Image
Top
Navigatie
9 maart, 2018 Leestijd: 3 minuten

7 Instagram fouten die je beter kunt vermijden

Zeker als je als bedrijf volgers probeert op te bouwen...

Instagram wordt door meer dan honderd miljoen mensen voor verschillende doeleinden gebruikt. En het kan soms ietwat overweldigend overkomen voor beginners. Gelukkig zijn er online enorm veel tips en tricks te vinden, van hashtag-zoekmachines tot en met gedetailleerde handleidingen over hoe je Instagram het beste kunt inzetten voor jou en je bedrijf. Niet elke tip is voor jou en je doelgroep geschikt en vaak is het toch een gevalletje van trail and error.

Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van tips die je beter direct al kunt vermijden. Dan hoef je die al niet meer te proberen. ūüėČ

 7 Instagram fouten die je beter kunt vermijden

1. follow for follow

Hier heb je vast al eens van gehoord. Dit doelt op het gebruik van de #f4f of #followforfollow hashtags. De volgers die je wint met dit soort “snel volgers krijgen”-tactieken zijn bijna nooit je doelgroep. Ze gaan waarschijnlijk nooit een van je producten of diensten kopen, of je volgen om wie jij of je bedrijf zijn. En vaak zullen dit soort volgers je al na een dag of twee gewoon weer ontvolgen. Onze tip: doe het gewoon niet. Het is het spam en zal het je geen fatsoenlijke volgers (of klanten) opbrengen.

2. Ik volg jou, volg jij mij?

Persoonlijk, maar ook zakelijk verwijder ik dit soort opmerkingen direct. Het is een wanhopige manier om te smeken om nieuwe volgers. Instagram is sociale media – nadruk op sociaal. Als je iemands feed leuk vindt of ze behoren tot jouw doelgroep, volg ze dan en neem contact met ze op. Like hun foto’s, laat waardevolle opmerkingen achter of stel zelf vragen (bijv. “Leuke theemok! Waar heb je die vandaan?”) Interactie!

3. Je plant je berichten niet

Hoewel Instagram niet wilt dat je software gebruikt die berichten voor jou plaatst, kun je nog steeds “legale” work-around software gebruiken om je Instagram-berichten vooraf in te plannen. Er zijn veel van dit soort programma’s online te vinden, zoals Hootsuite, Tailwind en mijn favoriet Later.com om alle berichten van tevoren in te plannen. Maar √©cht automatisch plaatsen is nog niet mogelijk. Momenteel betekent dit dat ik een foto en beschrijving toevoeg in Later.com, de datum en tijd instel waarop ik het wil plaatsen en Later.com stuurt me op dat moment een herinnering op mijn telefoon. Dan log ik gewoon in via de app, verplaats de post gemakkelijk naar Instagram en voila! De post is geplaatst en helemaal klaar om al die likes en comments te ontvangen.

4. Volgers moet je niet kopen

Nooit of te nimmer! Het is een totale verspilling van geld. Nogmaals, als je zoiets doet, winnen je volgers alleen maar in kwantiteit, niet aan kwaliteit. Het is veel beter om 100 volgers te hebben die van jouw producten houden dan 1.000 volgers die absoluut geen interesse hebben in jouw bedrijf. Extra opmerking: je betaald dan voor “ghost”- of spam-accounts, niet voor √©chte volgers.

5. Wees niet negatief

Heb je een slechte dag, praat dan met je vrienden en familie Рplaats het niet op social media. Heb je een slechte ervaring met een klant, plaats dit niet online via je (zakelijke) Instagram account, of je Facebook pagina of eender welk social media account. Wees respectvol en hou het positief. Je kunt hiermee namelijk jouw vaste, alsook potentieel nieuwe klanten, mee afschrikken én verliezen.

6. Ga niet over-posten

Hou het bij 2-4 berichten op een dag, misschien meer maar alleen bij een bijzondere gebeurtenis. Zorg dat er genoeg tijd tussen elke post zit zodat je jouw volgers niet gaat “overspoelen” en uiteindelijk wordt ontvolgt.

7. Gebruik geen wazige afbeeldingen

Dit zou overduidelijk moeten zijn, maar ik zie het vaker dan je denkt. Instagram is een VISUEEL social media platform. Zorg er voor dat je aandacht besteed aan jouw foto’s!

Op de hoogte blijven van internet trends en tips?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Extra tip: wees persoonlijk

Terwijl je jouw volgers wel een beetje in je privéleven wilt laten (zodat ze de persoon achter de onderneming kunnen leren kennen), kun je beter niet je zakelijke account combineren met je persoonlijke account.

Je familie en vrienden kunnen (hopelijk doen ze dat al!) jouw zakelijke account volgen, maar je moet de overgrote meerderheid van je persoonlijke berichten (selfies, familiefoto’s,foodie-pics) op je persoonlijke account bewaren. Aangezien je zakelijke account grotendeels moet gaan over het promoten van je bedrijf. Maak dan liever “behind the scene”-shots of een live video tijdens een event.

Zijn er nog Instagram nono’s die je mist?

Dat was het voor vandaag. Wat vind je van deze tips? Mis je misschien nog enkele fouten die je beter op je zakelijke Instagram account vermijden? Deel ze met ons! En vergeet ons uiteraard niet te volgen op Instagram.

Delen is lief
  • 1
    Share

© Copyright 2019 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand