 overboord gooien om een nieuwe website te laten maken. Hier hangt immers veel tijd, energie en een kostenplaatje aan vast. Zeker als je indertijd een behoorlijk bedrag hebt moeten neertellen. Ik begrijp natuurlijk dat dit niet in de koude kleren is gaan zitten.

Als tussenoplossing kan je er dan beter voor kiezen om de bestaande website met een CMS (Contact Management Systeem) uit te breiden. Je kan in dit beheersysteem zelf de bestaande website aanpassen met nieuwsberichten, nieuwe foto’s of andere relevante informatie. Vervolgens is het verstandig om de eigen website nog even te checken op browsercompatibiliteit en de vindbaarheid (SEO-optimalisatie), alsook dat hij aan de laatste standaard van webdesign voldoet zonder rigoureuze aanpassingen.

Je website behoudt hetzelfde uiterlijk als voorheen, alleen aan de achterkant (de back-end zoals dat mooi genoemd wordt) gaat er een nieuwe wereld voor je open. Het werkt in principe alsof je in Microsoft Word document jouw aanpassingen doet. Een verademing voor menigeen!

Geen extra kosten meer voor elke aanpassing. Je bepaalt zelf wanneer iets aangepast moet worden, zonder de moeilijke poespas en dat voor een lagere prijs dan wanneer je een compleet nieuwe website zou laten maken?!

Met WordPress eenvoudig je website zelf aanpassen

Voor verschillende klanten heb ik al diverse websites omgezet naar WordPress. De nummer een van CMS-systemen ter wereld. Het is super makkelijk om te gebruiken en kan je vanaf elke computer (of smartphone via een App) zelf de inhoud van de website aanpassen.

Je bestaande website omzetten naar WordPress, hoe werkt het? Ik kijk eerst naar hoe de bestaande website is opgebouwd qua codering en vormgeving. Ook bespreken we samen of je eventueel extra functies aan de website wil toevoegen. Denk hierbij aan het toevoegen van een blog, een vertaalmodule voor het gebruik van verschillende talen, de mogelijkheid om pagina’s op de juiste manier te delen op social media of integratie van MailChimp voor je nieuwsbrief. Er zijn 1001 mogelijkheden, het is maar net wat je wil.

Vervolgens zet ik een testserver op waar ik de website op ga ontwikkelen. Het gemak hiervan is dat je meteen kunt zien én uitproberen of deze techniek je bevalt. Pas na goedkeuring zal de website overgezet worden naar het eigen domein. Inclusief het inschakelen van een wekelijkse back-up, veiligheidsprotocollen, privacyregels en optimalisatie van de snelheid op jouw server.

Binnen een halve dag na jouw goedkeuring staat de website online. En als extraatje krijg je er ook standaard een training bij, zodat je van alle nieuwe functies gebruik kunt maken. Geheel zelfstandig, waar en wanneer zelf je eigen website aanpassen, dat is toch heerlijk?

Ontdek nieuwe kansen met een website analyse

Wel wil ik je adviseren om eens na te denken over een website analyse. Met deze check-up brengen we de echte sterkten en zwakten van je bestaande website in kaart . Zo heb je een goede basis, op basis van feiten, om mee van start te gaan. En kun je de resultaten van de website perfect optimaliseren voor jouw ideale (potentiële) klant.

Heb je nog vragen of wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw bestaande website? Plan direct een afspraak in mijn agenda om jouw wensen te bespreken.

Wil je zelf je bestaande website aanpassen zonder dat het je geld kost?
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet