Branding elementen voor succesvolle merken

Branding elementen die elke succesvol merk waardevol maken

Succesvolle merken ontstaan niet zomaar. Want er bestaat geen magische formule die 100% ervoor kan zorgen dat een merk écht succesvol wordt. Om die reden is voor veel ondernemers een merk een heel abstract iets. En wordt het daarom vaak gezien als puur een logo, een herkenbaar patroon en een leuk kleurtje dat je steeds opnieuw gebruikt. Maar een succesvol merk is meer dan wat leuke branding elementen bijeen zetten en hopen dat het werkt.

Ondanks dat die magische succesformule niet bestaat, zijn er wel veel overeenkomsten die de meeste succesvolle merken gemeen hebben. Namelijk dat ze opgebouwd worden uit een reeks specifieke elementen die in perfecte harmonie samenwerken. En elk branding element uit die reeks heeft een belangrijke rol die het moet vervullen.

Als je nu eens goed kijkt naar een succesvol merk als Starbucks kijkt, kan jij dan zien waarom deze zoveel mensen aanspreekt? Waarom je bijvoorbeeld voor hun koffie gaat van €5,50 terwijl de koffie voor € 1,75 van de lokale koffietent op de hoek net zo goed smaakt?
Ik zal het je verklappen; dat komt doordat alles bij Starbucks klopt.

Succesvolle merken hebben een persoonlijkheid waarmee iemand zich kan verbinden

Ondanks dat de koffietent van op de hoek net zo’n lekkere koffie heeft, vergeten ze de interne behoeftes en verlangens van hun klanten. En dat is wat Starbucks ook zo sterk maakt.
Net als gewone mensen hebben koffiedrinkers ook interne behoeftes. Ze willen graag ergens bij horen, gezien worden en welkom worden geheten. Door je naam op de beker te schrijven, de comfortabele bank waarop je kan onthaasten en het gevoel van een 2e thuis met hun merk te verbinden, speelt Starbucks hierop in.

Van boon tot verpakking, de persoonlijke aandacht en service, tot de sfeer van het Italiaanse koffiehuis en de avontuurlijke persoonlijkheid. Alles sluit perfect op elkaar aan. Daardoor zorgen al die branding elementen samen ervoor dat je een op en top merkbeleving hebt. Een merk dat aanspreekt, aantrekt en waar men zich mee wil verbinden.

Het merk Starbucks heeft sterke branding elementen die samen zorgen voor een top merkbeleving
Het merk Starbucks heeft sterke branding elementen die samen zorgen voor een top merkbeleving

Branding elementen kunnen een merk maken of breken

Als je nu een van de unieke kenmerken van Starbucks zou weglaten, dan is het merk niet meer dat wat je ervan verwacht, het zou zijn kracht verliezen. Want wanneer een of meer branding elementen ontbreken, dan geldt dat ook voor de functie en de bijdrage aan de groei van het merk. Laat maar eens de kleur groen weg. Dat ziet er raar uit hè?
En voor jouw eigen merk is dat niet veel anders.

Maar wist je ook dat het visuele plaatje wat je ziet van een merk slechts 10% van een complete merkontwikkeling betreft? Ik weet het, dat is even schrikken. Toch is het zo.

Ondanks dat veel ondernemers denken dat branding synoniem staat voor hoe een merk eruitziet, is het slechts een klein onderdeel hiervan. Want voor een effectief merk zijn er maar liefst 26 verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. Elk met een specifieke rol die ze vervullen om zo samen jouw klant in het hart, hoofd en ziel te raken.

In dit artikel ga ik die 26 branding elementen met je doornemen die samen zorgen voor een succesvolle merkstrategie. Heb jij ze allemaal? Let’s find out!

Het verschil van wat kleur kan doen

Wat zijn de belangrijkste elementen van branding?

Dus nu je al weet dat een succesvol merk gebaseerd wordt op verschillende strategische branding elementen, laten we deze componenten eens nader bekijken.

Merk-DNA

Het merk-DNA is de essentie achter jouw merk en geeft je een intern kompas om de juiste beslissingen te nemen voor jouw unieke bedrijf.
Hoewel veel bedrijven deze elementen creëren voor hun merk, gebruiken ze het voornamelijk als een gimmick voor hun marketing- of websitecommunicatie. Terwijl de eigenlijke functie is om begeleiding en richting te geven aan de interne besluitvorming. Waarom je iets wel of juist niet gaat doen.

01. Merkdoel ofwel brand purpose

Een merkdoel is de reden dat een merk bestaat buiten de zakelijke functie om, wat natuurlijk het genereren van inkomsten en uiteindelijk winst is. Dus geld is NOOIT je merkdoel. Het is een resultaat van, en een middel dat je kan gebruiken voor je doel.


Het definiëren van het doel van je merk geeft betekenis en waarde aan het werk dat je doet. Want het is de impact die jij wilt maken bij je doelgroep en de rest van de wereld. De reden van het bestaan van je bedrijf, waar jij voor staat.

02. Merkvisie

De merkvisie is het beeld van jouw toekomstige merk. Hoe ziet het merk er de komende jaren uit en welke impact heeft het op je doelgroep en branche?.

Daarom kan je de visie als de Noordster van je merk zien. Want het geeft een duidelijke richting aan waar het naartoe gaat en wat het van plan is te worden.

03. Merkmissie

De merkmissie is de inzet die je als merk doet om jouw visie voor de toekomst te gaan waarmaken.

Zoals je weet is elk succesvol merk gebouwd op een reputatie. De reputatie die je merk opbouwt, wordt uiteindelijk ook datgene waar je om bekend staat. Als je de missie van je merk helder hebt gedefinieerd biedt het interne duidelijkheid over de verbintenis die je aangaat. En de reputatie die je als merk wilt ontwikkelen.

04. Merkwaarden

Hoewel merkwaarden vaak worden misbruikt als een hip stukje tekst op je website, puur om indruk te maken op je doelgroep, is dat niet hun functie.

Net zoals mensen interne waarden hebben, zijn merkwaarden een leidend kompas voor beslissingen en acties die je doet op basis voor wat jou het allerbelangrijkste is. Waar jij voor staat als ondernemer. En als merk in gelooft. Dat geeft je merk karakter en kleur.

Merkwaarden sturen dus het gedrag van je merk in de markt.

Je merk laten groeien met branding?

Aan de hand van praktische tips, weetjes & handleidingen in mijn mailings leer je hoe

Merkpositionering als branding element

Deze branding elementen vormen de belangrijkste componenten van de positie van je merk in de markt. De merkpositie vertegenwoordigt de hoofdreden waarom een doelgroep jouw merk zou moeten verkiezen boven een merk van iemand anders.

Deze onderscheidende reden wordt geformuleerd vanuit een begrip van wie jouw doelgroep is, welke opties ze al op de markt hebben via je concurrenten en hoe jouw merk iets anders wil én kan bieden door middel van resultaat of ervaring.

05. Klantprofielen en doelgroep

Merken bestaan om aan de behoeften van een bepaald doelgroep te voldoen. Zo simpel is het. Want je kreeg een bepaald inzicht over een behoefte waar niet aan werd voldaan en vult dat gat in de markt op met wat jij doet.

Immers zonder die doelgroep was er ook geen noodzaak dat jouw bedrijf bestaat, toch? 😉

En alles wat jouw merk doet, heeft als einddoel die doelgroep aan te spreken om uiteindelijk hun aankoopbeslissingen over jouw product of dienst te beïnvloeden. Hoe meer jij weet over de verschillende soorten klanten binnen je doelgroep, hoe beter jij ze begrijpt en ze vervolgens kan aanspreken op een manier die werkt als een magneet. Zo trek je moeiteloos jouw droomklanten aan en kets je de klanten af die niet bij jou passen.

06. Concurrentieonderzoek

Als je jouw doelgroep goed wilt begrijpen, dan is het van essentieel belang dat je ook weet welke opties jouw doelgroep al heeft op de markt.

Want je bent niet de enige in jouw vakgebied. Elke markt bestaat uit een reeks concurrenten die allemaal strijden om de aandacht en uiteindelijk het geld van een bepaald marktsegment. Begrijpen wie deze concurrenten zijn, wat ze aanbieden en hoe de doelgroep deze opties waarneemt, is van cruciaal belang voor het bepalen van een effectieve positie in de markt.

07. Onderscheidend vermogen (Differentiatiestrategie)

Wanneer je precies weet voor wie je doet wat je doet en weet wat er op de markt speelt. Kan je effectief een verschil definiëren dat jouw merk biedt. En uiteindelijk een positie in de markt bepalen die je wilt innemen.

Dit verschil – ofwel onderscheidend vermogen - vertegenwoordigt de belangrijkste redenen waarom je doelgroep jouw merk kiest boven dat van een concurrent.

08. Positioneringsstatement

Pas als je een duidelijk beeld hebt van het marktlandschap (van je doelgroep tot de concurrenten en het wezenlijke verschil dat jij kan maken), kan je uiteindelijk een positioneringsstatement ontwikkelen.

Net als de overige interne branding elementen van je merk is dit statement niet bedoeld als een stukje marketing. Maar is het een duidelijk statement dat richting geeft aan de rest van je merkontwikkeling, van persoonlijkheid tot communicatie en nog veel meer.

Weten wie je doelgroep is, bepaalt voor een groot deel de richting van je branding elementen
Weten wie je doelgroep is, bepaalt voor een groot deel de richting van je branding elementen

Merkpersoonlijkheid

Tegenwoordig leven we in de wereld van het menselijke merk. Want mensen doen zaken met andere mensen en willen de connectie aangaan met een mens. Ook al is dit een merk. Maar dan wel een merk dat een persoonlijkheid waaraan iemand zich kan verbinden. Waar we ons toe voelen aangetrokken, die ons ziet en begrijpt. Want een plat iets, zonder emotie of gevoel, daar kan niemand zich mee verbinden.

Om die reden is een merkpersoonlijkheid ook zo’n belangrijk branding element bij de merkontwikkeling. Want het bevat een reeks componenten die duiden hoe jouw merk zal resoneren met de beoogde klanten. Van de manier waarop je spreekt tot de persoonlijkheidskenmerken die je gebruikt.

09. Merkarchetype

Mensen houden van duidelijkheid. Zo zitten we nu eenmaal als mens in elkaar. En dus ook jouw doelgroep.

Door een archetype (gebaseerd op 12 universeel herkenbare stereotypen door Carl Jung) in te zetten, krijg je een duidelijke leidraad voor het karakter van je merkpersoonlijkheid. En heb je een houvast voor je marketing en branding. Zodat je op een menselijk niveau contact kan maken met je doelgroep. Want elk archetype bevat specifieke eigenschappen waartoe ze zich aangetrokken voelen.

Vervolgens helpt dit jou weer om steeds op eenzelfde manier te communiceren. En dat klinkt door in alle uitingen, zowel intern als naar buiten toe.
Foto via Marketingfacts

10. Merktaal

De taal die een merk gebruikt, speelt een belangrijke rol bij het aanspreken van de juiste doelgroep. Zo kan formeel taalgebruik gericht op de verkeerde doelgroep ervoor zorgen dat je merk de plank volledig misslaat bij je doelgroep.


Bijvoorbeeld een advocaat die vooral lang van stof is, veel vakjargon en oude termen gebruikt, zou nooit hippe Adidas gympies kunnen verkopen aan jongeren van 16-25. Maar omgekeerd is het net zo. Wanneer je informeel taalgebruik richt op de board of directors van een Fortune 500, kan je nogal knullig en onprofessioneel overkomen. Daarom is het vinden van de juiste balans voor de juiste doelgroep essentieel.

11. Merkstem

Hoe je iets zegt of schrijft; in een bepaalde toon, aanspreekvorm en specifieke bewoordingen bepaalt jouw brand voice en tone of voice. Dus het is letterlijk de stem van je merk. Want dit branding element geeft expressie aan de merkpersoonlijkheid, van je tekst tot de visuele identiteit. Zo helpt het de juiste snaar te raken bij je doelgroep.

Het is belangrijk dat mensen het gevoel hebben dat ze contact hebben met iemand met wie ze zich kunnen identificeren, in plaats van alleen met een groot merk.

Merkcommunicatie elementen

De merkpositionering en de merkpersoonlijkheid zorgen er samen voor dat je iets hebt om over te praten. En de manier waarop je dit doet. Maar dat wat je gaat vertellen, wordt pas ontwikkelt in de communicatiestrategie van je merkidentiteit.

12. Merknaam

De merknaam is een van de meest invloedrijke elementen van je branding. Want je merknaam wordt wel honderden keren per dag opgeschreven of in gesprekken gebruikt.

Dus in principe is dit de eerste kans om een zaadje in het achterhoofd van je doelgroep te planten. En is het van belang dat hij goed onthouden wordt. Want alleen als het memorabel is, kan het zijn secundaire rol vervullen. Namelijk je merk afstemmen op de positie die je wil innemen.

Daarom schiet een goede merknaam raak, schept het duidelijkheid, rolt het makkelijk van de tong en klinkt het ook nog lekker.

13. Pay-off

De pay-off (en dus niet slogan) kan een van de meest herkenbare branding elementen van je hele merk worden.

Net als de merknaam is de pay-off niet meer dan een reeks woorden die je merk in het achterhoofd van je doelgroep wilt vastleggen. Hierdoor word je merk geassocieerd met de juiste waarden, maak je het onderscheid duidelijk en helpt het de positie van je merk op de markt te verstevigen.

In mijn optiek een absolute must als je merknaam niet beschrijvend is.  Net zoals bij mijn eigen merknaam ill graff design. Want daar haal je niet 123 uit wat ik voor iemand kan betekenen. Daarom is mijn pay-off ook: Brands + Design + Marketing.
Pay-off als branding element

14. Merkbelofte en merkboodschap

Vaak wordt de merkboodschap gezien als de merkbelofte die je aan je klanten doet. Hoewel een merkbelofte duidelijkheid kan scheppen in wat je als merk wilt communiceren, is het geen erg effectief communicatiemiddel an sich. Want je kunt niet hetzelfde bericht steeds herhalen op al je communicatiekanalen, dan klink je net als een papagaai.

In plaats daarvan heeft een succesvol merk een reeks merkboodschappen nodig die specifiek zijn ontworpen om je doelgroep te inspireren en overtuigen.

Anders gezegd helpt de merkbelofte een raamwerk creëren met verschillende merkboodschappen voor al je merkcommunicatie. Zoals op je website, advertenties, de folders die je uitdeelt, e-mails die je stuurt en de berichten die je plaatst op je social media.

15. Storytelling voor het verhaal van je merk

Elk merk heeft zijn eigen verhaal van hoe het allemaal is begonnen, al is dit niet altijd het verhaal dat verteld moet worden. Namelijk in het leven van je doelgroep zijn zij de held en alleen een verhaal dat resoneert met wie zij zijn, de reis die ze maken, de uitdagingen die ze tegenkomen en de doelen die ze hebben, zal daadwerkelijk doel raken.

Een merkverhaal is dus een verhaal VAN je merk, niet OVER je merk. Ik vertel hier meer uitgebreid over in mijn blog over storytelling.

Elementen van je merkidentiteit

De elementen van je merkidentiteit vertegenwoordigen de meest algemeen herkenbare elementen van je branding. Hoe je het ook wendt of keer, de visuele identiteit is en blijft een integraal onderdeel van je merk. Want als mens zijn wij visueel ingesteld. Dus is het belangrijk dat je weet hoe je merk door je doelgroep wordt waargenomen. Door je branding af te stemmen op een idee, een stemming, een look en een gevoel, krijgt je merk een gezicht dat visueel aantrekkelijk is voor jouw specifieke doelgroep.

16. Logo

Je logo is zonder twijfel het meest bekende branding element. Daardoor wordt het door veel mensen gezien als “het merk” en creëert het hierdoor ook direct verwaring. Want zoals je inmiddels wel hebt begrepen, is een merk meer dan een tof logo.

Net als de merknaam en pay-off is het logo een van de branding elementen die je gebruikt om een herkenbaar zaadje in het achterhoofd van je doelgroep te planten. En jouw merkimago in het geheugen vast te leggen.

17. Typografie

Typografie heeft een grote invloed op de algehele merkidentiteit en het beeld dat het creëert.

Want elk lettertype heeft zijn eigen specifieke kenmerken, die kunnen worden gebruikt om een bepaald beeld te vormen van hoe je merk bekend wil worden. Zo heb je lettertypes die vriendelijk ogen of juist heel statisch, of de nadruk kunnen leggen op een bepaalde sfeer die je wilt oproepen. Bijvoorbeeld een handgeschreven lettertype voor een merk dat handgemaakte producten verkoopt of een futuristisch lettertype voor een technofestival. Maar ook de spatiëring, dikte en grootte e.d. spelen hierbij een grote rol.

Kortom een juiste of verkeerde typekeuze kan je merkidentiteit maken of breken.

18. Kleurenpallet

Als mens doen kleuren iets met ons, diep vanbinnen. Want kleuren roepen bepaalde gevoelens en associaties op. Maar ook de cultuur en tijd waarin we leven en zijn opgegroeid hebben hier invloed op.

Daarom is het belangrijk dat je de juiste associaties en gevoelens oproept met de kleuren die je kiest voor je merk. En dat je deze afstemt op de emoties die je wilt oproepen. Denk bijvoorbeeld aan blauw voor vertrouwen, wit voor rust, geel voor optimisme en groen voor duurzaamheid.

Om die reden is kleur een van de meest effectieve en invloedrijke tools in je hele arsenaal aan branding elementen.

19. Beeldstijl

De stijl van de afbeeldingen (of video’s) die je gebruikt binnen je merkidentiteit is een van de meest herkenbare branding elementen. Want afbeeldingen kunnen een bepaalde stemming, sfeer, emotie, idee of overtuiging weergeven. En de toon of het onderwerp van je teksten benadrukken.

Het ontwikkelen van een effectieve beeldstijl die aansluit bij de strategie van je merk en de persoonlijkheid die het wil uitstralen, hangt volledig af van de kenmerken en eigenschappen die uit je merkstrategie voortvloeien. Alleen wanneer een beeldstijl de strategiekenmerken op de juiste manier uitstraalt kan dit branding element zijn functie vervullen.

20. Iconografie

Iconografie kan de algehele merkervaring verbeteren en samenhang creëren van de ene merkbeleving naar de andere. Daarom is de belangrijkste functie van iconografie weergeven van een samenhangende en visuele merkbeleving, of dit nu via je website, op een product verpakking of je fysieke winkel is. 

Bekijk anders eens dit portfolio item om te zien wat iconen en illustraties voor je merk kunnen doen.

21. Illustraties

Net als de beeldstijl, bieden illustraties een kans om een onderscheidend en gedenkwaardig visueel beeld te bieden die jouw doelgroep herkent. Denk bijvoorbeeld aan het merk Blond Amsterdam. Hoe duidelijker en unieker de graphics, hoe gemakkelijker het voor je doelgroep is om deze ervaring in hun geheugen op te slaan. Maar zoals met alle branding elementen, kan het enkel toegepast worden zo ver als je merkstrategie dit toelaat.

Zo zouden illustraties van bloemen prima kunnen passen bij een merk in de beautybranche. Maar komt het raar over als je een verzekeringsagent bent. In het geval van Blond Amsterdam vormen de illustraties bij dit succesvol merk de kern van het geheel.

22. Vormentaal

De vormentaal is een vaak ondergeschoven kindje in de merkontwikkeling. Toch is ook dit een belangrijk element van de visuele identiteit. Want het bepaalt de ‘scherpte’ en/of ‘warmte’ in de identiteit van je merk met behulp van vormen, vlakken en andere grafische elementen. Bijvoorbeeld organische vormen zorgen dat je merk zachter overkomt. Terwijl rechthoekige vormen juist iets harder overkomen.

Die vormen kunnen elementen van je logo zijn of een aanvulling daarop. Door deze vormen goed op elkaar af te stemmen, wordt de merkidentiteit compleet en breed inzetbaar. Zo kan je merk heel speels overkomen, verfrissend, modern, artistiek of juist strak.

Bij Blond Amsterdam vormen de unieke illustraties de kern van het merk

Merkaanwezigheid

De merkaanwezigheid is hoe een succesvol merk tot stand komt in de digitale en fysieke wereld. Ookwel merkpromotie genoemd. Of het nu gaat om een boeiende podcast, een informatieve blog en een winkelervaring of een tastbare flyer. Elk branding element van jouw merkaanwezigheid is de samensmelting van je merkstrategie en expressie.

23. Website

De website vertegenwoordigt de digitale thuisbasis van je merk en is een absolute must voor zowel digitale als fysieke bedrijven.

Want een website geeft je doelgroep inzicht in wie jij bent als merk en hierop kunnen ze ontdekken of jij bij hun past. Daarom is het belangrijk om je merkidentiteit ook in je site goed weer te geven. Van het ontwerp van de website, hoe het eruitziet, de informatie die je aanbiedt, tot de algehele gebruikerservaring.

Dus je website moet voldoende informatie bieden waaruit alles blijkt dat je jouw doelgroep begrijpt. En jij de juiste persoon bent om ze te helpen. Maar ook voldoende stimulans biedt om daadwerkelijk actie te ondernemen. 

24. Social media

Wij leven in een sociale wereld en social media is een verlengstuk geworden van die wereld, maar dan digitaal. Daarom zijn social media kanalen als Facebook, LinkedIn, Instagram e.a. een perfect hulpmiddel om in contact te komen met je doelgroep. Maar ook om je merkaanwezigheid verhogen. Want branded sociale kanalen moeten er niet alleen uitzien en aanvoelen als je merk, ze moeten ook klinken als je merk.

Daarmee is social media ongetwijfeld een van de meest effectieve manieren voor je merk om haar unieke persoonlijkheid te tonen en de naamsbekendheid te vergroten. Door middel van waardevolle content te delen en de connectie aan te gaan met je doelgroep, zorg je dat je goed zichtbaar bent en top-of-mind wordt/blijft. 

25. Content en advertenties

Als je precies weet wie je doelgroep is, heb je het juiste inzicht om strategische marketingbeslissingen te nemen met betrekking tot je merkcommunicatie. Je weet welke kanalen je op aanwezig moet zijn, met welk soort content, zodat je jouw doelgroep van de juiste informatie kan voorzien op het juiste moment.

Of het nu gaat om content die je doelgroep inspireert, bindt, verleidt en tot conversie aanzet op je social media, blogs of mailings. Of een betaalde advertentie die ze uitnodigt om een bepaalde actie te ondernemen. Maar vergeet ook zeker niet de offline promotie van je merk als onderdeel van je branding elementen. Want deze strategische boodschappen helpen je om verbindingen te leggen en het bewustzijn bij je doelgroep te vergroten online en offline.

26. Fysieke locatie

Hoewel veel moderne bedrijven online leven, vertegenwoordigen fysieke winkels een unieke tastbare ervaring die jammer genoeg nog vaak te verloren gaat. Maar gelukkig kan je hier ook wat aan doen.

Want als je een fysieke locatie hebt waar klanten komen, heb je de perfecte plek om je positie van je merk in de markt te benadrukken en een optimale merkbeleving te creëren. Van de mensen die er werken tot de aankleding van je pand, de manier waarop je door het pand beweegt, het ruikt en alles wat erin zit.

Merkidentiteit van tuincentrum, waarbij alle branding elementen een samenhangend geheel vormen
Merkidentiteit van tuincentrum, waarbij alle branding elementen een samenhangend geheel vormen voor een succesvol merk

Terug naar jou

Heb jij een succesvol merk, of mis je nog enkele elementen in jouw branding?

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, ontstaan een succesvol merk niet zomaar. Ze zijn nauwkeurig opgebouwd door een reeks van branding elementen die specifiek ontworpen zijn om te functioneren als tandwielen in een machine. En alleen wanneer alle radertjes op hun plaats zitten en hun beoogde functie kunnen uitvoeren, kan je merk genoeg tractie veroorzaken. Met de bedoeling om je bedrijf vooruit te helpen en te laten groeien.

Hoeveel van deze branding elementen heb jij al opgenomen in je merkidentiteit ?

Plaats hieronder je reactie en laat het mij weten. Want ik ben razend benieuwd.

Branding elementen die elke succesvol merk waardevol maken Branding elementen die elke succesvol merk waardevol maken
Branding elementen die elke succesvol merk waardevol maken bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
22 Shares
Pin10
Share12
Share
WhatsApp
Tweet