Huisstijl aanpassen ivm nieuw BTW-nummer voor eenmanszaak

Nieuw BTW-nummer voor de kleine ondernemer

Heb je een eenmanszaak? Dan krijg je voor 1 januari 2020 een nieuw BTW-identificatienummer van de Belastingdienst. Je kent hem wel, die mooie blauwe enveloppe die wij als ondernemers zo leuk vinden. 😜⁠

Dit besluit is genomen nadat er commotie was ontstaan over het burgerservicenummer (BSN), dat nu in het huidige btw-nummer is ingebouwd. ⁠

Vanaf volgend jaar moet het nieuwe BTW-nummer op al je facturen te staan. En vergeet niet dat wanneer je een webshop hebt, dat ook daarop je BTW-nummer vermeldt moet zijn.⁠ Zorg dus dat je hier tijdig aan gaat beginnen.

Dit is tevens een mooi moment om eens te kijken naar je bestaande huisstijl. Voldoet de look en feel van dit huisstijl ontwerp nog steeds? Misschien wil je namelijk slimmere oplossingen voor je facturen. En als je dan toch bezig bent is het wellicht verstandig om ook je offertes eens onder de loep te nemen en te standaardiseren?

Past mijn huisstijl nog bij mij als ondernemer?

Het aanpassen van een huisstijl kan verschillende redenen hebben. Zoals bijvoorbeeld veranderingen in de regelgeving of een naamsverandering zoals Allsecur dat haar naam wijzigde naar Allianz Direct (oktober 2019). Klanten zijn hiervan op de hoogte gebracht door middel van een grappige commercial, diverse bus- en radioreclames. Je kúnt het bijna niet hebben gemist.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de huisstijl die je nu hebt, niet meer past bij de richting en visie die het bedrijf is ingeslagen na al die jaren. Je hebt andere diensten, producten, je doelgroep is veranderd of je bent enorm gegroeid als ondernemer.

Ik vergelijk dit graag met een jasje. Dat jasje heeft altijd super lekker gezeten en je zag er top uit. Het gaf je het zelfvertrouwen en je kon de hele wereld aan. Maar nu is datzelfde jasje toch wel wat krap geworden, een beetje vaal en misschien zijn er knopen die je mist. Je bedrijfsidentiteit, de persoonlijkheid is veranderd, en past visueel niet meer bij je.

Tijd voor een nieuwe huisstijl!

HO STOP! Ik bewonder je enthousiasme, maar even pas op de plaats. Is het écht nodig? Het veranderen van een bestaande huisstijl heeft namelijk best een impact. 

Dus voordat je vol energie aan de slag gaat, ga je eerst goed nadenken over wat je precies wil en nodig hebt.  Want naast de tijd en energie die je steekt in een gedeeltelijk of nieuw huisstijl ontwerp, moet je ook denken aan de herkenbaarheid bij jouw bestaande klanten. Hoe zullen zij hierop reageren?

Maak een keuze of je gaat voor het aanpassen van de bestaande huisstijl of dat het een totaal nieuwe huisstijl moet worden. En stel jezelf hier randvoorwaarden voor op. Welke huisstijlelementen wil je houden? Op welke huisstijldragers moet het passen? Denk hierbij ook aan nieuwe manieren om je dragers te gaan gebruiken.⁠

Zo gebruik ik Word-sjablonen voor mijn offertes, facturen en rapportages die ik digitaal verstuur. Dat scheelt veel bomen én kosten. De ontvanger kan altijd nog zelf bepalen of deze het wel of niet afdrukt. ⁠

Een slim idee om je huisstijl te veranderen?

Als je volmondig NEE kunt antwoorden op de vraag “past de bestaande huisstijl nog bij mij als ondernemer. Bij mijn bedrijf, missie en visie?”… dan heb je je antwoord. Het is tijd om je huidige merk een opfrisbeurt te geven!

Maar kun je dit niet, dan doe het ook niet. Misschien heb je alleen maar een paar kleine aanpassingen of uitbreiding nodig van je bestaande huisstijlelementen. Pak het daarom verstandig aan.

Wil je meer weten over hoe je dit gestructureerd aanpakt of wil je nog voor het eind van dit jaar je huisstijl helemaal up-to-date hebben? Neem dan contact op om jouw wensen te bespreken. Inclusief dat nieuwe BTW-nummer? Ik help je graag!⁠

Nieuw BTW-nummer voor de kleine ondernemer
Nieuw BTW-nummer voor de kleine ondernemer bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet