In 5 simpele stappen een nieuwsbrief maken waar je lezers blij van worden

In 5 simpele stappen een nieuwsbrief maken waar je lezers blij van worden

Een nieuwsbrief maken en versturen is een krachtige manier om je doelgroep betrokken te houden bij jouw bedrijf. Het is een vorm van communicatie waar je één op één vaak geen tijd voor hebt. Abonnees ontvangen jouw nieuwsbrief in de mailbox en worden verleid door een kop of het artikel zelf. Vanuit daar klikken ze door naar je website en zo trek jij meer bezoekers.

Het klinkt zo simpel, maar de werkelijkheid is vaak anders. Net als jij worstelen veel ondernemers met vragen wat je in een nieuwsbrief moet zetten, hoe vaak moet je een nieuwbrief verzenden en wanneer, maar ook welk systeem – Outlook, MailChimp e.d. –  je het beste kunt gebruiken om je mailing te versturen. Want nu schrijf je iedere keer vol enthousiasme een mailing, maar de resultaten … die blijven uit.

Daarom deel ik graag mijn inzichten hoe je zelf in 5 simpele stappen een nieuwsbrief kunt maken waar je lezers blij van worden. Zodat je vanaf nu jouw boodschap op de juiste manier over kunt brengen in tekst en beeld.

1. Wat is het doel van een nieuwsbrief?

Het lijkt een beetje overbodig om dit te zeggen, maar toch doe ik het. Te vaak gaat iemand een nieuwsbrief verzenden waar geen gedachte of doel achter zit. Tja, hoe kun je dan verwachten dat die iets op gaat leveren?

Door het doel van je nieuwsbrief vooraf helder te hebben weet je waarvoor je het doet. Waarom je die tijd en moeite steekt om die nieuwsbrief te schrijven en te verzenden. Veel al wordt een mailing gebruikt om kortingen te communiceren, maar een nieuwsbrief kan zoveel meer betekenen voor je online marketing en je zichtbaarheid:

Stel jezelf dus eerst de vraag voordat je je nieuwsbrief gaat maken: wat wil je bij de ontvanger bereiken? Wil je jouw email abonnees informeren of inspireren? Of is het doel om  de ontvanger ergens van te overtuigen, zoals de aanschaf van een product? 

2. Aan wie ga je de nieuwsbrief versturen?

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. 😉

Het is belangrijk om je goed te realiseren wie er tot jouw doelgroep behoort. Wie wil je bereiken? Hoe beter een nieuwsbrief bij de specifieke interesses en voorkeuren van jouw ontvangers aansluit, des te groter de kans dat ze de nieuwsbrief ook daadwerkelijk gaan lezen en op je links klikken.
Iemand die 50 is benader je op een andere manier dan een jonger persoon van een jaar of 20. Daarom is het belangrijk om eerst op te schrijven wie er nu exact tot jouw doelgroep behoren, het liefst zo specifiek mogelijk.

Zorg ook dat de informatie die je verzend relevant is voor je nieuwsbrief abonnee en niet irritant. Er is niets zo vervelend als je een mailing opent van je favoriete kledingwinkel die dit keer gaat over kinderkleding, als je zelf geen kinderen hebt.

Maak daarom gebruik van diverse klantgroepen (ookwel segmentatie genoemd). Hiermee kun je verschillende klanten met dezelfde kenmerken in een groep zetten om ze heel gericht mails te versturen. Bijvoorbeeld mannen, vrouwen en gezin als je de bovenstaande kledingwinkel hebt. Of in mijn geval heb ik klantgroepen gemaakt op basis van interesses: social media, ondernemerschap, bloggen, branding en planning. Een email abonnee kan dan zelf kiezen welk soort mailings ze willen ontvangen.

2. Wat zet je in de nieuwsbrief?

Ik heb het hierboven al even aangehaald, zorg dat wanneer je een nieuwsbrief gaat schrijven, dat deze relevant is voor je doelgroep

Indien je nieuwsbrief lezer niet geïnteresseerd is in wat hij of zij ziet, zal deze snel afhaken en zich uitschrijven. Kijk daarom vooral ook naar de behoefte van je email abonnees. En zet vervolgens producten, afbeeldingen en eventuele kortingen in de kijker die jouw klanten ook echt willen zien.

Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

Met deze vragen zorg je dat de inhoud van jouw nieuwsbrief aansluit op de behoefte van je doelgroep.
Een pakkende nieuwsbrief schrijven en verzenden
Een pakkende nieuwsbrief maken waar je lezers blij van worden!

3. Hoe moet je een nieuwsbrief maken?

De meest gestelde vraag die ik krijg van mijn klanten is hoe ze een goede nieuwsbrief maken die hun email abonnees ook daadwerkelijk gaan lezen. Daar is geen kant-en-klaar antwoord voor of een standaard nieuwsbrief voorbeeld dat je eenvoudig kunt kopieren.

Dit is volledig afhankelijk van de branche waarin je zit, de producten of diensten die je verkoopt en de doelgroep die je wilt aanspreken. Maar om je toch een beetje in de juiste richting te helpen, heb ik enkele belangrijk voor je samengevat waaraan een goede nieuwsbrief moet voldoen. Die kun je vervolgens gebruiken als voorbeeld gebruiken om je nieuwsbrief te maken.

Onderwerpregel

Het begint allemaal met een goede onderwerpregel. In 1-2 seconden bepaalt de ontvanger aan de hand van het onderwerp of deze je mailing gaat openen of niet. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat dit onderwerp pakkend genoeg is. 

Gebruik vooral NIET het woord nieuwsbrief of mailing als onderwerp. De datum van verzenden gebruiken is ook een grote nono. Zo’n nietszeggende titel nodigt namelijk niet bepaald uit tot lezen. Welk onderwerp vindt je doelgroep belangrijk genoeg om te openen? Iets wat een antwoord zou kunnen geven op een vraag of een kwestie waar ze mee zitten is een goede start.

Voorbeeld nieuwsbrief onderwerpregel
Kies voor een prikkelende kop die de lezer aanzet tot actie, zoals bijvoorbeeld “Ontdek het geheim van een goed vindbare website” of “In 3 simpele stappen meer sales”. Maar ook kun je de onderwerpregel personaliseren zoals “Annemarie, er zijn nog slechts 5 kaartjes voor ons seminar”. Voorwaarde is dan wel dat je de voornaam moet weten. 😉
Wil je emoji’s in je onderwerpregel gebruiken, dat kan dat!  Dit artikel op Medium is dan erg interessant om te lezen, want het gaat flink de diepte in over het gebruik van emoji’s in onderwerpregels.

Maak je onderwerpregel niet te lang. Voor mobiele telefoons gebruik je maximaal 30 – 40 karakters en voor
computerschermen 60 tot 70 karakters. Mijn advies om standaard het aantal karakters voor mobiel aan te houden wil je jouw nieuwsbrief verzenden. Dan zit je altijd goed.

Systemen zoals Gmail en Outlook laten naast de titel ook de pre-header zien. Vergeet dus niet om daar een korte teaser in te schrijven in plaats van de standaard ” Kun je deze mail niet goed lezen? Open hem dan in je browser”.

Wanneer is je onderwerpregel dan succesvol vraag je je af? Volgens MailChimp boek je succes wanneer 15% tot 26,5% van de ontvangers je nieuwsbrief opent.

Opmaak van je nieuwsbrief

Wie je mail opent, heeft nog niet op de link geklikt. Daar is iets meer voor nodig.

Welk soort mails lees je zelf het liefste? Juist, mails die aan jou persoonlijk gericht zijn. (Had jij iets anders in gedachten?😜)  Zorg er dus ook voor dat je jouw nieuwsbrief zo persoonlijk mogelijk maakt. 

Schrijf niet voor alle mogelijke ontvangers, maar voor één, unieke persoon en gebruik de naam van die persoon. Ook al verstuur je de nieuwsbrief naar meer dan 1000 personen.

Hou het bij 3-5 onderwerpen en maak je nieuwsbrief niet al te lang. Anders wordt hij niet volledig gelezen. Wissel af tussen beeld en tekst, maar gebruik ook duidelijk aanwezige call-to-actions die ervoor zorgen dat klanten actie ondernemen.

Sterke titels per onderwerp stimuleren om verder te lezen, maar ook aansprekende afbeeldingen, citaten of opvallende woorden/zinnen in een tekst dragen hieraan bij.

Afhankelijk van je branche maak je er een “online magazine van” zoals bijvoorbeeld Albert Heyn dit doet. Of kies je ervoor om een sobere stijl aan te pakken zodat het net een echte persoonlijke mail is.

Wat het beste voor jou werkt kom je alleen te weten door het te testen. Probeer dingen uit en vergelijk de resultaten met elkaar. Alleen zo kom je erachter waar jouw nieuwsbrief aan moet voldoen om je lezers blij te maken.

Nieuwsbrief maken voorbeeld Albert Heyn

Structuur

Wanneer je jouw onderwerpen, teksten en visuals klaar hebt, is het belangrijk om een logische volgorde te bepalen. Op die manier kun je een zekere structuur te bieden in je nieuwsbrief. De meest belangrijke berichten plaats je bovenaan. Want niet alle lezers zullen braaf je hele nieuwsbrief doorlezen, alleen dat wat zij interessant vinden.

Zorg dat zij de belangrijkste boodschap dan in ieder geval niet missen!

Klikt het?

De Click-Trough-Rate (CTR) geeft aan hoeveel procent van de lezers doorklikt op een link in je nieuwsbrief, bijvoorbeeld naar een contactpagina, naar je blog of een product dat je verkoopt. Klikt 1,2% tot 5% door om meer te lezen? Dan scoor je goed en dat willen we allemaal wel.

Om te zorgen dat iemand klikt op een link in je nieuwsbrief, moet je hem wel duidelijk zichtbaar maken. Bij de een is dat door een opvallende knop te plaatsen en bij de ander werkt een tekstlink beter. Dat ligt weer helemaal aan je doelgroep, branche e.d. dus testen is verstandig.

Kijk alleen dat je niet al te veel links plaatst, hierdoor komt het namelijk drammerig en reclame-achtig over.

Meer impact maken op je doelgroep?

Aan de hand van praktische tips, weetjes & handleidingen in mijn mailings leer je hoe

4. Welk systeem gebruik je voor je email nieuwsbrief?

Sommige ondernemers maken een nieuwsbrief in Word of Canva om hem vervolgens om te zetten naar een pdf die ze versturen naar iedereen. Dit is NIET de manier om dit goed en slim aan te pakken. Want je hebt geen enkel idee of je nieuwsbrief überhaupt gelezen wordt, wat iemand interessant vind of juist niet.

Wil je jouw nieuwsbrief verzenden, dan heb je een goed (meetbaar) systeem nodig. Welk nieuwsbrief systeem software voor jou het beste is, hangt af van jouw eigen wensen en het aantal abonnees. Dat is dus een kwestie van uitproberen. Want iedere ondernemer heeft zo zijn of haar voorkeur voor het maken van nieuwsbrieven of emailcampagnes. Maar ook qua functionaliteiten: email automation, segmentatie (klantgroepen maken), externe koppelingen, opzetten van eigen sjablonen etc…

De meest gebruikte nieuwsbrief tools zijn: MailChimp, MailBlue (Activecampaign), Autorespond en Mailerlite. Stuk voor stuk zijn dit prima systemen waarmee je kunt starten die de bovenstaande functionaliteiten bevatten. 

Zelf gebruik ik MailChimp omdat ik dit soepel kan integreren met Ecwid (Shop), Hubspot (mijn CRM systeem) en mijn website (WordPress). Maar MailChimp kan best een uitdaging zijn als je deze in het begin moet instellen. Als je pas begint met een nieuwsbrief verzenden, zou ik je daarom eerder adviseren om te starten met MailerLite of Autorespond. Dat scheelt je veel zoekwerk en gedoe in dit uitgebreide systeem.

Welk nieuwsbrief systeem je ook kiest, zorg dat het voldoet aan de AVG-wet, zodat je niet in strijd bent met de privacy- en telecommunicatiewetten die in ons land van kracht zijn. Dat kan je anders nogal duur te komen staan. Outlook of Gmail horen hier dus niet bij! Want je abonnees moeten zich namelijk makkelijk kunnen uitschrijven als ze je mailings niet interessant vinden. Dit kan niet in beide mailsoftware systemen. Ze zijn daar ook niet voor ontwikkelt.

5. Hoe vaak moet je een nieuwsbrief versturen?

Een gangbare frequentie is een keer per week, maar een keer per maand je nieuwsbrief versturen kan uiteraard ook. Je kunt dan beter iets minder vaak een nieuwsbrief met een aantal relevante berichten sturen, dan iedere dag het laatste nieuws rondmailen waardoor je al snel spammerig overkomt.
Zelf stuur ik per klantengroep 1 mailing per maand op gezette dagen. Zit een persoon in meerdere groepen, dan ontvangt deze uiteraard ook meerdere mails per maand. Door de verschillende soorten mailings te verspreiden over de maand krijgen ze daarom nooit meer dan 1 mail op dezelfde dag.
Bedenk vooraf wat bij jouw bedrijf het beste past en pas hier je frequentie en inhoud op aan!

En wil je écht klantgericht aan de slag vraag dan aan je klanten hoe vaak een nieuwsbrief versturen zij het meest prettig vinden.

Dat geldt ook voor wanneer je jouw nieuwsbrief gaat verzenden. Er is enorm veel informatie te vinden over het beste tijdstip om een nieuwsbrief te verzenden. Maar eigenlijk zeggen ze allemaal hetzelfde: het beste moment hangt van je doelgroep af. Testen testen testen.

Een pakkende nieuwsbrief maken niet jouw ding?

Vind je het te veel moeite om zo’n nieuwsbrief te schrijven? Besteed het dan uit!

Dat kan gedeeltelijk waarbij je zelf de teksten en links aanlevert die vervolgens door mij worden verwerkt naar een nieuwsbrief. Of je vind in mij die partner die jouw de e-mailmarketing volledig uit handen neemt en naar een hoger niveau tilt. Iemand die meedenkt, plant, schrijft en verstuurt. Omdat je er zelf bijvoorbeeld niet aan toekomt. Zo kun jij lekker bezig zijn met waar jij het beste in bent, net als ik.

Maar je wilt natuurlijk ook niet dat zomaar iemand een nieuwsbrief onder jouw naam gaat versturen. Ook al neemt het wat druk weg op die overvolle to-do list van je. 😉 Dus neem eerst even contact op om te kijken of het klikt. Kunnen we daarna vrijblijvend de mogelijkheden bespreken die jij nodig hebt voor jouw emailmarketing.

In 5 simpele stappen een nieuwsbrief maken waar je lezers blij van worden In 5 simpele stappen een nieuwsbrief maken waar je lezers blij van worden
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet