Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Relatiegeschenken om je klanten te bedanken

Relatiegeschenken om je klanten te bedanken (en aan je te binden)

Met relatiegeschenken creëer je een mooi moment om samen jullie zakelijke relatie te vieren. Iets waarmee je jouw klant kan bedanken voor het vertrouwen in jou en een deze goed gevoel kan geven. Zakelijke bedankjes zijn daarom ook dé perfecte manier om je waardering uit te spreken en iemand aan je te binden. Maar hoe weet je nou welke relatiegeschenk het juiste voor jouw bedrijf is voor dat moment?

Want als je op Google “relatiegeschenk zakelijk of bedanken” intypt krijg je meer dan 1.000.000 zoekresultaten van allerlei bedrijven die hele toffe dingen aanbieden. Zo heb je give-aways, promotie producten, gifts bij een online bestelling, bedrijfscadeaus en goodiebags… Te veel om op te noemen. En tijdens de kerstperiode verdubbelt dit aantal. Omdat je niet alleen je klanten wilt bedanken. Maar ook je medewerkers, collega’s en leveranciers. 

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Logisch ook met zoveel mogelijkheden voor een cadeau…

Daarom deel ik in dit uitgebreide blog de verschillende soorten relatiegeschenken en promotie gifts om je klanten te bedanken (en binden). Zo weet je zeker dat je een passend geschenk hebt voor elk moment.

Een doordacht relatiegeschenk zorgt voor klantenbinding

Voor we écht van start gaan wil ik het toch kort hebben over de vraag die nagenoeg elke klant mij stelt wanneer we promotie producten en ander materiaal bespreken: “Zijn relatiegeschenken en giveaways niet gewoon verspilling?”.

Het korte antwoord: JA! 

Tenminste…Als je er niet vooraf over nagedacht hebt. Ja dan kunnen promotie producten, giveaways en relatiegeschenken inderdaad behoorlijk nutteloos zijn, want dan zet je ze niet in voor een bepaald doel. Daarom worden relatiegeschenken ook vaak verward met platte merchandising die een supergroot logo erop gedrukt en vaak na ontvangst in de prullenbak of op zolder belanden.

Maar gebruik je dit soort zakelijke bedankjes op een slimme manier, dan zijn ze perfect. Bijvoorbeeld om een nieuwe dienst of product te promoten, een blijvende herinnering te zijn na een beurs of gewoonweg je klanten of werknemers te belonen voor hun trouw.

5 vragen die je jezelf stelt om het juiste relatiegeschenk te kiezen

Relatiegeschenken zijn een belangrijke marketingtool en dat is te merken aan hun effect. Kijk maar eens rond in jouw eigen huis of kantoor. Zo gebruik ik de powerbank van L1 nog steeds, alsook de USB-sticks van Epson en Adobe, behoort de tas van De.Foodstudio tot mijn vaste outfit en ga ik niet uit huis tijdens een regenachtige dag zonder mijn paraplu van APG. 

Stel jezelf daarom altijd vooraf de volgende 5 vragen, wil je jouw relatiegeschenk een succes maken. Zodat je niet alsnog het verkeerde kiest en het uiteindelijk in de prullenbak belandt.

4 Relatiegeschenk trends die het altijd goed doen

Je hebt vast al eens een kortingsbon of een cadeaubon gekregen waaruit duidelijk bleek dat je partner hier niet echt over had nagedacht. Je verheugd je op iets speciaals, om vervolgens zwaar teleurgesteld te zijn. Dat is bij klanten niet veel anders.

Geschenken waar veel moeite, tijd en aandacht is gestoken, worden het meest gewaardeerd. Klanten voelen zich ook meer geapprecieerd als ze waardevolle relatiegeschenken ontvangen. Dat betekent niet per sé dat ze daardoor duurder moeten zijn. Maar het zakelijke bedankje moet van waarde zijn voor jouw klant.

En dat zie je ook aan de trends van de laatste jaren in relatiegeschenkenland.  Normaliter moet ik steeds wachten op  beurzen waar de grote spelers bepalen wat de trends zijn voor een bepaald jaar. Tegenwoordig staan gelukkig al de meeste nieuwe producten online en zie ik duidelijke trends voor het aankomende jaar.

Technologie blijft de nummer 1 om te geven

Dat zal je vast niet verbazen. Gadgets met technische snufjes zijn eigenlijk altijd wel populair. Ze zijn nuttig in het professionele leven alsook in de vrije tijd. Vaak zijn dit soort relatiegeschenken multifunctioneel en ook nog eens draadloos, wat natuurlijk ontzettend handig is.

Volgens onderzoek van ASI is het nut van een relatiegeschenk de voornaamste reden voor ontvangers om geschenk blijvend te gebruiken. Zo neem ik mijn powerbank van L1 overal mee naartoe.

Sowieso zijn alle relatiegeschenken die jouw klant helpen om ‘connected’ te zijn en die zijn leven iets makkelijker maken, een schot in de roos. Denk aan powerbanks, tablet of smartphone accessoires, bluetooth speakers, ludieke USB-sticks, styluspennen etc…
Powerbank van L1 als relatiegeschenk gerekgen voor meer klantenbinding
Tassen bedrukken met logo als relatiegeschenk

Natuurlijke materialen en duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan ooit een thema, dat had je vast al gemerkt. 

In mijn ogen vind ik dat je als bedrijf zijnde het goede voorbeeld moet geven. Dat je specifiek kiest voor producten die een zo laag mogelijke impact hebben op de wereld om ons heen. Zowel voor je drukwerk, als voor een relatiegeschenk, giveaway of andere promotie gifts.

De trend die ik dan ook overal zie terugkomen is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals jute, kurk, hout en katoen. Laat draagtassen met logo bedrukken, onderzetters met een mooie print of quote, of geef pennen gemaakt van hout.

Dit zijn niet alleen mooie producten. Maar je brengt ook twee duidelijke boodschappen over wanneer je voor duurzame relatiegeschenken kiest: je bent begaan met het milieu en je straalt uit dat je begaan bent met het welzijn van je klant.

Gepersonaliseerde notitieboekjes

Met een notitieboekje zit je altijd goed, maar tegelijkertijd is het vaak ook best saai. Geef daarom er een draai aan door hem te personaliseren, gebruik een mooie opdruk en verwerk er een mooie boodschap in.

Gepersonaliseerde relatiegeschenken doen het eigenlijk altijd goed. Bovendien blijkt uit onderzoek ook dat waardevolle en gepersonaliseerde geschenken leiden tot meer quality leads.

Want juist door een relatiegeschenk te personaliseren, laat zien dat je er oprecht aandacht aan hebt besteed. En zoals je vast al kon raden, is het slim om dan ook te kiezen voor duurzame materialen die zo min mogelijk impact hebben op het milieu.

Zo heb ik voor mijn 10-jarig jubileum een compleet pakket persoonlijk samengesteld met allerlei zakelijke bedankjes die ze konden uitpakken. Waaronder het braindump notitieboekje als relatiegeschenk voor meer rust en opwekken van creativiteit.

Zelf kweken en planten blijft populair

Zeker wanneer het voorjaar bijna begint, doen de lentekriebels hun werk en krijgt iedereen zin om weer buiten (of op het balkon) aan de slag te gaan. 

Zaadzakjes en groeipapier met een persoonlijke boodschap als klein relatiegeschenk zijn altijd leuk om te geven én krijgen. Maar dat geldt ook voor bloemendoosjes of kweektuintjes (zoals de Appie Heyn).

Voor mijn eigen bedrijf deel ik graag groeikaartjes uit aan mijn klanten met de boodschap “Plant jouw groei naar succes”. 

En moeilijk is het niet; je plant de kaart in wat aarde, en met wat liefde aandacht water en licht zie je al snel een mooie bijvriendelijke bloemenpracht.

Zelfs mensen zonder groene vingers vinden dit een enorm leuk zakelijk bedankje.

Welkomstpakket voor nieuwe klanten

Heb je er al eens over nagedacht om iets extra’s te doen voor nieuwe klanten? 

Vaak wordt er alleen gedacht om een klant te bedanken NA de opdracht. Terwijl het zoveel leuker is om die nieuwe klant meteen al een warm welkom te geven. Met een welkomstpakket kunnen ze op een ongedwongen manier jouw bedrijf beter kennen en dat zorgt voor binding.

Daarbovenop is het ook een slimme zet van jouw kant uit. Want de basis voor langdurige zakelijke relaties wordt gelegd in de eerste fase van jullie contact (gemiddeld de eerste 90 dagen). Vooral in het begin is het even aftasten of die klant zich begrepen voelt en merkt dat hij of zij in goede handen is. 

Door in het begin een onverwacht relatiegeschenk te geven bevestig je het gevoel dat ze nu de juiste keuze hebben gemaakt en zorg je dus eigenlijk dat je bij de start al 10 punten voorstaat. Daarnaast heeft een positieve onboarding-ervaring ook invloed op beslissingen voor de lange termijn. Want dat onthouden ze.

Denk er wel goed over na wat je wilt betekenen met deze welkomstpakketten voor jouw nieuwe klanten. Aangezien je niet alleen informatie kan geven over je bedrijf, maar echt toegevoegde waarde kunt creëren met dit relatiegeschenk. Denk aan je klantenbinding versterken, loyaliteit kweken, en ze zijn ook nog eens super leuk om te krijgen!

Welkompakket als relatiegeschenk voor nieuwe klanten
Welkomstpakket als relatiegeschenk voor nieuwe klanten, gemaakt door Marigold & Grey

Succesvolle webshops geven gratis cadeautjes weg

Jij hebt vast al eens ervaren dat je iets online bestelde en toen je jouw pakket opende er ook nog een gratis geschenkje bij zat. Een cadeautje dat in het verlengde lag van wat je bestelde. Dat jou een extra warm gevoel gaf over je bestelling. Dat je blij maakte, liet glimlachen en de bevestiging gaf dat jij de juiste webshop had gekozen.

Precies dat gevoel, kan jij jouw klanten ook geven met gratis cadeautjes, samples / proefmonsters en kortingsbonnen. Hierdoor voelen zij zich speciaal, want ze krijgen meer dan ze verwachten toen ze het bestelden. En dat wordt onthouden! Niet alleen het cadeautje, maar vooral ook het gevoel dat je er ze bij gaf. 

Proefmonsters laten iemand kennismaken met (nieuwe) producten

Douglas en co. doen dit al jaren en met succes! Want juist door proefmonsters toe te voegen, laat je iemand laagdrempelig kennismaken met andere (nieuwe) geurtjes en producten. 

Hiervoor hoef je geen grote multinational te zijn hoor. 

Zo kan je ook samples van inpakpapier, linten of stickers met een bestelling meesturen, als je dit verkoopt. Een kortingscode voor een gratis proefabonnement verpakt in een mooi doosje met opdruk. Of échte proefmonsters, als je een bakkerij hebt: koekjes, bakmix, granolamix e.d. 

En wellicht dat ze die een volgende keer kopen. Naast dat het enorm wordt gewaardeerd uiteraard. 😉

Wees heerlijk creatief zoals in het voorbeeld van hiernaast. Dit type relatiegeschenk is niet alleen interactief en spannend om uit te pakken. Maar ook bevat het bevat een monster en een mooie persoonlijke boodschap voor de ontvanger.

Lees anders ook eens hoe je de merkbeleving van je shop kunt verhogen in mijn blog: Maak elke bestelling een feestje voor je klant.

Promotie producten voor een beurs of evenement

Dé manier om blijvend herinnerd te worden na een beurs of evenement zijn promotie gifts. Vooral promotie producten die een ontvanger over een langere periode gebruiken kan zijn hot. Waar een flyer of een brochure al snel in de papierbak belandt, blijven slim bedachte giveaways in het leven van een potentiële klant.

Natuurlijk kan je kiezen voor de meest gangbare items zoals een standaard pen of lanyard/keychord, maar erg origineel is het niet. Want dit doen veel van je concurrenten ook. Dan zijn de onderstaande voorbeelden toch veel leuker om uit te delen op een evenement?

Klein relatiegeschenk als promotie gift in de vorm van een gitaar
Wanneer jouw business iets met muziek te maken heeft, klinkt dit relatiegeschenk als muziek in de oren.
Duurzaam relatiegeschenk van Sprout als promotie product
Met de potloden van Sprout hoef je nooit meer het stompje van je potlood weg te gooien.

Promotie gifts zijn meer dan alleen een giveaway

Promotie gifts en ander materiaal om je bedrijf mee in de kijker te zetten, kan je zo creatief mee omgaan als je wilt. En omdat je vooraf goed nagedacht hebt hoe je ze gaat inzetten, hebben ze ook een langere houdbaarheidsdatum. Zie het daarom ook als meer dan alleen je visitekaartje of een pen die je aan Jan en alleman weggeeft. Het is een blijvende herinnering aan een goed gesprek dat iemand met jou heeft gehad, dat ze als relatiegeschenk mee naar huis nemen.

Wist je trouwens dat dit soort kleine zakelijke bedankjes ook meer budgetvriendelijk zijn in vergelijking met andere verkooptechnieken? Want doordat ze iets in handen hebben, wat ze steeds opnieuw zien, kunnen gebruiken of eten, verover je sneller én langer een plekje in het achterhoofd van een potentiële klant. Bovendien kan je er ook leuke acties aan vasthangen voor tijdens of na de beurs op social media. Op die manier zorgt dat zakelijke bedankje voor extra online bekendheid.

Je medewerkers dragen je merk

Nu kan je dit natuurlijk heel letterlijk nemen als in bedrijfskleding met een logo erop. Maar dat is niet mijn insteek bij deze.

Wat ik hiermee bedoel is dat het gedrag van je medewerkers naar buiten toe weergeven wat jij als merk wilt uitstralen. Sterker nog: zij ZIJN jouw merk. Want zij komen de beloftes na die jij als merk aan je klanten belooft. Bij elk telefoontje aan de klantenservice, achter de toonbank, op de chat tot en met het inpakken van een bestelling en de bezorging hiervan.

Werknemers die blij zijn met wat ze doen, die zich gewaardeerd voelen als mens binnen de organisatie, dragen jouw merk met trots. En dat werkt op alles door: ze zetten nét dat stapje verder, gaan die extra meter om een klant te helpen of een collega, zijn meer gemotiveerd, minder ziek en zijn de eersten die de schouders eronder willen zetten om die moeilijke klus geklaard te krijgen.  

Die waardering, dat zorgt voor binding. En die binding met het bedrijf, dat start op de eerste werkdag.

Welkomstpakket voor nieuwe medewerkers van Element Three
Op de eerste werkdag bij reclamebureau Element Three krijg je een toffe bedrukte doos met tips en instructies om te parkeren, waar je het lekkerste eten haalt e.d. vol met allerlei goodies.

Welkomstpakket nieuwe medewerkers

Een inwerkperiode of onboarding-programma is bedoelt om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk te integreren. Het inwerk programma is daarom super belangrijk voor de binding van de werknemer met het bedrijf. Ik adviseer daarom ook om in de eerste week je medewerkers van goede uitleg te voorzien, een feestelijk moment en een stukje houvast in de vorm van een brandguide die de merkbelofte bevat.
Zie het als een rode loper die je voor je nieuwe medewerker uitrolt. Zo geef je hem of haar een warm welkom, in plaats van deze achter een bureau te stoppen met zijn accesscard en houdoe! Zeker in een krappe arbeidsmarkt is dit een slimme zet. Onderzoek wijst namelijk uit dat een medewerker die bij de start voldoende aandacht krijgt: sneller productief zal zijn, meer werkgeluk ervaart én langer bij dezelfde werkgever blijft.

Als kers op de taart kan je een uniek welkomstpakket overhandigen. Een leuke new hire kit met bedrukte geschenken geeft die nieuwe medewerker meteen een goed gevoel. En het bevordert de bedrijfstrots! Plaatst deze een foto hiervan op zijn socials, sla je twee vliegen in één klap. Oh en één kleine tip, dat laatste moeten ze uit zichzelf doen, niet omdat het bedrijfspolicy is. Afgesproken?😉

Welkomstpakket: een relatiegeschenk voor nieuwe medewerkers
Welkomstpakket: een relatiegeschenk voor nieuwe medewerkers van Coinbase

Vaste medewerkers en collega's bedanken​ met een tof cadeau

Modemerk Spanx geeft 10.000 dollar en een reis aan alle medewerkers als beloning was de headline in de Huffington Post. Nu hoef jij het natuurlijk niet zó bont te maken. Maar een blijk van waardering aan je vaste medewerkers en collega’s is altijd fijn. Niet alleen tijdens secretaresse dag of het “verplichte” cadeau tijdens de kerst.

Denk aan een mooi relatiegeschenk voor een jubileum, wanneer iemand vader of moeder is geworden, iets leuks voor de verjaardag, of een opkikker wanneer iemand ziek thuis zit. Maar het mag gewoon zomaar een tof brievenbuscadeautje zijn, omdat je blij met je medewerker bent.

Vooral in een periode waarin veel mensen thuiswerken is een personeelsgeschenk een ideale manier om toch die binding met het bedrijf te blijven houden. 

Zo heeft vriendlief vanuit zijn werkgever een borrelpakket gekregen vol met allerlei lekkers dat ze tijdens een trivia-night via Teams konden oppeuzelen. En een selfcare pakket boordevol met beautyproducten, maskers, spelletjes, etc om “niet door te draaien” tijdens de lockdown.

Zelf heb ik tijdens de eeuwwisseling een survivalpakket gekregen van mijn werkgever. Een tijd waarin menigeen ICT expert bang was voor de millenniumbug. 

Hij zag er niet zo mooi uit als die van Menosunocerouno die hieronder afgebeeld staat, maar ik kon er als ICT-medewerker wel de humor van inzien. 😂
Thuiswerkbox als zakelijk bedankje voor vast werknemers versterkt zelfs op afstand, de binding met het bedrijf.
Thuiswerkbox als zakelijk bedankje voor vast werknemers versterkt, zelfs op afstand, de binding met het bedrijf.
Survivalkit van Menosunocerouno
Survivalkit als relatiegeschenk voor klanten

Relatiegeschenk voor speciale momenten in het jaar

Wanneer je een relatiegeschenk wilt geven aan je klanten is een thema the way to go. Denk aan de seizoen gerelateerde momenten, maar ook aan speciale dagen zoals Kerstmis, Vaderdag, Valentijn, Pasen en ga zo maar door.

Deze momenten kan je bij uitstek gebruiken om je relaties een zakelijk bedankje te geven dat aansluit op dat thema. Maar denk ook aan branche gerelateerde momenten of andere speciale data die belangrijk zijn binnen jouw bedrijf (jubileum) of in het leven van je klant. Een paar van deze relatiegeschenken voor speciale momenten in het jaar heb ik hieronder al voor je verzamelt.

Kerstpakket met thema winters koken als relatiegeschenk
Kerstpakket met thema winters koken als relatiegeschenk

Het welbekende kerstpakket

Wist je dat het traditionele kerstpakket – zoals wij hem nu kennen – eigenlijk ontstaan is uit een oude boerentraditie? No joke.

Begin 19e eeuw had je nog geen overvolle supermarkten en voedsel was schaars. Dus om hun arbeiders te bedanken gaven de boeren hun inwonende arbeiders eten en drinken mee, waar ze samen met hun eigen familie van konden gaan genieten op 2e kerstdag. Dat is ook een van de redenen dat een kerstpakket van een werkgever vaak volop met items zit waarvan het hele gezin kan genieten.

En wij Nederlanders zijn suckers als het om traditie gaat. 

Ookal leven we nu in de 21e eeuw, de traditie van het kerstpakket is elk jaar opnieuw een groot succes. Weliswaar heb je nu veel meer keuze uit het soort pakket dat je als relatiegeschenk (of personeelsgeschenk) wilt geven.

Zoals beauty- en wellnesspakketten, het BBQ-pakket, maar ook kunnen ze rond een bepaald thema draaien (Italiaans, Spaans en zelfs Limburgs) of zitten ze vol met toffe gadgets.

De lekkerste Sinterklaas cadeaus voor relaties en personeel

Sinterklaas (maar ook kerst) zijn dé relatiegeschenk- én chocoladeperiode. De mogelijkheden zijn hier echt eindeloos. Zo kun je een chocoladeletter met logo laten maken in verschillende smaken en uitvoeringen.

Boterletters, marsepein en ander strooigoed in een jutezak, snoepgoed met je logo en huisstijl en ga zo maar door.

Persoonlijk vind ik dan de blikdoos als relatiegeschenk toch het meest origineel. Zet er een persoonlijk Sinterklaasgedichtje op – liefst een dat je zelf hebt verzonnen – en je hebt een geweldig, eenvoudig leuk cadeau.

Origineel relatiegeschenk voor Sinterklaas

Eindejaars- en nieuwjaarsgeschenken

Bij Oud & Nieuw horen natuurlijk bubbels in de meeste Europese landen. Hoe tof is het dan om jouw logo of slogan te laten drukken op een klein flesje bubbels en zo al jouw relaties een knallend nieuw jaar te wensen?

Voor mijn 10-jarige jubileum was dit ook een van de cadeaus die ik aan mijn klanten heb gegeven, maar dan wel met gouden flakes erin!

Leuk weetje: Al jaren biedt LEGO zijn Chinese klanten tijdens het Chinese nieuwjaar een gratis lego-figuur aan. En niet zomaar een, het nieuwjaarsgeschenk sluit altijd aan op het betreffende jaarteken uit de Chinese horoscoop.

Secretaresse dag

Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag (derde donderdag van april) waarop secretaresses in de BeNeLux in het zonnetje worden gezet. Op deze dag krijgen ze dan meestal een leuke attentie van de werkgever of collega’s. Vaak is dat een bloemetje, een fles wijn of chocola.

Of je het nou verdiende waardering vind of commerciële waanzin: je secretaresse verdient zeker een beetje extra aandacht op die dag. Omdat zij (of hij!) ervoor zorgt dat anderen hun werk goed kunnen doen, houdt de boel draaiende en nemen tussendoor ook nog even dat telefoontje aan waar jij te druk voor was.

In plaats van dat je secretaresse dit keer het relatiegeschenk voor klanten en personeel uitzoekt, ben jij dit keer zelf aan de beurt. 😉

Beloon jouw secretaresse met een leuk zakelijke bedankje dat aangeeft: ik waardeer alles wat je voor mij en het bedrijf doet. Kies iets uit dat aangeeft dat je écht persoonlijk is en helemaal bij hem of haar past. 

Relatiegeschenk voor secretaresse
Relatiegeschenk voor secretaresse: een heerlijk theepakket van Fruitzaam

Niet elk relatiegeschenk is geschikt voor iedere klant

Ondanks alle beste bedoelingen ten spijt, kan het soms misgaan. Want niet elk relatiegeschenk is geschikt voor iedere klant in je klantenbestand. Daarom heb ik ook de valkuilen voor je op een rijtje gezet, zodat jij hier al niet in hoeft te trappen.

Verkeerde feestdag als geefmoment

Religieuze feestdagen als Sinterklaas, Kerst en Pasen kunnen een superleuk geefmoment zijn. Maar ga er niet zomaar van uit dat iemand deze speciale momenten ook viert. Vooral Sinterklaas kan in onze huidige maatschappij – ondanks jouw goede intenties – in het verkeerde keelgat schieten.

Zo geef je ook geen alcohol houdende dranken aan Moslims of een lief biggetje gemaakt uit marsepein. Aan een moslim geef je geen enkel product met het beeld van een varken, noch etenswaren die van een varken zijn gemaakt. Net zoals je dit niet doet bij Hindoes, maar dan met koeien… Zij drinken trouwens ook geen alcohol, dat je het even weet.

Hou er ook rekening mee dat nieuwjaar in het buitenland op andere dagen valt. Bijvoorbeeld in Rusland is het op 7 januari nieuwjaar en valt het Chinese nieuwjaar pas eind januari of februari (eerste dag van de eerste maanmaand).

Werk jij internationaal? Dan is dit uitgebreide artikel over de do’s en don’ts voor relatiegeschenken geven in verschillende culturen zeer zeker de moeite waard om eens door te lezen.

Weet wat er speelt in de wereld om je heen

Om vervelende situaties te voorkomen naar aanleiding van jouw relatiegeschenk, is het belangrijk dat je weet wat er speelt in de wereld om je heen. Zo is een schoonmaakset specifiek voor vrouwen met bloemetjes passé, drinkt niet elke vent bier, is een Golf Clinic geen “leuk uitje” meer en kan een grappig cadeautje behoorlijk humorloos zijn.

Dat brengt mij meteen bij het volgende punt:

Te algemeen cadeau

Ben je zelf net iets té enthousiast over een idee voor een relatiegeschenk? 

Stap dan niet in die valkuil van je eigen smaak. Dat jouw smaakpapillen overuren draaien bij de Japanse keuken, wil niet zeggen dat iedereen de smaak van wakame of misosoep kan waarderen. Als jij het heerlijk vind om te paardrijden, heet niet dat iedereen diezelfde mening deelt. 

Een relatiegeschenk dat niet aansluit bij hobbies of interesses van jouw klant komt gewoon onverschillig over. Het laat duidelijk blijken dat jij je niet hebt verdiept in je klant. En dat zal je dubbel zo zwaar vallen, vooral wanneer dit ongenoegen wordt gedeeld op social media.

Hallo logo ahum relatiegeschenk

Wanneer je cadeau bestaat uit 80% logo, dan sla je de plank grondig mis. Begrijp me niet verkeerd. Een relatiegeschenk bedrukken met je eigen logo kan zeer zeker. Maar hou het smaakvol en subtiel.

Je wilt de ontvanger (zowel klanten als personeel) blij maken en bedanken. Niet een label op ze plakken. 

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen zien zijn er heel veel manieren om je merk uit te dragen en het relatiegeschenk te benadrukken qua branding. Kijk dus dat je het relatiegeschenk in eerste instantie relevant, persoonlijk en waardevol voor je klant is. En wil je het zakelijke bedankje ook qua branding helemaal jij maken, dan help ik je hier graag bij met de grafische vormgeving van drukwerk en promotiemateriaal.

Relatiegeschenken om je klanten te bedanken (en aan je te binden) Relatiegeschenken om je klanten te bedanken (en aan je te binden) Relatiegeschenken om je klanten te bedanken (en aan je te binden)
Relatiegeschenken om je klanten te bedanken (en aan je te binden) bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet