Hoe zorgt branding voor herkenbaarheid van je merk?

Hoe zorgt branding voor herkenbaarheid van je merk?

Merkherkenning ofwel herkenbaarheid van je merk is enorm belangrijk voor je bedrijf. Namelijk als mensen je niet herkennen, niet weten wie je bent, zullen ze ook niet zo snel bij je kopen. Door een sterke branding bouw je aan een herkenbaar en waardevol merk. En dus ook je naamsbekendheid.

Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel ik in mijn vorig blog al uitgelegd heb WAAROM herkenbaarheid zo belangrijk is voor je merk. Weet je nog niet HOE je dit toepast voor jouw merk identiteit. Daarom deel ik in dit blog 14 manieren hoe je de herkenbaarheid van je merk kan versterken. Waarmee je ook indirect jouw merkbekendheid kan vergroten.

Door zintuigen te prikkelen laat je jouw merk opvallen

De meeste mensen zullen een openingsliedje van Disney al snel herkennen. Of de uitdrukking, “Just do it”. Maar waarom?

Simpel gezegd, het is de herkenning (of identificatie) van je merk door middel van zintuiglijke signalen*. Een jingle of geluidje (denk aan de ringtone van Crazy Frog bijvoorbeeld), een slogan, geur of afbeelding wekken iets in het hoofd van een klant op wat ze aan jou doet denken.

Zo gebruikte de enorm succesvolle show uit de jaren 90 “Friends” niet voor niets de paarse deur in hun intro. Net zoals de themesong “I’ll be there for you” van The Rembrandts. Dit was om kijkers te helpen de show snel te identificeren, terwijl ze van zender wisselden. Een mega slimme zet van productieontwerper John Shaffner imho. Want het werd een icoon uit de jaren 90.
* Zintuigen vormen de verbindingen tussen ons en onze omgeving. We horen, zien, ruiken, proeven en tasten (voelen). Met onze oren, ogen, neus, smaak en huid leggen wij contact met de wereld om ons heen.
Herkenbaarheid van je merk door branding

4 levels om dat plekje in het hoofd van je klant te veroveren

Als je dat speciale plekje in het hoofd van je klant wil veroveren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Namelijk dat er 4 geheugenniveaus zijn die je hiervoor nodig hebt. Indien je dit niet meeneemt in je branding & marketing, zal je alsnog de plank misslaan. En kan je naar jouw merkbekendheid fluiten;

Geheugenniveau 1 – Merkbekendheid

Dit verwijst naar het marktaandeel dat op de hoogte is van jouw merk; ze weten wie je bent en wat je doet. Naamsbekendheid is cruciaal voor herkenning. Als mensen niet weten dat je bestaat, zal er geen trigger zijn die effectief genoeg is om ze je te laten herkennen.

Geheugenniveau 2 – Merk herkenbaarheid

Merkherkenning is het moment waarop jouw merk wordt herkend wanneer het publiek een signaal ervaart die de zintuigen prikkelt. Zoals de paarse deur, een pittige slogan of een uniek logo. Je moet weten dat het merk bestaat voordat je het kunt herkennen.

Geheugenniveau 3 – Merkherinnering

Dit is de mogelijkheid om een specifiek merk te herinneren wanneer daarom wordt gevraagd in het brein van je klant. Echter niet met een trigger zoals een afbeelding of een geluid. Maar met de specifieke branche of marktcategorie.

Bijvoorbeeld; als ik 'Cola' zeg, denk je waarschijnlijk eerder aan Coca-Cola of Pepsi (ieuw) dan aan een ander merk. Dát is merkherinnering. En een merk dat via zijn categorie kan worden herinnerd, heeft een grotere kans om meegenomen te worden bij een aankoopbeslissing. Maar dan is het wel van belang dat je een merk moet herkennen, voordat je het je kan herinneren.

Geheugenniveau 4 – Brand salience

Dit is de heilige graal van merkherinnering. Brand salience is de kans dat je als merk in het brein oppopt in een beslissende (koop-) situatie. Je moet daarbij denken aan dat je merk er is op het moment dat het ertoe doet. Dat ze aan jou denken op precies het juiste moment. Dus hoe groter de brand salience, hoe groter de kans op een verkoop.

14x de herkenbaarheid van je merk versterken

Maar laat ik je niet langer in spanning houden… Hieronder deel ik verschillende manieren over hoe je jouw merkbekendheid kunt vergroten en merkherkenning kan verdienen.

1. Ken je publiek

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Door iedereen op elk moment en kanaal aan te willen spreken, krijg je niet meer merkbekendheid. Sterker nog. Uiteindelijk spreek je niemand aan, want het is veel te algemeen. Dus concentreer je op een strategisch gedefinieerd publiek dat je wilt aanspreken.

Op die manier kan je makkelijker bepalen waar je marketing doelgroep zich bevindt. Maar ook op welke manier die wilt aangesproken worden. En kan je herkenbare situaties in je communicatie toepassen die je publiek daadwerkelijk aanspreken. Omdat je weet waar ze tegenaanlopen, wat hun wensen en dromen zijn.

2. Definieer duidelijke doelen voor je merkbekendheid

Zoals bij elke marketingcampagne, wil je duidelijke doelstellingen opstellen. Aangezien je wilt weten of je inspanningen op het gebied van merkbekendheid ook effect hebben. Want zonder dit is het moeilijk bepalen of je jouw strategie moet aanpassen. Ook weet je niet hoeveel impact je campagnes hebben. En ga je voornamelijk uit van je onderbuikgevoel. Nooit echt handig.

Ook voor branding geldt: meten is weten

Het meten van de groei van merkbekendheid kan redelijk eenvoudig worden vastgelegd aan de hand van een paar parameters. Onder andere kan je de betrokkenheid van social media bijhouden. Zoals vind-ik-leuks, shares, comments, saves of het aantal volgers. Maar ook het aantal bezoekers op je website of inschrijvingen op je e-maillijst, zijn allemaal meetwaarden die je kan gebruiken. Waarmee je de toegenomen merkbekendheid kan monitoren.

Als je hiermee nog niet bekend bent, lees dan eens mijn blog over SMART doelen stellen. Door middel van het stappenplan kan je makkelijk en snel zelf SMART doelen stellen voor je content.

Start met een simpel doel om je naamsbekendheid te monitoren

Bijvoorbeeld 500 nieuwe volgers erbij op je Instagram binnen 6 maanden. Vervolgens hou je de voortgang goed bij. Denk aan maandelijks, driemaandelijks en/of jaarlijks. Maar let op! Een hoog aantal volgers is GEEN garantie voor succes. Daarom heb ik liever 100 volgers die écht betrokken zijn en mijn producten of diensten afnemen. Dan 10.000 volgers die maar sporadisch een like geven. Want die betalen de rekening niet. En dat is toch wat je wilt als bedrijf zijnde.

3. Je verschillen delen is belangrijk voor een merk

Niet alleen wil je dat mensen je merk (her)kennen. Maar ook dat ze weten hoe jij het onderscheid maakt t.o.v. van je collega-ondernemer. Hierbij vormen de unieke aspecten van je merk (van merkwaarden tot merkpersoonlijkheid) de basis van je merkstrategie. En een sterke branding zorgt dat jij opvalt in een overvolle markt.

Dus niet dingen als; “de beste prijs-kwaliteit” of “klant staat voorop”. Want dat zijn jeuk-woorden die iedereen gebruikt en nietszeggend zijn. Hiermee zorg je niet voor meer merk herkenbaarheid. Laat het daarom liever weg.
Want de positie die jij in de markt inneemt moet fundamenteel verschillen van alle andere spelers in jouw vakgebied. En precies dát is waardoor je zorgt dat je een sterk en herkenbaar merk wordt. We kunnen nu eenmaal niet allemaal Tony Chocolonely zijn. 😉
Door de verschillen van een merk te delen, neem je een unieke positie in op de markt.
Door de verschillen van een merk te delen, neem je een unieke positie in op de markt.

4. Gebruik content marketing voor meer merk herkenbaarheid

Merkbekendheid gaat over gedenkwaardig zijn en in de gedachten van jouw publiek blijven. En dit kan je simpelweg doen door op een laagdrempelige manier, waardevolle kennis en oplossingen te bieden. Precies op het moment dat jouw publiek dit nodig heeft.
Door een slimme contentmarketingstrategie te gebruiken, maak je van jezelf dé go-to partner van kennis in jouw branche. Ongeacht of je nu producten of diensten verkoopt. Want er is altijd wel iets dat je kan delen dat voor jou wellicht heel simpel, of “standaard” is, waar je publiek enorm mee geholpen is.

Content voorbeelden waarmee je naamsbekendheid kan vergroten:

Bijvoorbeeld: Verkoop je witte t-shirts? Dan willen klanten weten hoe ze dit zo lang mogelijk goed kunnen houden, zonder dat het grijs of vaal wordt. Wanneer je financiële producten verkoopt, dan is een klant altijd wel op zoek naar bespaartips of slimmer met hun geld om te gaan.
Als fitnesscoach deel je vast al trainingsschema’s. Maar denk ook eens aan makkelijke manieren om te preppen. Want ook voeding maakt een groot onderdeel uit van een goede work-out. En zo kan een kapper weer uitleggen hoe je snel een knot maakt zonder en uren aan kwijt te zijn. Voor jou heel simpel of banaal zelfs, voor een volger een wereld van verschil.

Met content marketing bouw je aan een herkenbaar merk

Niet alleen kan je met content marketing autoriteit opbouwen. Of een breed publiek aan trouwe volgers/potentiële klanten aanspreken. Maar ook heeft het een positief effect op je vindbaarheid. Waardoor je een nóg groter publiek kan bereiken.
Hierbij is het van essentieel belang dat je het onbaatzuchtig doet. Daarnaast moet de content die je deelt (blogs, pins, social media posts, e-books, enz.) gericht zijn op het onderwijzen, entertainen, inspireren of oplossen van een probleem voor jouw publiek. Zonder dat je direct tot sales overgaat.

Daardoor kan je het vertrouwen winnen van je volgers. Bouw je aan een herkenbaar merk dat waarde heeft voor een ander. En levert het je uiteindelijk merkloyaliteit op. (Like-know-trust factor). Maar let op: Contentmarketing is een langetermijnstrategie. Dit heeft tijd nodig om effectief resultaten op te leveren. Dus geef het minimaal 3 maanden de kans om zijn werk te doen.

Zoek je een goede content strategie voor je blogs of social media?

Bekijk dan eens mijn slimme social media content kalender. Waarmee je op een slimme manier content gaat bedenken en maken volgens het I VALUE YOU principe. Een effectieve marketing strategie waardoor je alleen nog content maakt waar jij en je volgers/lezers iets aan hebben. En je kan stoppen met je tijd te steken in dingen die je toch niets opleveren.

5. Zoek partnerships met andere merken

Partnerships bieden een unieke kans voor je Merk & Marketingstrategie om een groter publiek te bereiken. Omdat je op een slimme manier gebruik maakt van elkaars netwerk.
Hoe start je met een partnership? Ten eerste overweeg je alleen merken die geen directe concurrenten zijn. Daarnaast moeten deze partners jouw bestaande aanbod aanvullen en een gelijkwaardige doelgroep aanspreken. Bijvoorbeeld een kapsalon dat samenwerkt met een schoonheidsspecialist of kleurencoach. Een bakker met een koffiemerk. Of een mental coach met een yoga instructeur.
Vervolgens zoek je naar logische verbanden tussen jullie merken. Maar let er op dat die ander  dezelfde waarden heeft als jij en staat voor dezelfde dingen. Want als diegene waarden heeft die haaks staan op die van jou, zal het partnership alsnog falen.

Merkbekendheid vergroten door samenwerken

Een voorbeeld van een partnership zijn de advent kalenders die rond de decembertijd worden gedeeld. Waarbij verschillende ondernemers samen een landingspagina opzetten om gezamenlijk hun aanbod te delen. Bijvoorbeeld een gratis e-book, een template, een workshop, een product met korting etc…

Door je krachten samen te bundelen kunnen de meest mooie dingen ontstaan. Om die reden organiseer ik inmiddels al 11 jaar whisky workshops samen met Mareveld – een klant van mij. En heeft Beckflash fotografie, in samenwerking met een honden trimsalon, een toffe hondenkalender uitgebracht.

Influencer-marketing inzetten voor naamsbekendheid

Nu hoef je niet uitsluitend met andere bedrijven samen te werken. Zo kan je ook gebruik maken van Influencer-marketing om je merk herkenbaarheid te vergroten. Want mensen vertrouwen op experts en diens aanbevelingen. Dus wellicht is dit iets wat ook voor jou kan werken. En daarmee nieuwe markten kan bereiken. 

Ondanks wat veel mensen denken zijn influencers zijn niet alleen BN-ers. Maar kijk ook eens naar experts binnen jouw eigen niche. Eeen voorbeeld hiervan lees je onder punt 14. Bovendien komt dit meer geloofwaardig over, dan een Linda de Mol die jouw praktijk in Kerkrade gaat aanbevelen. 😉

6. Toon een menselijk gezicht

Platforms zoals LinkedIn maken het voor mensen gemakkelijker om hun aanwezigheid te vergroten dan voor bedrijfspagina’s. Dat is een feit.

Dat komt door de simpele reden dat mensen graag met andere mensen omgaan.

Doordat je het gezicht achter je bedrijf toont, maak je jouw bedrijf meer benaderbaar. En nemen mensen sneller contact met je op. Niet voor niets dat Steve Jobs als het gezicht voor Apple werd gebruikt. Want dit maakte het merk zelf ook meer menselijk. Dus eigenlijk deed zijn acte de présence deed al het werk voor hem.

En daarvoor hoef jij niet eens Steve jobs te zijn. Ben gewoon jezelf. Want dat is de reden waarom mensen bij jou blijven als klant. Voor WIE jij bent. Dus maak contact, van mens tot mens.

7. Gebruik merkverhalen - storytelling - voor merk herkenbaarheid

Als ondernemer ben je bezig met het verkopen van oplossingen voor problemen. Zo verkoop je als VA meer tijd, rust, ruimte en structuur. En verkoopt een fashionboetiek geen jurk, maar zelfverzekerdheid, lekker in je vel zitten of dat iemand zich mooi en vrouwelijk voelt.

Verdiep je daarom eens in je klant. Niet puur van Anne, 25 jaar, vrouw, samenwonend, 1 kind en verdient een mooie boterham. Maar ga dieper dan dat. Kortom kijk hoe je publiek hun probleem ervaart en presenteer je aanbod als de oplossing voor de gevoelens (voor-en na situatie) die hierbij spelen.

Door de herkenbaarheid van de situatie en de manier van vertellen voelen we ons verbonden

Succesvolle merken gebruiken een boeiend verhaal om hun publiek aan te trekken en te boeien. Om die reden werd bij de introductie van de eerste iPod (een nieuw product waarvan mensen niet eens wisten dat ze het nodig hadden) niet de nadruk gelegd op alle technische mogelijkheden. Maar op de verwondering en het meeslepende verhaal dat muziek deel uitmaakt in ieders leven.

‘1,000 songs in your pocket.’ Door dit te combineren met de strakke silhouetten op kleurrijke achtergronden, had dit een enorme impact op hun merkbekendheid. Omdat iedereen zich hiermee kon identificeren. Alsook dat de witte oordopjes de merkbekendheid een extra boost gaven.

En dit was vele malen indrukwekkender en gedenkwaardiger, dan welke opsomming dan ook. Want verhalen, hoe klein ook, helpen ons om betekenis te vinden. Evenals ons verbonden te voelen met iets groters dan onszelf.  Dus als je herkenbare situaties gebruikt, zal de herkenbaarheid van je merk sneller opvallen.

Branding van ipod versterkte de identiteit en daarmee de merk herkenbaarheid.
Branding van ipod versterkte de identiteit en daarmee de merk herkenbaarheid.

8. Investeer tijd in digitale marketing

Mensen – jouw potentiële klanten – zijn nog nooit zo makkelijk te bereiken geweest als in het digitale tijdperk. Dus doe er je voordeel mee!

Want als je een marketingstrategie toepast met een mix van relevante digitale kanalen. Ofwel kanalen die jouw ideale klant ook echt gebruikt. Zorg je er voor dat je merk op de juiste momenten gezien wordt door je doelgroep. En daarmee vergroot je de herkenbaarheid van je merk aanzienlijk.

9. Gebruik betaalde media om je naamsbekendheid te vergroten

Door te adverteren kan je op een effectieve manier je doelgroep bereiken. En daarmee de herkenbaarheid van je merk versterken op Google, YouTube, Facebook, Radio, TV of een ander betaald mediakanaal. Om die reden zetten veel bedrijven betaalde campagnes in om de naamsbekendheid te vergroten binnen de platforms waarop hun publiek aanwezig is. Alsook nieuwe doelgroepen te vinden.

Maar wil jij zelf starten met betaalde campagnes? Met de bedoeling om je merk herkenbaarheid vergroten. Hou er dan rekening mee dat een merkbekendheid campagne een andere strategie nodig heeft dan een verkoopgerichte campagne. Dat heeft alles te maken met het feit dat het je meer kost om van een vreemde een klant te maken. In tegenstelling tot de investering om de naamsbekendheid te vergroten.

Zo bouw je aan een sterke campagne voor je merk

Hoewel het erg verleidelijk is om meteen aan de slag te gaan met betaalde campagnes, wil ik je vragen om eerst naar je basis te kijken. Want als je iemand – met die betaalde campagne – naar een landingspagina stuurt die je doelgroep niet aanspreekt, gooi je alsnog je geld uit het raam. 

Daarom adviseer ik altijd om eerst de basis van een merk helder uit te voeren.  Dus zorg dat alles eerst staat als een huis. En je al voldoende website verkeer krijgt op de organische manier.  Later kan je dan alsnog een betaalde campagne doen. Maar dan weet je wel 100% zeker dat je altijd doel raakt.

10. Zet een klantverwijzingsprogramma op

Als je met jouw ideale klant werkt, is de kans groot dat hun collega’s of netwerk vergelijkbaar zijn. En dus ook goed bij jouw bedrijf passen. Indien die ideale klant bovendien een groot fan van je is, dan wil deze aan iedereen vertellen over hun positieve ervaring met jou. Maak daar gebruik van!

Niet alleen kan je jouw bestaande klanten vragen om doorverwijzingen. Maar ook kan je kleine beloningen – zoals kortingen of een “finders fee” – aanbieden voor degenen die jou nieuwe klanten sturen. Waardoor je op een simpele manier lauwwarme leads krijgt. Bovendien bouw je zo een groter publiek op van gelijkgestemde mensen die mogelijk betalende klanten kunnen worden.

En dat hoeft niet altijd iets te zijn waardoor zij veel werk hoeven te doen. Ook kan je bestaande klanten vragen om een review. Want je kan wel zelf zeggen hoe geweldig je bent. Maar uiteindelijk werkt het tien keer beter als andere mensen vertellen over de goede resultaten die ze met jouw product of dienst hebben behaalt. Vervolgens gebruik je deze reviews actief in je marketing om autoriteit op te bouwen.

Leren hoe branding zorgt voor meer merkbekendheid?

Aan de hand van praktische tips, weetjes & handleidingen in mijn mailings leer je hoe

11. Sharing is caring

Volgens SemRush is mond-tot-mondreclame een van de krachtigste vormen van marketing. Maar liefst 83% van de marketeers gebruikt het in hun strategie om de naamsbekendheid te vergroten. En een van de meest effectieve manieren om die kracht van mond-tot-mondreclame te benutten, is door hoogwaardige content te maken die gemakkelijk kan worden gedeeld.

Je moet daarbij denken aan blogs, infographics, podcastafleveringen, YouTube-video’s, quotes en afbeeldingen. Doordat het hapklare stukjes content zijn, kan iemand dit makkelijk en snel delen met hun vrienden of collega’s. Bijvoorbeeld via een DM, WhatsApp, Twitter, Facebook, LinkedIn of Pinterest share.

Daarom is het van belang dat je  jouw lezers/volgers/klanten daadwerkelijk aanmoedigt om je content of kanalen te delen. Dus geef dit ook aan via je calls-to-action in alles wat jij deelt. En maak het zo gemakkelijk mogelijk om jouw content in te sluiten, sharen, een e-mail door te sturen of op een andere manier gratis publiciteit te krijgen.

12. Promoot een slogan

Van Nike’s “Just Do It” tot “I’m Lovin It” van McDonald’s, een pakkende slogan kan je helpen om die felbegeerde merk herkenbaarheid te krijgen. Daarnaast ondersteunt een pakkende slogan jouw gedenkwaardige merknaam en een goed ontworpen merkidentiteit.

Zo zijn er talloze toffe voorbeelden van memorabele slogans van merken. Die erop gericht zijn om door de herkenbaarheid van de slogan de merk herkenbaarheid en naamsbekendheid te vergroten;

En dat kan jij ook! Zo gebruik ik bijvoorbeeld “Doen waarvoor je gemaakt bent”. Indien jij als nieuw merk hiermee aan de slag wilt gaan, is het verstandiger om eerst de nadruk te leggen op het onderscheidend vermogen. In plaats van een idee dat je wilt verkondigen. Want dat blijft nét iets beter hangen.

13. Zet branche-experts in

Net als bij het samenwerken met andere merken, is het interviewen van deskundige gasten in je podcast of videoserie een waardevolle kans om je expertise te demonstreren. Bovendien trek je op die manier een nieuw publiek aan. En kan je hiermee veel meer potentiële nieuwe klanten bereiken.

Door bekende personen in jouw branche in te zetten heb je als kleine ondernemer niet alleen de perfecte kans om je aanwezigheid bij je bestaande publiek te bevestigen. Maar ook bij het publiek van die ander. Daarnaast leveren gastoptredens je ook waardevolle backlinks op en boosten deze je SEO. Kortom een ideale strategie om je naamsbekendheid te vergroten.

Dus gooi het eens in de groep (op Linkedin, in Facebook groepen of andere fora) dat je hiervoor openstaat. Zeker als je een groot netwerk hebt. Want je weet maar nooit wie er op reageert. Zo heb ik bijvoorbeeld een interview gedaan met Francina van den Berg van Master your Business Moves over Authentieke Branding.

14. Zorg voor een samenhangende merkaanwezigheid

Als laatste is een goed samenhangende merkaanwezigheid cruciaal voor succesvolle branding. Wanneer het gaat om het vergroten van het bewustzijn en het verdienen van erkenning, herinnering en goed opvallen, is consistentie de sleutel tot succes.

Want elk element van je merk heeft de potentie om een geheugensteuntje te creëren in het hoofd van een potentiële klant. En je een goed herkenbaar merk wordt. Van je logo tot de kleuren die je gebruikt, typografie, de tone-of voice in je teksten, afbeeldingen, illustraties en jingles,… de lijst gaat maar door.

Dus gebruik deze elementen bij elk moment dat iemand in contact komt met je merk om die bekendheid om te zetten in herkenning.

Maar daarmee is de kous van een herkenbaar merk nog niet af...

Hoewel een mooi merkdesign (veelal gezien als de huisstijl) helemaal geweldig is. Desondanks is dit niet genoeg. Want de visuele weergave van jouw merk IS niet je merk. Het zijn gewoon losse onderdelen van een merk. Wanneer je merk écht effectief wil zijn, heb je een Merk & Marketingstrategie nodig.  Waardoor je goed in de markt wordt gezet. En om een waardevolle betekenis te geven aan het geheel.

Pas zodra dat eerste bewustzijn is bereikt. Zoals bij geheugen niveau 1 dat ik in het begin heb aangekaart. Daarna pas wordt het een spel van consistentie en herkenbaarheid. Daarom is die basis ook zo belangrijk. Waardoor je een duidelijke focus hebt voor je Merk & Marketing. Van al je visuele middelen, de boodschap die je verkondigt en de algehele ervaring die je afstemt op dat plekje in het hoofd van de doelgroep die je wilt bereiken.

Dus als je dat goed aanpakt, dan ben je goed op weg naar de merkbekendheid die je zoekt. Daardoor val je goed op, creëer je merkwaarde alsook merk herkenbaarheid. En zorg je uiteindelijk voor de groei van je merk en business.

Heb jij een herkenbaar merk?

En wil je een helder en professioneel antwoord weten van een branding coach op de volgende vragen:

Probeer dan eens mijn Merkanalyse

Want als jij er niet zelf bij bent om je merk persoonlijk toe te lichten, moeten potentiële klanten aan alles voelen dat het klopt. Dat je ze raakt en ze continu bevestigt dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Zo krijg je namelijk ook het vertrouwen en laat je die vonk overspringen naar jouw merk.

Niet alleen ontdek je met de Merkanalyse of je de klanten aantrekt die je wilt hebben en ze aanspreekt op de juiste manier. Maar ook waar en hoe je meer focus kan aanbrengen voor een optimale merk herkenbaarheid. Want een frisse blik kan meer opMERKen, dan wanneer je er zelf naar kijkt.
Op die manier leer je wat belangrijk is voor jouw merk identiteit en daarmee de herkenbaarheid van je merk. Maar ook ontdek je hoe je de relevantie, meerwaarde en reputatie kan verbeteren. Waardoor je merk en branding beter aansluit op wat jouw specifieke doelgroep zoekt.

Denk je nu ” yes, dit is wat voor mij” 🙌

Bekijk dan de Merkanalyse via die mooie rode knop hieronder. Hier staat alle informatie over wat het inhoudt, welke onderdelen we bekijken en kan je hem direct boeken. 😉

Hoe zorgt branding voor herkenbaarheid van je merk?
Hoe zorgt branding voor herkenbaarheid van je merk? bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
973 Shares
Pin5
Share968
Share
WhatsApp
Tweet