Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Camping Mareveld

Website camping met online boeken functie

Cliënt :

Camping Mareveld

Jaar :

2018

Over het bedrijf

Ooit was Mareveld een boerderij met aanvankelijk vee- en daarna fruitteelt. Vervolgens een pension en nu een camping met ’n groot horeca-gedeelte met o.a. een gezellig en sfeervol eetcafé voor zowel buurtbewoners, als ook voor de gasten van de camping. Ouderwetse gastvrijheid zorgt ervoor dat gasten verrast en verwend worden.

De website van de camping was niet goed vindbaar

Toen Marianne bij mij kwam om het promoten van de camping te bespreken, bleek dat er flink wat werk aan de winkel was. De website werd nagenoeg niet gevonden en daarnaast gaf de oude website de heerlijke relaxte en gezellige sfeer weer die deze plek uitstraalt niet weer. En aangezien het nieuwe seizoen naderde, werd het tijd om de camping website een volledige upgrade te geven.

Samen hebben we de diverse mogelijkheden besproken die ze graag in de vernieuwde website wilde hebben. Hieronder vallen essentiële onderdelen en functies die een camping website zeker nodig heeft; online boeken, goede foto’s van de camping en wat er te beleven is, in 2 klikken vinden wat je zoekt en een duidelijke uitleg per plek van de mogelijkheden.

Veelal zal iemand op de telefoon gaan struinen om een campingplek te zoeken. Dus een goede weergave van de website op de pc alsook de mobiele telefoon was enorm belangrijk.

kindvriendelijke camping website

Hoe hebben we de camping website opgezet?

Als eerste zijn wij gestart met het verzamelen van gegevens van de oude website met behulp van een website analyse en een zoekwoorden onderzoek. Zo konden we exact in kaart brengen waarop de website momenteel gevonden werd en wat we moesten verbeteren.

Vervolgens is er een functioneel ontwerp opgezet zodat we de flow van de camping website goed konden bepalen. Hierin kunnen we elke stap die een website bezoeker maakt duidelijk vastleggen, zodat hij binnen 1-2 kliks dat vindt wat hij zoekt.

Aan de hand van de website strategie hebben we een keuze gemaakt voor een WordPress website met CMS. De basis hiervan rust op 2 pijlers: enerzijds online de sfeer goed weergeven zodat het een beleving wordt. En anderzijds moesten de kampeerplekken maar ook de chalets die ze verhuren in de picture worden gezet. Hierop worden heel duidelijk call-to-actions weergegeven, zodat de bezoeker direct online kan boeken.

Per chalet, kampeerplek en pipowagen is een aparte pagina gemaakt, zodat je exact kunt zien welke faciliteiten er zijn bij welke plek. Als ook wat er in de buurt te doen is. En door de juiste zoekwoorden te verwerken in tekst en beeld is de website nu goed vindbaar op Google.

Voor de website is een huisstijl ontwikkelt met groene tinten, waardoor de natuurlijke omgeving wordt benadrukt. Dit in combinatie met de prachtige fotografie van Eric Smeets en pakkende teksten, zorgt het voor een mooi aansprekend geheel.

Uiteraard zijn ook alle reviews aanwezig, zodat je vanuit je luie stoel alles rustig kunt doorlezen.

Wanneer je de website nu bekijkt, krijg je direct zin om op vakantie te gaan en wil je jouw plekje online boeken. En die online beleving was exact onze bedoeling.

De bijbehorende training in dit systeem, zorgt ervoor dat Marianne voortaan de  website zelf eenvoudig kan onderhouden. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar dat maakt het ook extra leuk!

Camping website laten maken met online boeken functie
Kleuren pallet en typografie voor website
Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van Ill Graff Design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
Website ontwerp en marketing advies voor social media voor eetcafe-restaurant
Marianne Horsmans
Eigenaar bij Camping Mareveld
Responsive website laten maken voor camping
online boeken op de camping website
Optimale klantbeleving door fotografie en teksten
Camping Mareveld - website ontwerp voor camping met online boeken functie
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet