Huisstijl aanpassen ivm nieuw BTW-nummer voor eenmanszaak

Nieuw BTW-nummer voor de kleine ondernemer

Heb je een eenmanszaak? Dan krijg je voor 1 januari 2020 een nieuw BTW-identificatienummer van de Belastingdienst. Je kent hem wel, die mooie blauwe enveloppe die wij als ondernemers zo leuk vinden. 😜⁠

Dit besluit is genomen nadat er commotie was ontstaan over het burgerservicenummer (BSN), dat nu in het huidige btw-nummer is ingebouwd. ⁠

Vanaf volgend jaar moet het nieuwe BTW-nummer op al je facturen te staan. En vergeet niet dat wanneer je een webshop hebt, dat ook daarop je BTW-nummer vermeldt moet zijn.⁠ Zorg dus dat je hier tijdig aan gaat beginnen.

Dit is tevens een mooi moment om eens te kijken naar je huidige huisstijlontwerp en of het nog voldoet/volstaat. Misschien wil je namelijk slimmere oplossingen voor je facturen, en als je dan toch bezig bent is het wellicht verstandig om ook je offertes eens onder de loep te nemen en te standaardiseren?

Past mijn huisstijl nog bij mijn bedrijf?

Het aanpassen van een huisstijl kan verschillende redenen hebben. Zoals bijvoorbeeld veranderingen in de regelgeving of een naamsverandering zoals Allsecur dat haar naam wijzigde naar Allianz Direct (oktober 2019). Klanten zijn hiervan op de hoogte gebracht door middel van een grappige commercial, diverse bus- en radioreclames. Je kúnt het bijna niet hebben gemist.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de huisstijl die je nu hebt, niet meer past bij de richting die het bedrijf is ingeslagen na al die jaren. Je hebt andere diensten, producten, je doelgroep is veranderd of je bent enorm gegroeid.

Ik vergelijk dit graag met een jasje. Dat jasje heeft altijd super lekker gezeten en je zag er top uit. Het gaf je het zelfvertrouwen en je kon de hele wereld aan. Maar nu is datzelfde jasje toch wel wat krap geworden, een beetje vaal en misschien zijn er knopen die je mist.

Tijd voor een nieuwe huisstijl!

HO STOP! Ik bewonder je enthousiasme, maar even pas op de plaats. Is het écht nodig? Het veranderen van een bestaande huisstijl heeft namelijk best een impact. 

Dus voordat je vol energie aan de slag gaat, ga je eerst goed nadenken over wat je precies wil en nodig hebt.  Want naast de tijd en energie die je steekt in een gedeeltelijk of nieuw ontwerp, moet je ook denken aan de herkenbaarheid bij jouw bestaande klanten. Hoe zullen zij hierop reageren?

Maak een keuze of je gaat voor het aanpassen van de huisstijl of dat het een totaal nieuwe huisstijl moet worden. En stel jezelf hier randvoorwaarden voor op. Welke huisstijlelementen wil je houden? Op welke huisstijldragers moet het passen? Denk hierbij ook aan nieuwe manieren om je dragers te gaan gebruiken.⁠

Zo gebruik ik Word-sjablonen voor mijn offertes, facturen en rapportages die ik digitaal verstuur. Dat scheelt veel bomen én kosten. De ontvanger kan altijd nog zelf bepalen of deze het wel of niet afdrukt. ⁠

Een slim idee om je huisstijl te veranderen?

Als je volmondig NEE kunt antwoorden op de vraag “past de huidige huisstijl nog bij mijn bedrijf, missie en visie?”… dan heb je je antwoord. Het is tijd om je huidige huisstijl een opfrisbeurt te geven!

Maar kun je dit niet, dan doe het ook niet. Misschien heb je alleen maar een paar kleine aanpassingen of  uitbreiding nodig van je huidige huisstijlelementen. Pak het daarom verstandig aan.

Wil je meer weten over hoe je dit gestructureerd aanpakt of wil je nog voor het eind van dit jaar je huisstijl helemaal up-to-date hebben? Neem dan contact op om jouw wensen te bespreken. Ik help je graag!⁠

Nieuw BTW-nummer voor de kleine ondernemer
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening. Ik hoor graag van je wat je van dit artikel vond.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet